Scootmobiel Papenvoort

Op zoek naar een goede scootmobiel in Papenvoort? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Middels dit elektrische vervoersmiddel kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze expert is er om u te helpen bij het kiezen van het juiste model. Op deze webpagina bekijkt u een compleet keuzeadvies en specifieke informatie rondom de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de kosten van een goed model, het aanvragen van een thuisdemonstratie, waar u op moet letten in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is eenvoudig te besturen.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €850,00 oplopend tot 5.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In de regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals RvS van Seenus en Roma.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9447
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€14,09 – €20,31 per uur
Veel gekozen scootmobielVermeiren Antares 4
Lokaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Papenvoort

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een model dat in lijn is met mijn behoeften? Ons advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Wanneer dit duidelijk is kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Papenvoort. De meeste informatie is online beschikbaar door middel van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel kost u rond de €640,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is er al vanaf €1950,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met goede vering en zitting vind u al vanaf €4550.

Onze kooptips mei 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het aanschaffen van de juiste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Hieronder bieden wij de belangrijkste criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Papenvoort kan probleemloos mee in auto, bus of vliegtuig en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, biedt meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en is wat kleiner. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Ook verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting als u een scherpe bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met vier wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De verschillende uitvoeringen verschillen sterk als we inzoomen op de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 20 km is dan voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar familie of vrienden of om lekker uit te waaien? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Topsnelheid
Zodra u iedere dag lange stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Let op: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Additioneel comfort
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Luxueuze modellen hebben een goede vering en een verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Papenvoort en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De tarieven worden gebaseerd op de fabrikant, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en extra opties zoals een alarmsysteem of een kruk- en stokhouder. De aantrekkelijkste voertuigen starten bij €485,00, de geavanceerde modellen lopen al snel tegen de €7.200,00. In de tabel hieronder staat de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel310 km6,5 km/u€750
Gemiddeld320 km12 km/u€1750
Comfortabel455 km17 – 18 km/u€2900
Beste480 km+22 km/u€8.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Papenvoort
scootmobiel-kopen-papenvoort

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In sommige situaties kan men via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Juist nu kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Aa en Hunze. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het is goed om te weten dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO rekent men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-afdeling. Kort daarna volgt een (telefonische) afspraak om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken/maanden hoort u of u in aanmerking komt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Dit kan telefonisch (0592263468), als per mail (sociaalteam@aaenhunze.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Check ook eens www.aaenhunze.nl voor uitgebreide info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen leest u hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Echter is het uittesten ook zeer handig. Gebruik maken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens deze ritten kunnen diverse modellen worden getest waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom uw woonplaats Papenvoort kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht zijn de adresgegevens te vinden van showrooms, winkels en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Papenvoort
Heeft u fysieke problemen en kan u niet naar de winkel toe? Dat hoeft geen probleem te zijn. Deskundige aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. Hieronder ontdekt u uiteenlopende organisaties die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Grootste assortiment van Oost-Nederland

Veel verkochte modellen
Hieronder bekijkt u een opsomming met populaire merken + modellen met o.a. de actieradius, de max. snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Antares 410 km6 km/u€ 893
Pride Maxima 425 km5 km/u€ 1.180
Quingo Plus48 km12,8 km/u€ 5.250
Meyra Ortopedia Cityliner 310+35 km10 km/u€ 4.074
Overzicht met populaire voertuigen mei 2024

Veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Papenvoort. Doe dat bijv. bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Voor deze mensen is het verstandig om zelfstandig een scoot te bestellen of een exemplaar te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Papenvoort) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Steeds vaker is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Sommige verkopers werken met een omruilgarantie. Op deze manier kunt u vrijblijvend een model uitproberen. Een onderhoudsplan is tegen noodzakelijk. Daarvoor is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Deze APK doet u jaarlijks waarbij uw product goed wordt nagekeken. Belangrijke punten zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage aanschafprijs: ook met beperkte financiële middelen kunt u een heel geschikte scooter kopen. Ook kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Negatieve aspecten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook komen accu-problemen soms voor. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. Er zijn genoeg digitale platformen zoals dezorgoutlet.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobielrijder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Tijdens deze scootmobieltraining in Papenvoort leert u van alles over regels in het verkeer en is er vaak een behendigheidsparcours. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u bent welkom op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,70 per maand. Een verzekerd voertuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Nog vragen? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Papenvoort.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en geniet u van het maken van tochtjes? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (uiteraard ook in de provincie Drenthe) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig een praatje maken en maak een tocht door wijken als: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie