Scootmobiel Súdwest-Fryslân

Wilt u een goede scootmobiel in Súdwest-Fryslân? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met hulp van zo’n elektrische scooter behoud u uw mobiliteit en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? De website Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het kiezen van het juiste model. Via onze vergelijker treft u een compleet keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals PGB en WMO, kosten, advies aan huis, veiligheid in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De voordelen: u bent meer onafhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €650,00 oplopend tot 4.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Life and mobility en EV-Tec.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Actuele kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Súdwest-Fryslân (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8751
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€15,9 – €24,1 per uur
Veel gekozen merkElectric Mobility Rascal 450
Lokaal adviespuntHulpmiddelencentrum

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Súdwest-Fryslân

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Online vind u enorm veel modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die matcht met mijn eisen en wensen? Ons advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel kilometers ga ik maken? Wanneer dit duidelijk is start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Súdwest-Fryslân. Doe dat bijvoorbeeld online door middel van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €580,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km koopt u al vanaf €2200,00.
 • Een sterk 4 wielen model met alle gemakken kost u rond de €3600.

Aankooptips mei 2024

Loopt u tegen problemen op bij het kiezen van de beste scootmobiel van dit moment? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de box hieronder omschrijven wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Súdwest-Fryslân kunt u eenvoudig meenemen in het OV of in de auto en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is stevig, heeft grote banden, meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Tevens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit is merkbaar als u een bocht doorrijdt en op minder slechte wegen. Een scooter met 4 wielen kan harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe zit het met de actieradius?
De mobielen variëren flink wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer volstaat dan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het centrum of naar het park? U kunt dan het beste kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Minimale snelheid
Zodra u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Geavanceerde vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Onthoud: op het trottoir mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort & accessoires
Tijdens het rijden van een rit of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De high-end modellen verschaffen een uitgebreide vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Súdwest-Fryslân en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten worden gebaseerd op het merk, het vermogen van de accu, de gemiddelde snelheid en opties als een extra lader of een voetenzak. De voordeligste scoots beginnen bij €515,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al snel €7.700,00. In de onderstaande tabel communiceren wij de geschatte prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap312 km7,5 km/u€700
Verbeterd315 – 20 km10 km/u€1950
Goed455 km18 km/u€3600
Royaal470 km22 km/u€8.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Súdwest-Fryslân
scootmobiel-kopen-sudwest-fryslan

Scootmobiel aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In sommige situaties kunt u d.m.v. de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan de regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In deze gevallen kunt u een beroep doen op uw gemeente Súdwest-Fryslân. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het is goed om te weten dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U dient uw aanvraag in bij uw WMO adviseur. Hierna volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken/maanden komt de gemeente met een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Súdwest-Fryslân. Dit kan telefonisch (0515489000), mailen (info@gemeenteswf.nl), of bezoek het gemeentehuis (Marktstraat 12, 8601 CT, Sneek). Zie ook www.sudwestfryslan.nl voor de huidige procedures.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot bieden wij veel bruikbare informatie. Alleen, uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Kies voor een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Daar kunt u allerlei modellen uittesten waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom Súdwest-Fryslân zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, winkels en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
HulpmiddelencentrumBolswarderbaan 38601 ZKSneek
WelzorgZilverweg 58445 PEHeerenveen
HulpmiddelencentrumThialfweg 178441 PVHeerenveen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Súdwest-Fryslân
Loopt u moeilijk en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Betrouwbare aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Onderstaand bekijkt u uiteenlopende bedrijven die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: In uw vertrouwde omgeving een scoot uitproberen

Overzicht met veel verkochte types
Hierna bieden wij een overzicht met types die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de snelheid van het model en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Rascal 45040 km6 km/u€ 2.783
Roma Marbella30 km6 km/u€ 1.750
Vermeiren Carpo Limo45 km15 km/u€ 5.995
Pride Victory Sport18 km13 km/u€ 2.958
Schema met populaire scoots mei 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Súdwest-Fryslân. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een klein bedrag mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Op dat moment raden we zeker aan eens een showroom te bezoeken of een voertuig te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Súdwest-Fryslân) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige verkopers bieden ook omruilgarantie. Daarmee kan u gerust een model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is geen overbodige luxe. Hiervoor raden wij aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. bandenspanning en de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: tegen lage kosten koopt u een goede scooter met veel opties. Bovendien kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Waar u op moet letten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Maak een lange proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootplaza.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobiel eigenaar volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en trainingen. Tijdens deze scootmobieltraining in Súdwest-Fryslân worden onderwerpen behandeld alsverkeersregels en praktische tips om veilig te rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag rijden op fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in situaties dat u zich op de openbare weg begeeft, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,00 per maand. Een verzekerde scooter kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Met name ouderen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Twijfel? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Súdwest-Fryslân.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en gezellige lange tochten maken? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel regio’s in Nederland (juist ook in de provincie Friesland) zijn dergelijke clubs te vinden. Lekker samen op pad en rijd samen door de wijken: Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie