Scootmobiel Vredenheim

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Vredenheim? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met deze handige scooter geniet u van de vrijheid en kunt u weer veilig de weg op. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg.nl biedt praktische info bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze website leest u een uitgebreid keuzeadvies en aanvullende info over o.a. WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, de meest bekende aanbieders, de verschillende regels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De voordelen: minder afhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
 • De kosten liggen tussen de €650,00 en wel €5.000,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In uw omgeving kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u meer informatie vindt over merken als Vermeiren en Medema.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Actuele kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9445
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€14,09 – €20,31 per uur
Veel gekozen merkPride Elegance Plus
Regionaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Vredenheim

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Waar vind ik het model dat in lijn is met mijn behoeften? Beginpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, wordt hij dagelijks gebruikt, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Vredenheim. Alle belangrijke info leest u online door een brochure aan te vragen, advies aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €510,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius begint zo rond de €2375,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een comfortabele zit begint zo rond de €4200.

Onze kooptips april 2024

Heeft u extra advies nodig bij het aanschaffen van een goede scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Vredenheim kunt u eenvoudig meenemen in de tram, bus of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een erg handzaam model voor binnen en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is robuust, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een langer actieradius. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Ideaal in de supermarkt. Bovendien verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u als u de bochten instuurt of op hobbelige weggetjes. De variant met 4 wielen biedt meer snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De mobielen onderscheiden zich fors wanneer men de actieradius vergelijkt. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer volstaat dan. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar omliggende dorpen of naar buitengebieden? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
In de situatie dat u grote stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De luxe vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Let op: wanneer u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Extra comfort
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De meest luxe modellen hebben de beschikking over een uitgebreide vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga direct proefrijden in Vredenheim en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U weet nu waar u op moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De tarieven komen tot stand a.d.h.v. de producent, de capaciteit van de accu, de snelheid die u kunt halen en accessoires zoals een alarmsysteem en een stokhouder. De instap-modellen koopt u al vanaf €535,00, de geavanceerde modellen gaan al gauw richting de €6.200,00. In het overzicht hieronder vind u de geschatte prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter37 km 6,5 km/u€600
Beter320 – 25 km10 – 12 km/u€1700
Goed460 km16 km/u€3900
Eerste klas485 km20 – 22 km/u€9.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Vredenheim
scootmobiel-kopen-vredenheim

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Mogelijk kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In deze gevallen kunt u hulp vragen bij de gemeente Aa en Hunze. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het nadeel is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Informatie kan u inwinnen bij het WMO-loket. Kort daarna volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Na een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Bij vragen kunt u bellen (0592263468), per mail (sociaalteam@aaenhunze.nl), of bezoek het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). U kunt ook terecht op www.aaenhunze.nl voor actuele informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen vindt u op deze website relevante info en specificaties. Alleen, uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Het boeken van een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Op dat moment krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom Vredenheim zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder bekijkt u direct contactgegevens van showrooms, winkels en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Vredenheim
Heeft u fysieke problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dat hoeft geen probleem te zijn. Erkende aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de opsomming hierna ontdekt u populaire leveranciers die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Wat zijn populaire modellen?
In de paragraaf hierna bieden wij een schema met succesvolle merken en modellen met daarbij het bereik, snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Elegance Plus35 km15 km/u€ 1.950
Shoprider TE GK7 48 km5 km/u€ 1.109
Practicomfort MobiGo UL838 km12 km/u€ 3.500
Sterling Swift 432 km10 km/u€ 4.297
Overzicht met populaire modellen april 2024

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Vredenheim. Dat doet men o.a. via een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In die situatie is het alternatief om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor private-lease.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Vredenheim) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal merken werken met een omruilgarantie. Op deze manier kan u op uw gemak een bepaald type testen. Gedegen onderhoud is cruciaal. Daarvoor is het aan te raden om te kiezen voor een onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Aandachtspunten zijn magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en accuspanning + conditie.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de prijs: ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Bovendien kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Nadelen zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook komen accu-problemen soms voor. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootmobieldiscount.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Gedurende deze scootmobieltraining in Vredenheim komen thema’s aan bod als de huidige verkeersregels en leert u drempels en stoepjes rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel tijdens momenten dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er toch altijd wat gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,20 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is handig als u grote afstanden aflegt. Heeft u nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Vredenheim.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en wilt u de omgeving beter leren kennen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Door heel Nederland (waaronder provincie Drenthe) zijn zulke initiatieven te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en tour door wijken zoals: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie