Scootmobiel Amen

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Amen? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg.nl ondersteunt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze website bieden wij een compleet keuzeadvies en belangrijke info over onder andere Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten waar u rekening mee moet houden, advies aan huis, regels en richtlijnen en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De voordelen: u voelt zich veel zekerder en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De onkosten variëren tussen €700,00 tot wel €5.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In de regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Kymco en Medema.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Winkels en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9446
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€14,09 – €20,31 per uur
Veel gekozen merkVermeiren Antares 3
Regionaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Amen

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Online vind u enorm veel modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een model dat voldoet aan mijn verwachtingen? Startpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Amen. De meeste informatie is online beschikbaar middels een brochure per post, een thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €730,00.
 • Een vast model met drie wielen en 40 km actieradius koopt u al vanaf €2075,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met alle gemakken begint zo rond de €4350.

Keuzehulp april 2024

Zou u graag verder geholpen worden bij het aanschaffen van de juiste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Hieronder bieden wij een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Amen kan gemakkelijk mee in het OV of in de auto en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is stabiel, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een grote accu. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft een veilig gevoel. Dit komt tot uiting in bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en biedt meer comfort.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De producten verschillen enorm als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan afdoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar shoppingcentra of komt u graag in de natuur? Kijk dan naar modellen met een minimale accu van 85 Ah.

Minimale snelheid
Op het moment dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is het handig als de vaart er in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Robuuste vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Modellen met een grotere accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Regel: als u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Professionele modellen beschikken over een uniek veringssysteem en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Amen en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kostprijzen worden bepaald door de fabrikant, het bereik, de maximale snelheid en randproducten als veiligheidsgordels en een wikkeldeken. De gunstigste scooters beginnen bij €520,00, de geavanceerde modellen lopen al gauw op tot €7.700,00. In deze tabel communiceren wij de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig313 km6 km/u€750
Beter315 – 20 km10 km/u€1350
Gevorderd450 km17 km/u€4000
Eerste klas480 km22 km/u€9.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Amen
scootmobiel-kopen-amen

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kan men via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name de regiotaxi maar ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Dan kunt u hulp vragen bij de gemeente Aa en Hunze. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Bedenk wel dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO rekent men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarop volgt een (telefonische) afspraak om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Binnen een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Bij vragen kunt u bellen (0592263468), per mail (sociaalteam@aaenhunze.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). U kunt ook terecht op www.aaenhunze.nl voor uitgebreide info.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om een passend model te vinden vindt u op Scootzorg.nl nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken is dan de juiste oplossing. Bij een winkel of showroom krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In en rondom Amen zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In deze tabel treft u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Amen
Heeft u fysieke problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Er zijn gelukkig alternatieven. Betrouwbare leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema bekijkt u populaire merken die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Wat zijn populaire modellen?
Onderstaand verstrekken we een tabel met bekende modellen en merken met daarbij details zoals actieradius, de snelheid (maximum) en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Antares 310 km6 km/u€ 842
Shoprider gk9 opvouwbaar8 km5 km/u€ 1.686
Pride Lunetta 1232 km12 km/u€ 3.200
Kymco Super 832 km10 km/u€ 4.303
Tabel met populaire modellen april 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Amen. Dit wordt o.a. gedaan door speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen geringe kosten kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Dan is de beste optie om een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Amen) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Doorgaans is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Een groeiend aantal aanbieders hanteren een speciale omruilgarantie. Juist daardoor kunt u zonder zorgen een bepaald type testen. De scootmobiel in onderhoud brengen is niet iets om op te besparen. Daarvoor is het verstandig om een onderhoudscontract te kiezen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een belangrijk voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: tegen een lage prijs is een goede scoot binnen handbereik. Ook is er geen sprake van een lange levertijd. Wat minder is zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook komen accu-problemen soms voor. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van de accu te controleren. U kunt terecht op sites als scoot.nu waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als voertuig bestuurder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en trainingen. In een erkende scootmobieltraining in Amen legt u de basis voor onder andere de regels op de weg en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de gewone weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts en kijk goed om bij het inhalen. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,60 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Heeft u nog vragen? Bespreek dit dan met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Amen.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en vind u het leuk om er uit te trekken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Drenthe) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen toeren en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie