Scootmobiel Geelbroek

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Geelbroek? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer vrij en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze expert helpt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze website leest u praktische aankooptips en extra info over onderwerpen zoals WMO en PGB, de huidige prijzen, de meest bekende aanbieders, veiligheid in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoog zitcomfort.
 • De tarieven liggen tussen de €850,00 & €5.500,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In de omgeving kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Electric Mobility en Roma.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9455
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€14,09 – €20,31 per uur
Populaire scootmobielPride Capri PRO 4
Punt voor adviesIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Geelbroek

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Dus, hoe vind ik dan een scooter die rijmt met mijn wensen?Advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra u dit goed bekeken hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Geelbroek. U vind uitgebreide info online door middel van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €730,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km is te koop vanaf €2075,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met veel comfort koopt u al vanaf €4900.

Aankooptips april 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het vinden van een goede scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de box hieronder bieden wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Geelbroek neemt u moeiteloos mee in het OV of in de auto en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een erg handzaam model voor binnen en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en kan langer en harder rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en een handige korte draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en rijdt wat veiliger. Dit komt tot uiting als u de bochten instuurt of als u een stoep op- of afrijdt. Een scoot met vier wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De producten wisselen behoorlijk als wij het hebben over de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 20 km is dan afdoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar shoppingcentra of om gewoon lekker rond te rijden? Dan adviseren wij een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximum snelheid
In de situatie dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Verkeersregel: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Extra comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De luxere modellen beschikken over maximale vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Boek een proefrit in Geelbroek om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u op welke zaken u moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De aanschafprijzen hangen af van de fabrikant, de accucapaciteit, de snelheid en extra opties zoals een drempelhulp + een een afdekhoes. De voordeligste scoots beginnen bij €515,00, de geavanceerde modellen kosten al snel €6.400,00. In de bijgaande tabel bieden wij de adviesprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel310 km8 km/u€800
Goed325 km11 km/u€1800
Goed445 km15 km/u€3900
Luxueus475 km +20 – 22 km/u€7.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Geelbroek
scootmobiel-kopen-geelbroek

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In enkele gevallen kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. U kunt dan denken aan een auto in bruikleen maar zeker ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u thuis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Dan kunt u aankloppen bij de gemeente Aa en Hunze. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Onthoud hierbij dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Aanmelden kan bij uw WMO adviseur. Hierna volgt een (telefonisch) gesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Afsluitend weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Hiervoor kunt u ook even bellen (0592263468), door een e-mailtje te sturen (sociaalteam@aaenhunze.nl), of kom naar het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Bekijk ook www.aaenhunze.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Echter geeft een testrit een compleet beeld. De gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens deze ritten kan men een heleboel modellen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom uw woonplaats Geelbroek vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, winkels en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Geelbroek
Loopt u moeilijk en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Verschillende leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de volgende lijst bekijkt u de beste winkels waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Veel verkochte modellen
In de paragraaf hierna bieden wij een overzicht met modellen die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de max. snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Capri PRO 412 km6 km/u€ 1.312
Vermeiren Antares 410 km6 km/u€ 893
Electric Mobility Rascal 85038 km13 km/u€ 4.209
Shoprider 888sl36 km10 km/u€ 4.541
Schema met populaire modellen april 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Geelbroek. Dit wordt o.a. gedaan door de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Op dat moment raden we zeker aan eens een showroom te bezoeken of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Geelbroek) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Normaal gesproken is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Diverse aanbieders bieden ook omruilgarantie. Zodoende kunt u rustig 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een jaarlijks onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom is het slim om meteen een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. bandenprofiel en de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage prijs: voor weinig geld heeft u een zeer kwalitatief model. Ook kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Negatieve aspecten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kracht van de accu te meten. Er zijn genoeg digitale platformen zoals herbruikt.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. Bij zo’n scootmobieltraining in Geelbroek gaat u verder in op aspecten als anticiperen op het verkeer en leert u veiliger rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u bent welkom op voetpad, fietspad en de gewone weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook voor gebruik binnenshuis). Ondanks de lage snelheid, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,65 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en kunt u bovendien meenemen in de auto. Komt u er niet uit? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Geelbroek.

Wat is precies een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In het hele land (ook in de provincie Drenthe) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en geniet van het rijden door wijken zoals: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie