Scootmobiel Schiermonnikoog

Zoekt u een goede scootmobiel in Schiermonnikoog? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met deze slimme scooter met 3 of 4 wielen blijft u langer mobiel en neemt u weer zelf de regie in handen. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Deze website is er om u te helpen bij het gehele aankoopproces. Via Scootzorg.nl bekijkt u handige tips en uitgebreide details over bijvoorbeeld hoe het zit met de WMO, de huidige prijzen, een thuisdemo, de belangrijkste verkeersregels en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een hoog zitcomfort.
 • De kosten variëren tussen €550,00 & €5.250,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Schiermonnikoog (https://www.schiermonnikoog.nl).
 • In uw regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Meyra of Revatak.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Schiermonnikoog (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSchiermonnikoog
Postcode9166
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€13,50 – €18,00 per uur
Aantrekkelijk merkPracticomfort MobiGo F15
AdviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Schiermonnikoog

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? U kunt kiezen uit talloze modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die matcht met mijn situatie? Advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak rijd ik ermee, en maak ik ook lange tochten? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Schiermonnikoog. U vind uitgebreide info online middels een brochure per post, een thuisdemo of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €780,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius vind u al vanaf €1925,00.
 • Een stevige 4-wieler met alle gemakken schaft u al aan vanaf c.a. €3700.

Tips van de expert maart 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het kiezen van de meest ideale scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. Hieronder bekijkt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Schiermonnikoog neemt u moeiteloos mee in de auto of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is groter, rijdt een stuk comfortabeler en kan langer en harder rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Dit is handig in kleine ruimtes. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. Dit merkt u vooral als u een scherpe bocht maakt en bij niveauverschillen. De variant met 4 wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De verschillende uitvoeringen variëren fors wanneer we kijken naar actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 15 kilometer volstaat dan. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het centrum of de lokale buurtcentra? U kunt dan het beste kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Indien ude mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Let op: op de stoep geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De meest luxe modellen beschikken over een uniek veringssysteem en een verstelbare stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Schiermonnikoog en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kostprijzen hangen af van de fabrikant, het vermogen van de accu, de snelheid en extra opties zoals een rollatorhouder + een voetenzak. De aantrekkelijkste scoots beginnen bij €495,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al gauw op tot €7.900,00. In deze tabel bekijkt u de actuele prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis312 km6,5 km/u€800
Verbeterd315 – 25 km10 – 12 km/u€1500
Uitmuntend460 km15 – 17 km/u€3100
Topper480 km+22 km/u€9.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Schiermonnikoog
scootmobiel-kopen-schiermonnikoog

Scootmobiel aanvragen gemeente Schiermonnikoog via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kan men via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een rolstoeltaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u ziek en wilt u thuis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Schiermonnikoog. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Onthoud hierbij dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO berekent het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • De aanvraag kunt u doen via het WMO-loket. Kort daarop wordt er een gesprek gepland om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Vervolgens komt de gemeente met een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Schiermonnikoog. Vragen? Dat kan telefonisch (0519720674), mailen (wmo@schiermonnikoog.nl), of kom naar het gemeentehuis (Van Starkenborghstraat 17, 9166 PL, Schiermonnikoog). U kunt ook terecht op www.schiermonnikoog.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om een passend model te vinden vindt u op Scootzorg.nl veel bruikbare informatie. Uiteraard moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. De gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Op die manier kunnen diverse modellen worden getest waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom uw woonplaats Schiermonnikoog zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een getrainde specialist helpt u graag bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst bekijkt u direct contactgegevens van winkels, speciaalzaken en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareSchoollaan 259161 CGHollum
WelzorgJupiterweg 168938 AELeeuwarden
VegroHenri Dunantweg 28934 ADLeeuwarden
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Schiermonnikoog
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Er zijn gelukkig alternatieven. Erkende leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In onderstaand schema doorzoekt u populaire organisaties die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Overzicht met veel verkochte types
In de paragraaf hierna bekijkt u een overzicht met een aantal populaire modellen met daarbij het bereik, de snelheid (maximum) en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort MobiGo F1518 km6 km/u€ 1.100
Handicare Trophy 20 3W45 km6 km/u€ 4.550
Shoprider Torino 345 km15 km/u€ 4.000
Mango Panther 3S40 km13 km/u€ 3.972
Tabel met populaire scoots maart 2024

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Schiermonnikoog. Dat doet men o.a. via zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Op dat moment is de beste optie om zelf een scoot te kopen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Schiermonnikoog) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Normaal gesproken kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Meerdere verkopers werken met een omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder verplichtingen een model uitproberen. Gedegen onderhoud is ook erg belangrijk. Daarvoor is het verstandig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Men let daarbij met name op bandenprofiel en accuspanning + conditie.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: voor weinig geld is een goede scoot binnen handbereik. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Negatieve aspecten zijn krassen, deuken en technische problemen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als uwzorgshop.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In een erkende scootmobieltraining in Schiermonnikoog behandeld u zaken zoals regels in het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid versterken. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag gebruik maken van het fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt u heel veilig, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA polis kost c.a. €4,50 per maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Met name ouderen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Schiermonnikoog.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om lekker rond te rijden? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel gebieden (met name ook in de provincie Friesland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen toeren en verken samen de wijken als: Centrum.

Plaats een reactie