Scootmobiel Tytsjerksteradiel

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Tytsjerksteradiel? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer onafhankelijk en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Deze website biedt een adviserende rol bij het gehele aankoopproces. Op deze website vind u een uitgebreid keuzeadvies en specifieke informatie rondom een aanvraag doen via de WMO, kosten, winkels in de buurt, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • Belangrijkste voordelen: meer zelfstandig en het is gemakkelijk te besturen.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €850,00 tot zo’n €6.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Tytsjerksteradiel (https://www.t-diel.nl).
 • In uw regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Vermeiren of Medema.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Tytsjerksteradiel (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9091
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€16 per uur
Veel gekozen merkShoprider GK8
AdviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Tytsjerksteradiel

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik de scooter die matcht met mijn profiel? Gouden regel: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra dit duidelijk is start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Tytsjerksteradiel. Doe dat bijvoorbeeld online door middel van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €740,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van 35 km is te koop vanaf €1600,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met goede vering en zitting vind u al vanaf €4300.

Keuzehulp april 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het kiezen van de meest ideale scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Hieronder bekijkt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Tytsjerksteradiel kunt u eenvoudig meenemen in auto, bus of vliegtuig en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is stevig, biedt meer comfort en heeft een langer actieradius. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Eveneens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting in snelle bochten of op hobbelige weggetjes. Een scooter met 4 wielen haalt een hogere snelheid en biedt meer comfort.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De modellen wisselen flink als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 10Ah accu (10 km) is vaak genoeg. Ben u liefhebber van lange ritjes naar omliggende dorpen of om lekker uit te waaien? Dan adviseren wij een bereik van tenminste 50 km.

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is het handig als de vaart er in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Onthoud: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra opties
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De meest luxe modellen verschaffen een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Test een model uit voor een proefrit in Tytsjerksteradiel en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De aanschafprijzen worden gebaseerd op de producent, de grootte van de accu, de topsnelheid en extra’s zoals een drempelhulp + een voetenzak. De goedkoopste scoots zijn er al vanaf €485,00, de geavanceerde modellen lopen al snel tegen de €7.300,00. In het overzicht hieronder vergelijkt u de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget313 km6,5 km/u€650
Verbeterd315 – 20 km10 km/u€1700
Geavanceerd445 km15 – 17 km/u€4000
Royaal475 km21 km/u€9.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Tytsjerksteradiel
scootmobiel-kopen-tytsjerksteradiel

Scootmobiel aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een auto in bruikleen maar ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u thuis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Dan kunt u hulp vragen bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Minpunt is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Aanmelden kan via het WMO-loket. Daarna volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Binnen een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Tytsjerksteradiel. Bij vragen kunt u bellen (140511), als per mail (stip@t-diel.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisweg 7, 9251 GH, Burgum). Bekijk ook www.t-diel.nl voor de huidige procedures.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om een passend model te vinden vindt u op Scootzorg.nl relevante info en specificaties. Alleen, uiteindelijk geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal u veel duidelijk verschaffen. Op die manier kunt u allerlei modellen uittesten en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de omgeving Tytsjerksteradiel kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, winkels en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgJupiterweg 168938 AELeeuwarden
VegroHenri Dunantweg 28934 ADLeeuwarden
HulpmiddelencentrumAmpèrestraat 148912 ADLeeuwarden
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Tytsjerksteradiel
Loopt u moeilijk en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dat hoeft geen probleem te zijn. Landelijke aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende opsomming treft u de beste aanbieders waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Overzicht met veel verkochte types
Hierna verstrekken we een tabel met veel verkochte modellen met o.a. de actieradius, de topsnelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider GK89 km6 km/u€ 1.194
Quingo Flyte37 km6 km/u€ 5.992
Afikim Sportster SE-XXL45 km15 km/u€ 8.702
Mango Panther 340 km13 km/u€ 3.350
Schema met populaire modellen april 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Tytsjerksteradiel. Dat doet men o.a. via speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Voor een heel klein budget neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Op dat moment is het raadzaam om zelfstandig een scoot te bestellen of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Tytsjerksteradiel) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Meestal kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Steeds meer aanbieders bieden ook omruilgarantie. Op deze manier kan u gerust 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een jaarlijks onderhoud is geen overbodige luxe. Daarom is het aan te raden om een onderhoudscontract te kiezen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De expert bekijkt onder andere bandenprofiel en de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote voordeel van een occasion is de lage prijs: ook met een klein budget heeft u een zeer kwalitatief model. Ook kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Waar u op moet letten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals dezorgoutlet.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Tytsjerksteradiel worden onderwerpen behandeld alsde regels op de weg en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in de gevallen dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een boete krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,90 per maand. Een verzekerd voertuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is handig als u grote afstanden aflegt. Is het nog niet duidelijk? Neem contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Tytsjerksteradiel.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en wilt u de omgeving beter leren kennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In heel ons land (uiteraard ook in de provincie Friesland) zijn dergelijke clubs te vinden. Lekker samen op pad en tour door wijken zoals: Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie