Scootmobiel Gieten

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Gieten? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze speciale scooter voelt u zich weer zeker en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze specialist biedt een adviserende rol bij het maken van de juiste keuze. Op deze pagina leest u handige tips en extra info over onderwerpen zoals een aanvraag doen via de WMO, de actuele prijzen, thuisdemo’s, waar u op moet letten in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €650,00 tot wel €5.250,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In deze regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom (of dealer) van bekende merken als Electric Mobility en EV-Tec.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9461
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€14,09 – €20,31 per uur
Veel gekozen merkShoprider Altea 3
Punt voor adviesIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Gieten

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn situatie? Advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak rijd ik ermee, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Gieten. Doe dat bijvoorbeeld online d.m.v. een uitgebreide brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €720,00.
 • Een vast model met drie wielen en 40 km actieradius is te koop vanaf €1950,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een comfortabele zit begint zo rond de €4400.

Aankooptips maart 2024

Heeft u extra advies nodig bij het kiezen van een goede scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. Bijgaand treft u enkele belangrijke aandachtspunten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Gieten is makkelijk te vervoeren in het OV of uw auto en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Geschikt voor langere reizen.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit is handig in kleine ruimtes. Evenzeer heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en voelt veiliger. Dit komt tot uiting wanneer u een bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De verschillende uitvoeringen wisselen nogal wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Rijdt u alleen in huis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer zal dan voorzien. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het winkelcentrum of de lokale buurtcentra? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

De maximum snelheid
In het geval u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Stevige vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoot met meerdere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Regel: op de stoep is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Extra comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De luxere modellen verschaffen maximale vering en een verstelbare stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Gieten en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De onkosten worden gevormd door de fabrikant, de capaciteit van de accu, hoe hard de scoot kan en extra opties zoals achteruitkijkspiegels en een boodschappenmand. De goedkoopste scoots zijn verkrijgbaar vanaf €490,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al snel €5.600,00. In de bijgaande tabel bekijkt u de actuele prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner310 km6 km/u€650
Goed320 – 25 km10 km/u€1600
Goed440 km17 km/u€3800
Elite475 km21 km/u€7.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Gieten
scootmobiel-kopen-gieten

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Mogelijk kunt u via deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Voorbeelden hiervan zijn een elektrische rolstoel, taxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Juist nu kunt u een beroep doen op uw gemeente Aa en Hunze. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Minpunt is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden bij het WMO-loket. Een paar weken later volgt een (telefonisch) gesprek om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken/maanden zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Dit kan telefonisch (0592263468), men kan een mailtje sturen (sociaalteam@aaenhunze.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Zie ook www.aaenhunze.nl voor actuele informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing treft u op deze pagina nuttige informatie die u kunnen helpen. Uiteraard is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal veel zaken duidelijk maken. Bij een winkel of showroom mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de omgeving Gieten kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In deze tabel bekijkt u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Gieten
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Een aantal leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Hieronder bekijkt u een aantal erkende aanbieders waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Populaire uitvoeringen en opties
In de paragraaf hierna schetsen wij een lijst met daarin veel verkochte modellen inclusief de actieradius, snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider Altea 312 km6 km/u€ 695
Mango Jonny12 km6 km/u€ 1.200
Mango Panther 3S40 km13 km/u€ 3.972
Invacare Meteor 4W40 km10 km/u€ 1.934
Overzicht met populaire voertuigen maart 2024

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Gieten. Dit kunt u doen bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u echter voor een langere periode huren? Op dat moment raden we zeker aan zelf een scoot te kopen of te kiezen voor private-lease.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Gieten) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Dikwijls kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Een groeiend aantal leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Zodoende kan u op uw gemak een model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is niet iets om op te besparen. Daarom is het slim om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De expert bekijkt onder andere de remmen en de accu(lader).

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage prijs: tegen een lage prijs koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn verschillende online platformen als herbruikt.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Bij zo’n scootmobieltraining in Gieten komen thema’s aan bod als regels in het verkeer en praktische tips om veilig te rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts aan en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €5,30 per maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Nog vragen? Bespreek dit dan met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Gieten.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel gebieden (met name ook in de provincie Drenthe) zijn zulke initiatieven te vinden. Geniet van het sociale contact en rijd samen door de wijken: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie