Scootmobiel Eexterzandvoort

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Eexterzandvoort? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze slimme scooter met 3 of 4 wielen behoud u uw mobiliteit en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Maar welke scootmobiel past bij mij? Deze website biedt een helpende hand bij bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg leest u een handig keuzeadvies en belangrijke info over onder andere WMO en PGB, de geschatte prijzen, winkels in de buurt, veiligheid in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €550,00 oplopend tot 6.000,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In de regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een RvS van Seenus en EV-Tec.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Prijzen (februari 2023) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9464
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,09 – €20,31 per uur
Populaire scootmobielShoprider Easy Capri 3
Regionaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Eexterzandvoort

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is een enorm assortiment met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Dus, hoe vind ik dan een scooter die matcht met mijn behoeften? Advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak gebruik ik het, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u deze vragen beantwoord hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Eexterzandvoort. U vind uitgebreide info online door middel van een brochure, een handige thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €760,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km begint zo rond de €1675,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met alle gemakken is er al vanaf €3200.

Keuzeadvies februari 2023

Zou u graag verder geholpen worden bij het aanschaffen van de beste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In de lijst hieronder omschrijven wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Eexterzandvoort kunt u eenvoudig meenemen in de tram, bus of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is voorzien van alle gemakken en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Evenzeer verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Dit komt tot uiting wanneer u een bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. Een model met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe zit het met de actieradius?
De mobielen onderscheiden zich aanzienlijk als het gaat om actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer is dan afdoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar familie of vrienden of naar buitengebieden? U kunt dan het beste kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

Welke snelheid heb ik nodig?
Indien udagelijks veel onderweg bent, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: op de stoep geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De meest luxe modellen bieden een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Eexterzandvoort en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De tarieven hebben te maken met de producent, de accucapaciteit, de gemiddelde snelheid en extra opties zoals een autolift of een kruk- en stokhouder. De aantrekkelijkste scooters zijn er al vanaf €510,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al snel €6.600,00. In de onderstaande tabel staat de adviesprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel314 km7 km/u€500
Standaard315 km10 – 12 km/u€1700
Geavanceerd435 km17 km/u€2600
Royaal475 km20 km/u€8.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Eexterzandvoort
scootmobiel-kopen-eexterzandvoort

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een rolstoeltaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u hulp vragen bij de gemeente Aa en Hunze. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het nadeel is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Kort daarna volgt een (telefonische) afspraak om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Afsluitend hoort u of u in aanmerking komt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Aa en Hunze. U kunt even bellen (0592263468), u kunt een e-mail sturen (sociaalteam@aaenhunze.nl), of bezoek het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Ga ook eens naar www.aaenhunze.nl voor actuele informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om het ideale model te vinden bieden wij veel bruikbare informatie. Toch is een live ervaring ook belangrijk. Gebruik maken van een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Daar kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom uw woonplaats Eexterzandvoort zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een getrainde specialist helpt u graag bij het kopen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Eexterzandvoort
Heeft u geen vervoer en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Een aantal aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In onderstaand schema vindt u de beste leveranciers die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand bieden wij een lijst met daarin types die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider Easy Capri 312 km6 km/u€ 795
Shoprider GK8312 km6 km/u€ 1.401
Electric Mobility Rascal Vision45 km13 km/u€ 6.032
Handicare Fortress Calypso 4W40 km10 km/u€ 3.676
Schema met populaire scoots februari 2023

FAQ met veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Eexterzandvoort. Dit kunt u doen bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In het kader daarvan is het raadzaam om zelf een scoot te kopen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Eexterzandvoort) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Tevens kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Verschillende fabrikanten adverteren met een unieke omruilgarantie. Dan kan u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. Een onderhoudsplan is ook erg belangrijk. Daarom adviseren wij om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Men let daarbij met name op wiellagers voor en achter en de staat van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de investering (kosten): ook met een klein budget een kwalitatief product aanschaffen. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Negatieve aspecten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. Steek wat tijd in een goede proefrit om te zien hoe de conditie is. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals 2dehands.be waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Er bestaan wel opties voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Tijdens deze scootmobieltraining in Eexterzandvoort worden onderwerpen behandeld alsanticiperen op het verkeer en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag gebruik maken van het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,50 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Eexterzandvoort.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Door heel Nederland (tevens in de provincie Drenthe) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Voorkom dat u vereenzaamt en verken samen de wijken als: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie