Scootmobiel Eleveld

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Eleveld? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Dankzij dit elektrische voertuig geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer veilig de weg op. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? De website Scootzorg.nl ondersteunt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze pagina bekijkt u een compleet keuzeadvies en specifieke informatie rondom Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), kosten, advies aan huis, de regels in het verkeer en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De voordelen: minder afhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De prijzen liggen tussen de €850,00 en €4.750,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Molenaar en Roma.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9456
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€14,09 – €20,31 per uur
Veel gekozen merkShoprider GK83
Lokaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Eleveld

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat matcht met mijn behoeften? Advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Eleveld. De meeste informatie is online beschikbaar door een brochure aan te vragen, een thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €690,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius vind u al vanaf €1775,00.
 • Een sterk 4 wielen model en een grote accu voor grote afstanden is te koop vanaf €4600.

Aankooptips juni 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het vinden van de juiste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Bijgaand bieden wij de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Eleveld kan probleemloos mee in het vliegtuig of OV en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Handig voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is voorzien van alle gemakken en heeft een grote accu. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Bovendien beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting wanneer u een bocht maakt en op een oneffen terrein. De variant met 4 wielen kan harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De producten wisselen fors als het gaat om actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 20 km volstaat dan. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of om lekker uit te waaien? In die situaties kiest u voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Zodra u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Stevige vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Let op: als u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Extra comfort
Tijdens het rijden van een rit en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De high-end modellen bieden een uitgebreide vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Boek een proefrit in Eleveld en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten hangen af van de leverancier, het bereik, de snelheid en extra opties zoals achteruitkijkspiegels en een beensteun. De gunstigste voertuigen beginnen bij €505,00, de geavanceerde modellen kosten al gauw €7.600,00. In deze tabel vergelijkt u de geschatte prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap38 km7 km/u€800
Standaard315 km10 km/u€1600
Uitmuntend445 km17 – 18 km/u€3500
Royaal475 km +21 km/u€9.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Eleveld
scootmobiel-kopen-eleveld

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In sommige situaties kunt u d.m.v. de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Aa en Hunze. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het nadeel is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • De aanvraag kunt u doen via het WMO-loket. Daarna komt de WMO-consulent langs om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Afsluitend hoort u of u in aanmerking komt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Bij vragen kunt u bellen (0592263468), mailen (sociaalteam@aaenhunze.nl), of bezoek het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Check ook eens www.aaenhunze.nl voor achtergrondinformatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op deze website veel nuttige informatie en kooptips. Alleen, uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit zonder verplichtingen is dan de juiste oplossing. Op dat moment kunnen diverse modellen worden getest en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de omgeving Eleveld kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste scootmobiel. In deze tabel zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, showrooms en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Eleveld
Heeft u fysieke problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Landelijke aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst treft u een aantal bekende aanbieders die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: De thuiszorgwinkel van Nederland

Overzicht met populaire scoots
In de paragraaf hierna vindt u een lijstje met modellen die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de maximale snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider GK8312 km6 km/u€ 1.401
Pride Smart10 km6 km/u€ 999
Kymco Midi XLS40 km13 km/u€ 3.318
Electric Mobility Rascal 65038 km10 km/u€ 3.730
Tabel met populaire voertuigen juni 2024

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Eleveld. Dit wordt o.a. gedaan door bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Voor een heel klein budget mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Op dat moment raden we zeker aan zelf een scoot te kopen of een exemplaar te leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Eleveld) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Normaal gesproken kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende fabrikanten hanteren een speciale omruilgarantie. Zo kunt u zonder verplichtingen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is cruciaal. Daarom is het aan te raden om een onderhoudscontract af te sluiten. We spreken dan over een goed APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. koolborstels en de staat van de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage prijs: tegen lage kosten is een goede scoot binnen handbereik. Daarbij heeft u niet te maken met levertijd. Waar u op moet letten zijn eventuele verborgen gebreken. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals dezorgoutlet.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is een rijbewijs nodig?
Als scootmobielrijder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Er bestaan wel opties voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Eleveld leert u van alles over de voorrangsregels en leert u drempels en stoepjes rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de gewone weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,90 p/maand. Een verzekerd voertuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Met name ouderen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Is het nog niet duidelijk? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Eleveld.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u gezellig samen rijden en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel gebieden (met name ook in de provincie Drenthe) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Geniet van het sociale contact en maak een tocht door wijken als: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie