Scootmobiel Nijlande

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Nijlande? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door dit elektrische voertuig blijft u langer mobiel en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. De website Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via Scootzorg.nl vind u tips voor het kiezen van het juiste model en belangrijke info over onder andere PGB en WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, enkele populaire leveranciers, de verschillende regels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: meer zelfstandig en een hoge mate van veiligheid.
 • De kosten wisselen sterk tussen €800,00 tot zo’n €6.250,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In deze regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Kymco of Strider.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Prijzen | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Speciaalzaken | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9452
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€14,09 – €20,31 per uur
Aantrekkelijk merkShoprider Cameo 4
Lokaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nijlande

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een model dat voldoet aan mijn eisen en wensen? Gouden regel: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel kilometers ga ik maken? Wanneer dit duidelijk is kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Nijlande. Dit kan via internet aan de hand van brochures, advies aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €710,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van 35 km koopt u al vanaf €2375,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een comfortabele zit schaft u al aan vanaf c.a. €4650.

Hulp bij uw keuze maart 2024

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de box hieronder bekijkt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nijlande is makkelijk te vervoeren in het OV of in de auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is robuust, is voorzien van alle gemakken en heeft een hogere actieradius en snelheid. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Eveneens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en rijdt wat veiliger. De voordelen daarvan merkt u als u een bocht doorrijdt en op een oneffen terrein. Een scoot met 4 wielen biedt meer snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen wisselen fors als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 10Ah accu (10 km) is dan afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar shoppingcentra of het bos? Overweeg dan eens te kijken naar een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximale snelheid
Wanneer u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De budget opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De wat stabielere vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Let op: wanneer u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen worden gekenmerkt door een uniek veringssysteem en een verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Nijlande om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U weet nu wat belangrijke aspecten zijn als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De onkosten komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, het bereik, de gemiddelde snelheid en optionele extra’s zoals achteruitkijkspiegels en een boodschappenmand. De voordeligste scooters beginnen bij €550,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al gauw op tot €7.700,00. In de tabel hieronder staat de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap311 km7 km/u€800
Goed315 – 20 km10 km/u€1250
Gevorderd445 km18 km/u€3500
Professioneel480 km+20 km/u€7.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nijlande
scootmobiel-kopen-nijlande

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Mogelijk kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u graag in uw huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? In die situaties hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Aa en Hunze. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het is goed om te weten dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Aanmelden kan bij uw WMO adviseur. Hierna plannen ze een kort gesprek in om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken/maanden zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Vragen? Dat kan telefonisch (0592263468), u kunt een e-mail sturen (sociaalteam@aaenhunze.nl), of kom naar het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Bekijk ook www.aaenhunze.nl voor meer info.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing verzamelen wij hier relevante info en specificaties. Maar onderaan de streep geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens uw bezoek kunnen diverse modellen worden getest en ervaart u wat voor u belangrijk is. In en rondom Nijlande vinden we een aantal winkels/showrooms. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, winkels en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Nijlande
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Er zijn gelukkig alternatieven. Verschillende aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de volgende opsomming treft u een aantal erkende merken waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Grootste assortiment van Oost-Nederland

Veel verkochte modellen
Hierbij verstrekken we een overzicht met modellen die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de maximale snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider Cameo 412 km6 km/u€ 1.075
Pride Go Go ES10 km6 km/u€ 1.418
Practicomfort Beaufort 1327 km13 km/u€ 1.895
Sterling Swift RS35 km10 km/u€ 5.738
Schema met populaire voertuigen maart 2024

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Nijlande. Denk dan onder andere aan speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In het kader daarvan is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nijlande) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Vaak kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Een groeiend aantal aanbieders van scootmobielen adverteren met een unieke omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder verplichtingen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Gedegen onderhoud is niet iets om op te besparen. Daarom is het verstandig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De expert bekijkt onder andere claxon en geluidssignalen en de staat van de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het positieve aspect van een goede occasion is de verkoopprijs: ook met een klein budget een kwalitatief product aanschaffen. Bovendien is er vaak geen levertijd. Minpunten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. Er zijn genoeg digitale platformen zoals dezorgoutlet.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobielrijder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Wel kunt u kiezen voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Bij zo’n scootmobieltraining in Nijlande legt u de basis voor onder andere verkeersregels en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een boete krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA polis kost c.a. €5,30 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Nog vragen? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Nijlande.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel gebieden (juist ook in de provincie Drenthe) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig een praatje maken en maak een tocht door wijken als: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie