Scootmobiel Anderen

Wilt u een goede scootmobiel in Anderen? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze elektrisch aangedreven scooter geniet u van uw zelfstandigheid en neemt u weer zelf de regie in handen. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze specialist ondersteunt u bij het kiezen van het juiste model. Op deze webpagina vind u een uitgebreid keuzeadvies en informatie over onderwerpen als WMO en PGB, de huidige prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de belangrijkste verkeersregels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van veiligheid.
 • De prijzen schommelen tussen €650,00 oplopend tot 4.750,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Drive en Mango.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten (februari 2023) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Showrooms bezoeken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9465
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€14,09 – €20,31 per uur
Veel gekozen scootmobielMango Smartboy 4
Punt voor adviesIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Anderen

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Dus, hoe vind ik dan een scooter die past bijmijn eisen en wensen? Advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u dit helder hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Anderen. Doe dat bijvoorbeeld online via het aanvragen van een brochure, een demo aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €840,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik tussen 25 en 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €2300,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden schaft u al aan vanaf c.a. €3050.

Hulp bij uw keuze februari 2023

Hulp nodig bij het vinden van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Lees dan zeker even verder. Hieronder bieden wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Anderen kan gemakkelijk mee in het OV of uw auto en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een erg handzaam model voor binnen en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Eveneens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en rijdt wat veiliger. Dat is vooral zichtbaar in snelle bochten of als u een drempel overgaat. Een model met 4 wielen haalt een hogere snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De modellen wisselen enorm wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan volstaan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar shoppingcentra of komt u graag in de natuur? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximale snelheid
Op het moment dat u lange afstanden wilt afleggen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Stevige vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Regel: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De premium scoots hebben een uitstekende vering en een multifunctionele stoel. Boek een proefrit in Anderen en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u op welke zaken u moet letten bij het kopen van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kosten worden gevormd door het merk, de actieradius, de gemiddelde snelheid en opties als een drempelhulp en een boodschappenmand. De aantrekkelijkste voertuigen koopt u al vanaf €535,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al snel €7.900,00. In de onderstaande tabel bekijkt u de actuele prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel312 km7 km/u€750
Beter325 km11 km/u€1850
Geavanceerd445 km16 km/u€4100
Eerste klas485 km20 km/u€8.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Anderen
scootmobiel-kopen-anderen

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Op dat moment kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Aa en Hunze. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Onthoud hierbij dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-balie. Kort daarop volgt er een keukentafelgesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Binnen een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Hiervoor kunt u ook even bellen (0592263468), door een e-mailtje te sturen (sociaalteam@aaenhunze.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Check ook eens www.aaenhunze.nl voor meer info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot verzamelen wij hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar onderaan de streep is het uittesten ook zeer handig. Gebruik maken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Op die manier kunnen diverse modellen worden getest en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de omgeving Anderen zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel bekijkt u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Anderen
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Verschillende leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. Hieronder treft u de meest bekende bedrijven waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Grootste assortiment van Oost-Nederland

Overzicht met veel verkochte types
In de paragraaf hierna treft u een lijstje met bekende modellen en merken met daarbij het bereik, de snelheid (maximum) en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Smartboy 412 km6 km/u€ 795
Molenaar Duo30 km8 km/u€ 6.995
Electric Mobility Rascal 329LE48 km13 km/u€ 4.637
Excel Entice 4410740 km10 km/u€ 3.770
Schema met populaire scoots februari 2023

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Anderen. Denk dan onder andere aan zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Voor een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Dan is het wellicht slimmer om zelf een model aan te schaffen of een exemplaar te leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Anderen) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Tevens kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Sommige aanbieders adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kunt u rustig enkele weken rondrijden als test. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook erg belangrijk. Daarom raden wij aan om een onderhoudscontract te kiezen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij uw product goed wordt nagekeken. Belangrijke punten zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de staat van de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. De populariteit van de occasion zit ‘m in de prijs: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Minpunten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Maak een lange proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals tweedehands-scootmobiel.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel gebruik maken van theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Gedurende deze scootmobieltraining in Anderen legt u de basis voor onder andere verkeersregels en leert u drempels en stoepjes rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA polis kost c.a. €3,85 per maand. Een verzekerde scooter heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Met name ouderen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Anderen.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In het hele land (ook in de provincie Drenthe) zijn dergelijke clubs te vinden. Lekker samen op pad en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie