Scootmobiel Gasteren

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Gasteren? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer zeker en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze expert biedt een helpende hand bij bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg.nl leest u een handig keuzeadvies en specifieke informatie rondom de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), kosten, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de belangrijkste verkeersregels en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • Voordelen: u bent meer zelfstandig en een hoog zitcomfort.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €500,00 oplopend tot 5.500,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In uw omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Practicomfort of DKCity.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen (februari 2023) | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9466
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€14,09 – €20,31 per uur
Populair merkSterling Little Star
Adviespunt in de buurtIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Gasteren

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een model dat in lijn is met mijn eisen en wensen? Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Op het moment dat u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Gasteren. Doe dat bijvoorbeeld online middels een brochure per post, een demo aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €650,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius begint zo rond de €1525,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een comfortabele zit is er al vanaf €4200.

Keuzeadvies februari 2023

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het kiezen van een goede scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Hieronder bieden wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Gasteren neemt u moeiteloos mee in het vliegtuig of OV en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Handig voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een grote accu. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Eveneens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Dit is merkbaar als u een scherpe bocht maakt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met 4 wielen haalt een hogere snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke actieradius heb ik nodig?
De mobielen onderscheiden zich enorm als het gaat om actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 10Ah accu (10 km) is dan afdoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het winkelcentrum of naar het park? Dan adviseren wij een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Als u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Geavanceerde vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een grotere accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Let op: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Professionele modellen verschaffen een uitstekende vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Gasteren en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u zoal rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De aanschafprijzen worden gebaseerd op de leverancier, de grootte van de accu, de snelheid en accessoires zoals achteruitkijkspiegels & mandjes en tassen. De instap-modellen zijn er al vanaf €525,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al snel tegen de €7.300,00. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de huidige prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner310 km7 km/u€500
Verbeterd320 km10 km/u€1350
Goed445 km15 km/u€3700
Luxueus475 km20 km/u€8.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Gasteren
scootmobiel-kopen-gasteren

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? Dan kunt u hulp vragen bij de gemeente Aa en Hunze. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Onthoud hierbij dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Een paar weken later wordt er een gesprek gepland om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Afsluitend krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Dit kan telefonisch (0592263468), als per mail (sociaalteam@aaenhunze.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Ga ook eens naar www.aaenhunze.nl voor achtergrondinformatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om tot een goede keuze te komen verzamelen wij hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Uiteraard is een producttest ook noodzakelijk. Een 100% gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Bij een winkel of showroom kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de omgeving Gasteren vinden we een aantal winkels/showrooms. Een getrainde specialist kan u helpen met het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder staan meerdere vestigingen van bedrijven, winkels en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Gasteren
Heeft u fysieke problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Meerdere aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de opsomming hierna vindt u uiteenlopende bedrijven die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Wat zijn populaire modellen?
In de paragraaf hierna bieden wij een overzicht met veel verkochte modellen met specifiek de actieradius, snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Little Star12 km6 km/u€ 993
Mango Smartboy 312 km6 km/u€ 495
Pride Pursuit XL48 km13 km/u€ 6.036
Mango Poema 4410740 km10 km/u€ 3.995
Tabel met populaire modellen februari 2023

FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Gasteren. Dat doet men o.a. via een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Op dat moment is het wellicht slimmer om zelf een scoot te kopen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Gasteren) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Uiteraard kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Meerdere leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Dan kunt u zonder verplichtingen een model uitproberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook essentieel. Om die reden kan u ervoor kiezen om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De expert bekijkt onder andere de remmen en het accuvermogen.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: tegen een lage prijs een kwalitatief product aanschaffen. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. We raden altijd aan een proefrit te maken om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootmobielaanbod.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is een rijbewijs nodig?
Als voertuig bestuurder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Wel kunt u kiezen voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Gedurende deze scootmobieltraining in Gasteren komen thema’s aan bod als de huidige verkeersregels en is er vaak een technische check van uw mobiel. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag gebruik maken van het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel tijdens momenten dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,50 per maand. Een verzekerde scoot herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Heeft u nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Gasteren.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en houd u ervan om lekker rond te rijden? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (ook in de provincie Drenthe) zijn dergelijke clubs te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en tour door wijken zoals: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie