Scootmobiel Gasselte

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Gasselte? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze speciale scooter blijft u langer mobiel en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg ondersteunt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina bekijkt u een handig keuzeadvies en aanvullende info over o.a. WMO (eigen bijdrage), de kosten waar u rekening mee moet houden, het aanvragen van een thuisdemonstratie, veiligheid in het verkeer en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De meest genoemde voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is eenvoudig te besturen.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €850,00 en €5.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In deze regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Kymco en DKCity.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Geschatte kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9462
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€14,09 – €20,31 per uur
Veel gekozen scootmobielShoprider Altea 4
Adviespunt in de buurtIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Gasselte

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? U kunt kiezen uit talloze modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een model dat aansluit op mijn eisen en wensen? Beginpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Wanneer dit duidelijk is start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Gasselte. U vind uitgebreide info online aan de hand van brochures, een demo aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel kost u rond de €580,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van zo’n 40 km koopt u al vanaf €2450,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer is er al vanaf €3000.

Keuzeadvies februari 2023

Heeft u extra advies nodig bij het zoeken van de meest ideale scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In de lijst hieronder achterhaalt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Gasselte kan probleemloos mee in het OV of uw auto en is gemakkelijk op te bergen. Praktisch voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is stevig, is comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een zeer gunstige draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Ook heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. Dat ervaart u wanneer u een bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scooter met 4 wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De scoots verschillen flink als het gaat om actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 10Ah accu (10 km) volstaat dan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar de stad of komt u graag in de natuur? Kijk dan naar modellen met een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Topsnelheid
Zodra u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Geavanceerde vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een grotere accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Vergeet niet: als u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De high-end modellen verschaffen een uitstekende vering en een luxe zitting. Test een model uit voor een proefrit in Gasselte en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u op moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De tarieven hangen af van het merk, de actieradius, de snelheid en opties als achteruitkijkspiegels en een stoelhoes. De voordeligste voertuigen zijn er al vanaf €495,00, de grote vaste scoots met veel opties gaan al gauw richting de €6.100,00. In de onderstaande tabel treft u de gemiddelde prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig311 km8 km/u€750
Beter325 km12 km/u€1100
Goed435 km15 – 17 km/u€4100
Elite480 km22 km/u€7.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Gasselte
scootmobiel-kopen-gasselte

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een rolstoel, regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u thuis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In dat geval kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Aa en Hunze. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het nadeel is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Aanmelden kan via het WMO-loket. Daaropvolgend plannen ze een kort gesprek in om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Binnen een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Vragen? Dat kan telefonisch (0592263468), men kan een mailtje sturen (sociaalteam@aaenhunze.nl), of kom naar het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Zie ook www.aaenhunze.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om een passend model te vinden vindt u op Scootzorg.nl veel bruikbare informatie. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit zonder verplichtingen biedt in dat geval uitkomst. Zo kunnen diverse modellen worden getest en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de regio Gasselte vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, showrooms en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Gasselte
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dat hoeft geen probleem te zijn. Verschillende aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst vergelijkt u meerdere bedrijven die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Overzicht met populaire scoots
Hieronder bieden wij een schema met een aantal populaire modellen met daarbij details zoals actieradius, de max. snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider Altea 412 km6 km/u€ 745
Shoprider GK83 RED12 km6 km/u€ 1.303
Freerider Kensington40 km13 km/u€ 4.901
Molenaar Royal 2050 km20 km/u€ 4.990
Overzicht met populaire modellen februari 2023

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Gasselte. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Dan is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of een exemplaar te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Gasselte) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Zo kunt u vrijblijvend enkele weken rondrijden als test. Gedegen onderhoud is niet iets om op te besparen. Daarom is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Belangrijke punten zijn o.a. bandenspanning en de accuprestaties.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn veel online platformen zoals tweedehands-scootmobiel.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobielrijder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Gedurende deze scootmobieltraining in Gasselte leert u van alles over verkeerstheorie en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag rijden op voetpad, fietspad en de gewone weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt u heel veilig, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,70 p/maand. Een verzekerde scooter herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Heeft u nog vragen? Bespreek dit dan met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Gasselte.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In het hele land (uiteraard ook in de provincie Drenthe) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen toeren en verken samen de wijken als: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie