Scootmobiel Ekehaar

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Ekehaar? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van een drie- of vierwielige scooter blijft u langer zelfstandig en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Deze website helpt u bij het kiezen van het juiste model. Via onze vergelijker vind u handige tips en bruikbare informatie over zaken als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten waar u rekening mee moet houden, een proefrit maken, verkeersregels en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven variëren tussen €650,00 tot zo’n €5.250,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • Rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u meer informatie vindt over merken als RvS van Seenus of Roma.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Geschatte kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9454
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€14,09 – €20,31 per uur
Populair merkShoprider GK83 RED
Adviespunt in de buurtIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Ekehaar

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een product dat matcht met mijn eisen en wensen? Advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak rijd ik ermee, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Ekehaar. U vind uitgebreide info online via het aanvragen van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €610,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 40 km actieradius is er al vanaf €2475,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een comfortabele zit begint zo rond de €4850.

Keuzeadvies mei 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het zoeken van de meest ideale scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In onderstaande opsomming vindt u een aantal belangrijke criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Ekehaar kan probleemloos mee in auto, bus of vliegtuig en is handig als u weinig ruimte heeft. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is robuust, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een veel groter bereik. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en de draaicirkel is zeer klein. U kunt zich vrijer bewegen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Eveneens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en rijdt wat veiliger. De voordelen daarvan merkt u in de bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met vier wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De modellen variëren fors als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 20 km is afdoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar shoppingcentra of om lekker uit te waaien? Kijk dan naar modellen met een bereik van tenminste 50 km.

De maximale snelheid
Indien uintensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Robuuste vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een grotere accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen verschaffen een goede vering en een verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Ekehaar om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De onkosten komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, de grootte van de accu, de gemiddelde snelheid en opties als een dashboardbeschermer of een boodschappenmand. De instap-modellen zijn verkrijgbaar vanaf €495,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al snel tegen de €7.800,00. In de tabel hieronder communiceren wij de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig314 km8 km/u€800
Goed320 – 25 km10 – 12 km/u€1500
Geavanceerd440 km16 km/u€2700
Meeste comfort480 km+20 km/u€6.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Ekehaar
scootmobiel-kopen-ekehaar

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Mogelijk kunt u via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een auto in bruikleen en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een handicap maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Aa en Hunze. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Kort daarop vind er een gesprek plaats om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Vervolgens hoort u of u in aanmerking komt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Bij vragen kunt u bellen (0592263468), mailen (sociaalteam@aaenhunze.nl), of bezoek het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Bekijk ook www.aaenhunze.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om het ideale model te vinden bekijkt u op deze website een uitgebreid keuzeadvies. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Gebruik maken van een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Zodoende krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de regio Ekehaar zijn er verschillende winkels en showrooms. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder vind u de adresgegevens van bedrijven, winkels en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Ekehaar
Heeft u geen vervoer en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Erkende aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de volgende lijst doorzoekt u populaire merken die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Wat zijn populaire modellen?
Hierbij schetsen wij een tabel met bekende modellen en merken inclusief de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider GK83 RED12 km6 km/u€ 1.303
Vermeiren Antares 310 km6 km/u€ 842
Kymco Maxi XLS35 km13 km/u€ 2.413
Shoprider 888lsb36 km10 km/u€ 4.536
Tabel met populaire modellen mei 2024

Veelgestelde vragen (FAQ)

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Ekehaar. Doe dat bijv. bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u echter voor een langere periode huren? Voor deze mensen raden we zeker aan eens een showroom te bezoeken of een leasecontract te nemen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Ekehaar) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Doorgaans kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Meerdere aanbieders van scootmobielen werken met een omruilgarantie. Zo kunt u rustig een bepaald model uittesten. Een onderhoudsplan is tegen noodzakelijk. Om die reden is het aan te raden om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Aandachtspunten zijn magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de accuprestaties.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de kostprijs: ook met beperkte financiële middelen heeft u een zeer kwalitatief model. Ook kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Negatieve aspecten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook komen accu-problemen soms voor. Kies altijd voor een gedegen proefrit om te zien hoe de conditie is. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als ebay.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is een rijbewijs nodig?
Als voertuig bestuurder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. Tijdens deze scootmobieltraining in Ekehaar worden onderwerpen behandeld alsde huidige verkeersregels en het juist bedienen van de scoot. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg voor goede verlichting. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel tijdens momenten dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA polis kost c.a. €4,50 per maand. Een verzekerde mobiel heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met fysieke problemen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is handig als u grote afstanden aflegt. Is het nog niet duidelijk? Bespreek dit dan met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Ekehaar.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van sociaal contact en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (tevens in de provincie Drenthe) kunt u zich aansluiten. Lekker samen op pad en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie