Scootmobiel Nooitgedacht

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Nooitgedacht? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen behoud u uw mobiliteit en kunt u weer veilig de weg op. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze website kunt u aan de slag met nuttige keuzetips en extra info over onderwerpen zoals PGB en WMO, kosten, enkele populaire leveranciers, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De voordelen: meer zelfvertrouwen en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €550,00 en wel €6.250,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In de omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Practicomfort of Strider.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Prijzen (april 2024) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9449
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€14,09 – €20,31 per uur
Veel gekozen merkPride Capri PRO 3
Punt voor adviesIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nooitgedacht

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Dus, hoe vind ik dan een scooter die in lijn is met mijn profiel? Ons advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak gebruik ik het, en maak ik ook lange tochten? Zodra u dit goed bekeken hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Nooitgedacht. U vind uitgebreide info online door een brochure aan te vragen, een thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €710,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 – 40 km actieradius is er al vanaf €2000,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met goede vering en zitting schaft u al aan vanaf c.a. €3800.

Onze kooptips april 2024

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het kiezen van de juiste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Hieronder bekijkt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nooitgedacht kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers afleggen. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Dat is vooral zichtbaar als u een scherpe bocht maakt en bij niveauverschillen. Een scoot met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De verschillende uitvoeringen variëren behoorlijk op het gebied van actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 15 kilometer is dan voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het centrum of een plaatselijk buurtgebouw? Kijk dan naar modellen met een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximum snelheid
Mocht het zo zijn dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Grote vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. De wat grotere en sterkere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Verkeersregel: als u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort & accessoires
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De premium scoots hebben de beschikking over een uniek veringssysteem en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga direct proefrijden in Nooitgedacht en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu waar u naar moet kijken wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De tarieven komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, de accucapaciteit, de maximale snelheid en aanvullende opties zoals een dashboardbeschermer & een scootmobieltas. De eenvoudige opvouwbare modellen zijn er al vanaf €505,00, de meest luxe modellen met alle opties hebben al snel een prijskaartje van €7.000,00. In de tabel hieronder communiceren wij de geschatte prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter310 km8,5 km/u€550
Verbeterd315 – 25 km10 km/u€1450
Uitmuntend445 km15 km/u€4000
Topper470 km20 km/u€8.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nooitgedacht
scootmobiel-kopen-nooitgedacht

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In enkele gevallen kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Denk hierbij aan de regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u ziek en wilt u thuis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In dat geval kunt u aankloppen bij de gemeente Aa en Hunze. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Houd er rekening mee dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO rekent men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U dient uw aanvraag in via het WMO-loket. Vervolgens volgt een (telefonische) afspraak om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Vervolgens krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Dit kan telefonisch (0592263468), men kan een mailtje sturen (sociaalteam@aaenhunze.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Bezoek ook www.aaenhunze.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om het ideale model te vinden vindt u op Scootzorg.nl veel nuttige informatie en kooptips. Alleen, uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit met advies op maat zal veel zaken duidelijk maken. Zodoende mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de regio Nooitgedacht zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het vinden van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht vind u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Nooitgedacht
Heeft u geen vervoer en kan u niet naar de winkel toe? Dat hoeft geen probleem te zijn. Landelijke leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de opsomming hierna vindt u populaire aanbieders waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Populaire uitvoeringen en opties
In de paragraaf hierna verstrekken we een lijst met daarin types die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de snelheid (maximum) en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Capri PRO 312 km6 km/u€ 1.010
Excel Travelux Squizz10 km6 km/u€ 1.132
Practicomfort Flamenco45 km13 km/u€ 6.000
Meyra Ortopedia Cityliner 410+35 km10 km/u€ 4.675
Overzicht met populaire scoots april 2024

Veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Nooitgedacht. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Voor een heel klein budget kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie is het wellicht slimmer om eens een showroom te bezoeken of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nooitgedacht) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Steeds vaker is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Diverse aanbieders van scootmobielen werken met een omruilgarantie. Juist daardoor kan u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Gedegen onderhoud is niet iets om op te besparen. Hiervoor is het slim om een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De expert bekijkt onder andere afstelling spiegels en de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de investering (kosten): tegen lage kosten kunt u een heel geschikte scooter kopen. Ook kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als ebay.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In een erkende scootmobieltraining in Nooitgedacht behandeld u zaken zoals regels in het verkeer en kunt u uw rijtechniek verbeteren. De regels in het verkeer zijn niet complex: als bestuurder mag u rijden op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Zorg dat u altijd rechts rijdt en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan riskeert u een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA dekking heeft u al vanaf €5,20 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is geschikt voor intensief gebruik. Weet u het nog niet? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Nooitgedacht.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel regio’s in Nederland (juist ook in de provincie Drenthe) zijn deze verenigingen actief. Gezellig een praatje maken en geniet van het rijden door wijken zoals: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie