Scootmobiel Spier

Op zoek naar een goede scootmobiel in Spier? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze expert is er om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Op deze webpagina leest u een compleet keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als WMO en PGB, de geschatte prijzen, thuisdemo’s, de belangrijkste verkeersregels en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • Meest gehoorde voordelen: minder afhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €650,00 & €4.500,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Vermeiren of Roma.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Actuele kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Midden-Drenthe (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9417
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB uurtarief€12,16 – €19,43 per uur
Aantrekkelijke scootmobielPride Victory XL 140S
Lokaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Spier

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een product dat rijmt met mijn profiel? Startpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Spier. De meeste informatie is online beschikbaar aan de hand van brochures, een uitgebreide thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €760,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km begint zo rond de €1500,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een flinke accu koopt u al vanaf €4400.

Advies van de specialist juni 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het kiezen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Ons team wil u graag te woord staan. In onderstaande opsomming achterhaalt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Spier kan gemakkelijk mee in auto, bus of vliegtuig en is handig als u weinig ruimte heeft. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is stabiel, biedt meer comfort en kan langer en harder rijden. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en de draaicirkel is zeer klein. Hij is eenvoudig te besturen. Dit is handig in kleine ruimtes. Tevens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat ervaart u als u een bocht doorrijdt of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met vier wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De producten onderscheiden zich fors als we kijken naar de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Rijdt u alleen in huis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan volstaan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of de lokale buurtcentra? U kunt dan het beste kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is het handig als de vaart er in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Robuuste vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Regel: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Additioneel comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De meest luxe modellen bieden grote veringen en een multifunctionele stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Spier om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U weet nu waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kosten hangen af van de producent, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en extra’s zoals een rollatorhouder of een windscherm. De aantrekkelijkste scoots kunt u al vinden vanaf €550,00, de grote vaste scoots met veel opties hebben al snel een prijskaartje van €5.900,00. In de onderstaande tabel bieden wij de adviesprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter313 km6 km/u€750
Standaard315 – 25 km12 km/u€1300
Uitstekend435 km16 km/u€3600
Luxueus480 km21 km/u€6.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Spier
scootmobiel-kopen-spier

Scootmobiel aanvragen gemeente Midden-Drenthe via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u met de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. U kunt dan denken aan een rolstoel, regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een handicap en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In deze gevallen kunt u een beroep doen op uw gemeente Midden-Drenthe. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Onthoud hierbij dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO berekent het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO specialist van de gemeente. Daarna wordt er een gesprek gepland om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Vervolgens hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Midden-Drenthe. Vragen? Dat kan telefonisch (0593539222), mailen (gemeente@middendrenthe.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 9411 NB, Beilen). Zie ook www.middendrenthe.nl voor extra informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om het ideale model te vinden bekijkt u op deze website een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis is dan de juiste oplossing. Daar kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom uw woonplaats Spier zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Spier
Heeft u medische problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Deskundige leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de opsomming hierna vindt u de beste partijen die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Veel gekozen uitvoeringen
Hieronder bekijkt u een schema met veel verkochte modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Victory XL 140S40 km20 km/u€ 4.950
Revatak QS4 Active70 km17 km/u€ 8.442
Molenaar Elegance40 km10 km/u€ 3.090
Mango Twincat45 km8 km/u€ 6.850
Schema met populaire modellen juni 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Spier. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Op dat moment is het wellicht slimmer om een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Spier) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Normaal gesproken kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Sommige verkopers bieden ook omruilgarantie. Op deze manier kunt u vrijblijvend een bepaald type testen. Het onderhoud van de scootmobiel is tegen noodzakelijk. Daarvoor raden wij aan om een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Men let daarbij met name op wiellagers voor en achter en accuspanning + conditie.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote voordeel van een occasion is de verkoopprijs: tegen lage kosten kunt u een heel geschikte scooter kopen. Ook is er geen sprake van een lange levertijd. Wat minder is zijn eventuele verborgen gebreken. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals tweedehands-scootmobiel.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U kunt wel gebruik maken van een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Bij zo’n scootmobieltraining in Spier behandeld u zaken zoals de voorrangsregels en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag gebruik maken van het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA dekking heeft u al vanaf €5,00 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Sommigen mensen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is handig als u grote afstanden aflegt. Weet u het nog niet? Bespreek dit dan met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Spier.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In het hele land (waaronder provincie Drenthe) kunt u zich aansluiten. Geniet van het sociale contact en geniet van het rijden door wijken zoals: Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.

Plaats een reactie