Scootmobiel Eexterveenschekanaal

Wilt u een goede scootmobiel in Eexterveenschekanaal? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Middels dit elektrische voertuig blijft u langer zelfstandig en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg.nl biedt praktische info bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg.nl vind u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en specifieke informatie rondom een aanvraag doen via de WMO, de gemiddelde kosten, enkele populaire leveranciers, de belangrijkste verkeersregels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Belangrijkste voordelen: meer zelfvertrouwen en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven variëren tussen €750,00 en €4.500,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In deze regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Vermeiren en Afikim.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Tarieven (februari 2023) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Winkels in de buurt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9659
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€14,09 – €20,31 per uur
Populair merkMango Cat 3
Lokaal adviespuntZorggroep Meander Veenkade

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Eexterveenschekanaal

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Dus, hoe vind ik dan een scooter die aansluit op mijn profiel? Gouden regel: bedenk eerst wat u nodig hebt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik er elke dag op rijden, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u deze vragen beantwoord hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Eexterveenschekanaal. Dit kan via internet door middel van een brochure, een thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €870,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km is er al vanaf €2275,00.
 • Een sterk 4 wielen model met goede vering en zitting is te koop vanaf €3850.

Keuzeadvies februari 2023

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In het volgende gedeelte treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Eexterveenschekanaal neemt u moeiteloos mee in auto, bus of vliegtuig en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Handig voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is stevig, biedt meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en een handige korte draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Dat is vooral zichtbaar als u een scherpe bocht maakt of als u een stoep op- of afrijdt. De variant met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen verschillen fors wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 20 km zal dan volstaan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar shoppingcentra of om lekker uit te waaien? Overweeg dan eens te kijken naar een minimale accu van 85 Ah.

De maximale snelheid
In de situatie dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is het handig als de vaart er in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Grote vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met een grote accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Let op: op het trottoir mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra’s
Als u lange afstanden wilt afleggen en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De high-end modellen hebben grote veringen en een verstelbare (verwarmde) stoel. Test een model uit voor een proefrit in Eexterveenschekanaal en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U weet nu op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De prijzen worden bepaald door de producent, de accucapaciteit, de maximale snelheid en aanvullende opties zoals een verlichtingsset + een windscherm. De aantrekkelijkste voertuigen beginnen bij €515,00, de meest luxe uitvoeringen gaan al gauw richting de €7.400,00. In de tabel hieronder staat de geschatte prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel37 km 6 km/u€600
Standaard320 km12 km/u€1350
Geavanceerd455 km18 km/u€3400
Royaal475 km20 km/u€7.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Eexterveenschekanaal
scootmobiel-kopen-eexterveenschekanaal

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi maar ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Aa en Hunze. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • De aanvraag kunt u doen via het WMO-loket. Hierna volgt een (telefonisch) gesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Daarna ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Aa en Hunze. U kunt even bellen (0592263468), u kunt een e-mail sturen (sociaalteam@aaenhunze.nl), of bezoek het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Bezoek ook www.aaenhunze.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen leest u hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Het boeken van een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Op dat moment mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom Eexterveenschekanaal zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een betrouwbare expert kan u helpen met het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht treft u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorggroep Meander VeenkadeKaap de goede hoop 19642 APVeendam
La Luna CareErasmusweg 1459602 ADHoogezand
Zorggroep Meander locatie MusselparkNijverheidslaan 19581 EJMusselkanaal
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Eexterveenschekanaal
Bent u slecht ter been en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Verschillende aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende opsomming vindt u meerdere aanbieders die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Al vanaf 2008 uw zorgwinkel

Populaire uitvoeringen en opties
In de paragraaf hierna treft u een overzicht met modellen die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Cat 318 km7 km/u€ 1.399
Practicomfort Beaufort 415 km7 km/u€ 1.295
Kymco Maxer57 km15 km/u€ 3.695
Pride Victory 4390040 km15 km/u€ 2.799
Overzicht met populaire scoots februari 2023

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Eexterveenschekanaal. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Dan raden we zeker aan een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Eexterveenschekanaal) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Steeds vaker kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Een groeiend aantal fabrikanten hanteren een speciale omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder zorgen enkele weken rondrijden als test. Het onderhoud van de scootmobiel is geen overbodige luxe. Daarom is het handig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Belangrijke punten zijn o.a. wiellagers voor en achter en de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het positieve aspect van een goede occasion is de aantrekkelijke prijs: tegen lage kosten heeft u een zeer kwalitatief model. Daarbij kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Negatieve aspecten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. Er zijn veel online platformen zoals 2dehands.be waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U bent vrij om te gaan naar een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Binnen deze scootmobieltraining in Eexterveenschekanaal gaat u verder in op aspecten als de regels op de weg en is er vaak een technische check van uw mobiel. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u bent welkom op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u op de openbare weg rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet heel hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan loopt u het risico op een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,40 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Twijfel? Bespreek dit dan met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Eexterveenschekanaal.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en geniet u van het maken van tochtjes? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (ook in de provincie Drenthe) zijn dergelijke clubs te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en rijd samen door de wijken: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie