Scootmobiel Waadhoeke

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Waadhoeke? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze handige scooter geniet u van de vrijheid en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg biedt praktische info bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina leest u nuttige keuzetips en belangrijke info over onder andere Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten waar u rekening mee moet houden, advies aan huis, de regels in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is eenvoudig te besturen.
 • De onkosten variëren tussen €650,00 en €6.250,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 • In uw omgeving bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Molenaar en Freerider.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Tarieven (mei 2024) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Waadhoeke (WMO) | Showrooms en advies aan huis | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8814
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€14,50 – €21,50 per uur
Veel gekozen scootmobielElectric Mobility Balance
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Waadhoeke

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn profiel? Onze tip: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Waadhoeke. Doe dat bijvoorbeeld online door een brochure aan te vragen, een demo aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €500,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €2325,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer koopt u al vanaf €4800.

Aankooptips mei 2024

Loopt u tegen problemen op bij het vinden van de beste scootmobiel van dit moment? Onze specialisten staan voor u klaar. Hieronder treft u zaken waar u rekening mee moet houden.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Waadhoeke kan probleemloos mee in het openbaar vervoer en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is stevig, biedt meer comfort en heeft een grote accu. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Ook geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u de bochten instuurt of op hobbelige weggetjes. Een scoot met vier wielen biedt meer snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De producten verschillen aanzienlijk als we kijken naar de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan voorzien. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het winkelcentrum of naar buitengebieden? Kijk dan naar modellen met een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
Zodra u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is het handig als de vaart er in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Grote vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Let op: als u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De meest luxe modellen hebben de beschikking over een goede vering en een goede verstelbare stoel. Boek een proefrit in Waadhoeke en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u naar moet kijken bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De aanschafprijzen hangen af van de leverancier, de actieradius, de gemiddelde snelheid en extra opties zoals een dashboardbeschermer & een kruk- en stokhouder. De instap-modellen zijn verkrijgbaar vanaf €475,00, de geavanceerde modellen lopen al gauw op tot €6.700,00. In de onderstaande tabel vergelijkt u de richtprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner313 km6,5 km/u€750
Gemiddeld315 – 25 km10 km/u€1450
Comfortabel445 km17 – 18 km/u€3300
Professioneel470 km20 km/u€6.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Waadhoeke
scootmobiel-kopen-waadhoeke

Scootmobiel aanvragen gemeente Waadhoeke via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een auto in bruikleen maar zeker ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Juist nu kunt u aankloppen bij de gemeente Waadhoeke. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het is goed om te weten dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO berekent het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Kort daarna wordt er een gesprek gepland om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Na een aantal weken/maanden hoort u of u in aanmerking komt.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Waadhoeke. Vragen? Dat kan telefonisch (517380380), door een e-mailtje te sturen (info@waadhoeke.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Harlingerweg 18, 8800 AB, Franeker). Bekijk ook www.waadhoeke.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op Scootzorg.nl uiteenlopende belangrijke info. Uiteraard zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. De gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Bij een winkel of showroom kunt u allerlei modellen uittesten en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom uw woonplaats Waadhoeke zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel staan meerdere vestigingen van winkels, speciaalzaken en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroVijverstraat 148801 TTFraneker
HulpmiddelencentrumBolswarderbaan 38601 ZKSneek
WelzorgZilverweg 58445 PEHeerenveen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Waadhoeke
Heeft u geen vervoer en kunt u geen winkel bezoeken? Er zijn gelukkig alternatieven. Meerdere leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. Hieronder vindt u de beste leveranciers die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Veel gekozen uitvoeringen
Hierna verstrekken we een overzicht met populaire merken + modellen inclusief de actieradius, snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Balance40 km6 km/u€ 3.660
Electric Mobility Rascal 388S32 km6 km/u€ 2.427
Freerider Mayfair 440 km7 km/u€ 3.381
Practicomfort Beaufort 1327 km13 km/u€ 1.895
Schema met populaire voertuigen mei 2024

Bekijk de veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Waadhoeke. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In het kader daarvan is het alternatief om zelf een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Waadhoeke) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Natuurlijk kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal scootmobiel leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Daarmee kunt u op uw gemak een model uitproberen. Een onderhoudsplan is cruciaal. Daarom is het handig om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort complete APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De monteur onderzoekt o.a. claxon en geluidssignalen en de staat van de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de investering (kosten): ook met beperkte financiële middelen een kwalitatief product aanschaffen. Daarbij is er vaak geen levertijd. Nadelen zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn diverse websites zoals tweedehands-scootmobiel.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als eigenaar van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Binnen deze scootmobieltraining in Waadhoeke komen thema’s aan bod als anticiperen op het verkeer en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,30 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Heeft u nog vragen? Neem contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Waadhoeke.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en wilt u de omgeving beter leren kennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Door heel Nederland (tevens in de provincie Friesland) zijn zulke clubs actief. Voorkom dat u vereenzaamt en maak een tocht door wijken als: West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie