Scootmobiel Grolloo

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Grolloo? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer zeker en neemt u weer zelf de regie in handen. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl biedt praktische info bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina vind u een handig keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als hoe het zit met de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, een proefrit maken, de verschillende regels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De meest genoemde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is gemakkelijk te besturen.
 • De kosten schommelen tussen €600,00 tot wel €5.250,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In deze regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Kymco of Strider.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Gemiddelde kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Regionale winkels | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9444
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€14,09 – €20,31 per uur
Aantrekkelijk merkPride Go Go ES
Regionaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Grolloo

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik de scooter die voldoet aan mijn eisen en wensen? Beginpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Grolloo. Dit kan via internet door een brochure aan te vragen, een thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel kost u rond de €700,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €1500,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een flinke accu is te koop vanaf €4150.

Keuzeadvies mei 2024

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze specialisten staan voor u klaar. In de box hieronder treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Grolloo kan probleemloos mee in het openbaar vervoer en zal niet in de weg staan in uw woning. Een erg handzaam model voor binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is robuust, heeft grote banden, meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en kan kortere bochten maken. U kunt zich vrijer bewegen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Daarnaast heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en rijdt wat veiliger. Dit komt tot uiting in bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De merken verschillen aanzienlijk als het gaat om actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan volstaan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het centrum of het bos? U kunt dan het beste kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Grote vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: op het trottoir mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort & accessoires
Tijdens het rijden van een rit of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Duurdere modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een luxe zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Grolloo om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen op welke zaken u moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kostprijzen hangen af van de fabrikant, het bereik, de topsnelheid en randproducten als een verlichtingsset & een wikkeldeken. De voordeligste scooters starten bij €510,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al snel tegen de €6.600,00. In het overzicht hieronder vergelijkt u de richtprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap310 km7 km/u€600
Standaard315 km10 km/u€1950
Geavanceerd445 km18 km/u€3900
Eerste klas485 km20 km/u€7.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Grolloo
scootmobiel-kopen-grolloo

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kan men via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Op dat moment kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Aa en Hunze. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het is goed om te weten dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Kort daarop wordt er een gesprek gepland om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Vervolgens krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Aa en Hunze. U kunt even bellen (0592263468), door een e-mailtje te sturen (sociaalteam@aaenhunze.nl), of kom naar het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Zie ook www.aaenhunze.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om het ideale model te vinden vindt u op deze website veel nuttige informatie en kooptips. Maar onderaan de streep zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Gebruik maken van een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Bij een winkel of showroom kunt u allerlei modellen uittesten en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de buurt van Grolloo kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Grolloo
Heeft u geen vervoer en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Meerdere leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst bekijkt u de beste winkels die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk treft u een overzicht met veel verkochte modellen met daarbij details zoals actieradius, de maximale snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Go Go ES10 km6 km/u€ 1.418
Shoprider gk1033 km5 km/u€ 3.027
Practicomfort Polka 440 km12 km/u€ 5.000
Sterling Swift 332 km10 km/u€ 4.079
Schema met populaire voertuigen mei 2024

FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Grolloo. Dit wordt o.a. gedaan door een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In dat geval is het raadzaam om een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Grolloo) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Doorgaans kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Een groeiend aantal fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Zo kunt u zonder zorgen een bepaald type testen. Een jaarlijks onderhoud is ook erg belangrijk. Daarom is het slim om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Aandachtspunten zijn verlichting + richtingaanwijzer en accuspanning + conditie.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de kostprijs: ook met een klein budget een kwalitatief product aanschaffen. Daarnaast is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. U kunt terecht op sites als scootplaza.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Gedurende deze scootmobieltraining in Grolloo legt u de basis voor onder andere de huidige verkeersregels en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en kijk goed om bij het inhalen. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan loopt u het risico op een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,80 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Zijn er nog onduidelijkheden? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Grolloo.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en mag u graag op nieuwe plekjes komen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel regio’s in Nederland (waaronder provincie Drenthe) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen naar buiten en maak een tocht door wijken als: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie