Scootmobiel Eastermar

Op zoek naar een goede scootmobiel in Eastermar? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door zo’n elektrische scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze specialist biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Via Scootzorg.nl bieden wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten en extra info over onderwerpen zoals de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de huidige prijzen, de meest bekende aanbieders, verkeersregels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De meest genoemde voordelen: u bent meer onafhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €800,00 tot wel €5.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Tytsjerksteradiel (https://www.t-diel.nl).
 • In uw omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u meer informatie vindt over merken als Electric Mobility en Caremart.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen (september 2021) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Tytsjerksteradiel (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9261
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€16 per uur
Veel gekozen scootmobielExcel Navigator 3
Regionaal adviespuntHulpmiddelencentrum

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Eastermar

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is een enorm assortiment met de meest uiteenlopende eigenschappen. Waar vind ik het model dat in lijn is met mijn wensen?Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Op het moment dat u hierover meer inzicht heeft verkregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Eastermar. Veel info vind u online aan de hand van brochures, een thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €660,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km is er al vanaf €1650,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met goede vering en zitting is te koop vanaf €4300.

Keuzehulp september 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het vinden van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze specialisten staan voor u klaar. In de lijst hieronder vindt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Eastermar neemt u moeiteloos mee in het OV of in de auto en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Praktisch voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Ook verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft u een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral in de bochten en bij niveauverschillen. Een scoot met vier wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De mobielen variëren flink wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km zal dan voorzien. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar shoppingcentra of om lekker uit te waaien? Overweeg dan eens te kijken naar een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
Mocht het zo zijn dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De budget opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Stevige vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een grotere accu gaan vaak ook een stuk sneller. Vergeet niet: op het trottoir mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De meest luxe modellen verschaffen maximale vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Eastermar en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u naar moet kijken wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De aanschafprijzen worden bepaald door de fabrikant, het vermogen van de accu, hoe hard de scoot kan en randproducten als een alarmsysteem en een beenhoes. De goedkoopste modellen koopt u al vanaf €495,00, de luxe uitgevoerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €5.600,00. In de tabel hieronder bekijkt u de huidige prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter311 km6 km/u€700
Beter325 km12 km/u€1400
Uitstekend450 km15 – 17 km/u€2800
Beste485 km22 km/u€7.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Eastermar
scootmobiel-kopen-eastermar

Scootmobiel aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u met de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u thuis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u hulp vragen bij de gemeente Tytsjerksteradiel. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Houd er rekening mee dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Vervolgens volgt er een keukentafelgesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken/maanden ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Tytsjerksteradiel. Bij vragen kunt u bellen (140511), men kan een mailtje sturen (stip@t-diel.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Raadhuisweg 7, 9251 GH, Burgum). U kunt ook terecht op www.t-diel.nl voor actuele informatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Toch is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit zonder verplichtingen biedt in dat geval uitkomst. Zodoende kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de regio Eastermar kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van winkels, showrooms en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
HulpmiddelencentrumMr. W.M. Oppedijk van Veenweg 409251 GABurgum
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
HulpmiddelencentrumBurgemeester Wuiteweg 389203 KLDrachten
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Eastermar
Bent u slecht ter been en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Erkende aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de volgende opsomming vindt u de meest bekende aanbieders die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Al vanaf 2008 uw zorgwinkel

Wat zijn populaire modellen?
Hierna treft u een overzicht met types die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de snelheid van het model en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Navigator 350 km15 km/u€ 5.586
Afikim Sportster SE-XL45 km15 km/u€ 8.772
Pride Celebrity30 km10 km/u€ 3.532
Pride Go-Go Elite Traveller Plus 420 km7 km/u€ 1.399
Tabel met populaire scoots september 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Eastermar. Denk dan onder andere aan een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Dan is het alternatief om een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Eastermar) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Vaak kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Meerdere aanbieders bieden ook omruilgarantie. Dan kunt u vrijblijvend een bepaald model uittesten. Een onderhoudsplan is ook essentieel. Om die reden is het handig om een onderhoudscontract te kiezen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Belangrijke punten zijn o.a. stoelverstelling en mechanisme en de accuprestaties.

Is een tweedehands model geschikt?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de verkoopprijs: tegen lage kosten heeft u een zeer kwalitatief model. Verder kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Mindere punten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. Er zijn verschillende online platformen als dezorgoutlet.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. In een erkende scootmobieltraining in Eastermar leert u van alles over anticiperen op het verkeer en is er vaak een behendigheidsparcours. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in situaties dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, een ongeluk zit in een klein hoekje. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,30 per maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Nog vragen? Neem contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Eastermar.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om lekker rond te rijden? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (juist ook in de provincie Friesland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen toeren en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp.

Plaats een reactie