Scootmobiel Schipborg

Zoekt u een goede scootmobiel in Schipborg? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze vergelijker helpt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via onze vergelijker bekijkt u handige tips en bruikbare informatie over zaken als WMO en PGB, de huidige prijzen, thuisdemo’s, de verschillende regels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: meer zelfstandig en een hoog zitcomfort.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €700,00 tot wel €5.250,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In de omgeving kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Practicomfort of Roma.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9469
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€14,09 – €20,31 per uur
Populaire scootmobielShoprider SL73
Adviespunt in de buurtIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Schipborg

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die aansluit op mijn eisen en wensen? Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra dit duidelijk is kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Schipborg. De meeste informatie is online beschikbaar via het aanvragen van een brochure, een thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €760,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius begint zo rond de €2325,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een actieradius van 60 km is te koop vanaf €4300.

Keuzehulp februari 2023

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het kiezen van de juiste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In onderstaande opsomming achterhaalt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Schipborg is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is stevig, heeft grote banden, meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Ook geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral in de bochten of als u een stoep op- of afrijdt. De variant met 4 wielen biedt meer snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De merken onderscheiden zich sterk als wij het hebben over de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan afdoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar de stad of naar het park? Dan adviseren wij een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximale snelheid
In de situatie dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Stevige vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Onthoud: als u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Additioneel comfort
Als u vaak lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Professionele modellen beschikken over een uitstekende vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Doe een aanvraag voor een proefrit in Schipborg en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u naar moet kijken bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De tarieven worden gevormd door de fabrikant, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en accessoires zoals een dashboardbeschermer of een voetenzak. De goedkoopste voertuigen zijn verkrijgbaar vanaf €520,00, de wat geavanceerdere modellen gaan al gauw richting de €7.900,00. In deze tabel vind u de adviesprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel314 km6,5 km/u€800
Standaard320 – 25 km12 km/u€1200
Goed445 km15 – 17 km/u€3200
Luxe485 km20 km/u€6.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Schipborg
scootmobiel-kopen-schipborg

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In bepaalde situaties kunt u met de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name een rolstoel, regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Aa en Hunze. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Een paar weken later komt de WMO-consulent langs om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken/maanden weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Zowel telefonisch (0592263468), door een e-mailtje te sturen (sociaalteam@aaenhunze.nl), of bezoek het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Check ook eens www.aaenhunze.nl voor uitgebreide info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om te bepalen welk model bij u past bekijkt u op deze website veel bruikbare informatie. Maar uiteindelijk is een live ervaring ook belangrijk. Een 100% gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens deze ritten kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom Schipborg zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst vind u de adresgegevens van bedrijven, winkels en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Schipborg
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Verschillende aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. Hieronder vergelijkt u de meest bekende organisaties waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Overzicht met populaire scoots
Onderstaand bieden wij een tabel met types die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, de snelheid (maximum) en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider SL7313 km6 km/u€ 1.488
Shoprider Altea 412 km6 km/u€ 745
Practicomfort S65038 km13 km/u€ 3.800
Invacare Orion 342 km10 km/u€ 4.357
Tabel met populaire scoots februari 2023

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Schipborg. Dit kunt u doen bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Dan is het alternatief om een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Schipborg) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Vaak is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Een groeiend aantal leveranciers werken met een omruilgarantie. Juist daardoor kan u zorgeloos een bepaald type testen. Een kwalitatief onderhoud is cruciaal. Daarom raden wij aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort complete APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. afstelling spiegels en de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de aantrekkelijke prijs: tegen een lage prijs is een goede scoot binnen handbereik. Evenzeer kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn eventuele verborgen gebreken. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn veel online platformen zoals marktplaats.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is een rijbewijs nodig?
Als scootmobielrijder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel gebruik maken van een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Binnen deze scootmobieltraining in Schipborg behandeld u zaken zoals regels in het verkeer en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: de scoot mag zich begeven op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u met het voertuig naar buiten gaat, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,75 p/maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en kunt u bovendien meenemen in de auto. Twijfel? Bespreek dit dan met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Schipborg.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Bent u wel in voor een uitstapje en geniet u van het maken van tochtjes? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Door heel Nederland (ook in de provincie Drenthe) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Voorkom dat u vereenzaamt en geniet van het rijden door wijken zoals: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie