Scootmobiel Stuifzand

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Stuifzand? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze handige scooter blijft u langer mobiel en kunt u weer gaan waar u wilt. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze specialist helpt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze webpagina leest u een uitgebreid keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld hoe het zit met de WMO, de huidige prijzen, showrooms in de regio, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Belangrijkste voordelen: meer onafhankelijk en het is eenvoudig te besturen.
 • De prijzen schommelen tussen €800,00 oplopend tot 4.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Hoogeveen (https://www.hoogeveen.nl).
 • In uw regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Life and mobility of Inca.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Geschatte kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Hoogeveen (WMO) | Verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7934
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB uurtarief€16,19 – €17,99 per uur
Veel gekozen scootmobielMango Panther 3
Regionaal adviespuntSolo Specialist

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Stuifzand

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik de scooter die voldoet aan mijn profiel? Gouden regel: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Stuifzand. Dit kan online middels een brochure per post, een speciale thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €840,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km vind u al vanaf €1850,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met veel comfort vind u al vanaf €3400.

Keuzehulp juni 2021

Loopt u tegen problemen op bij het kiezen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij helpen u graag snel verder. In de lijst hieronder omschrijven wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Stuifzand kan probleemloos mee in het openbaar vervoer en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Handig voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en kan kortere bochten maken. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Ook heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en voelt veiliger. Dit komt tot uiting als u de bochten instuurt en op minder slechte wegen. Een model met vier wielen is vaak wat sneller en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen verschillen aanzienlijk als we inzoomen op de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan voorzien. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het winkelcentrum of het bos? Overweeg dan eens te kijken naar een bereik van tenminste 50 km.

Topsnelheid
Indien ugrote stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Verkeersregel: op het trottoir mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Extra comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De high-end modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Doe een aanvraag voor een proefrit in Stuifzand en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het kopen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De aanschafprijzen worden gevormd door het merk, de capaciteit van de accu, de snelheid en accessoires zoals een alarmsysteem & een beschermhoes. De instap-modellen koopt u al vanaf €495,00, de meest luxe modellen met alle opties lopen al gauw op tot €5.400,00. In het overzicht hieronder bekijkt u de adviesprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis39 km8,5 km/u€650
Goed315 – 25 km10 – 12 km/u€1350
Uitstekend460 km17 – 18 km/u€2900
Professioneel480 km20 km/u€7.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Stuifzand
scootmobiel-kopen-stuifzand

Scootmobiel aanvragen gemeente Hoogeveen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In enkele gevallen kunt u d.m.v. de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Op dat moment kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Hoogeveen. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het is goed om te weten dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-afdeling. Vervolgens komt de WMO-consulent langs om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Hoogeveen. Dit kan telefonisch (140528), als per mail (info@hoogeveen.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Dekkerplein 1, 7901 BZ, Hoogeveen). U kunt ook terecht op www.hoogeveen.nl voor achtergrondinformatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Toch geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit zonder verplichtingen biedt in dat geval uitkomst. Zo kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de regio Stuifzand kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Solo SpecialistBrugstraat 967918 TNNieuwlande
Icare l MedipointSchutstraat 67901 ECHoogeveen
Welzijn-en gezondheidscentrum De BlokkenVan Echtenskanaal NZ 1617891 AJKlazienaveen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Stuifzand
Heeft u geen vervoer en kunt u niet naar de winkel komen? Er zijn gelukkig alternatieven. Landelijke aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst bekijkt u uiteenlopende organisaties die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Veel verkochte modellen
Onderstaand verstrekken we een lijst met daarin populaire merken + modellen met o.a. de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Panther 340 km13 km/u€ 3.350
Practicomfort Flamenco45 km13 km/u€ 6.000
Pride Go-Go Elite Traveller 416 km7 km/u€ 999
Shoprider GK 1020 km6 km/u€ 2.195
Overzicht met populaire scoots juni 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Stuifzand. Denk dan onder andere aan speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Wilt u echter voor een langere periode huren? In het kader daarvan is het raadzaam om te kiezen voor een eigen exemplaar of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met het onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Stuifzand) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Tevens kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Diverse verkopers hanteren een speciale omruilgarantie. Dan kunt u rustig enkele weken rondrijden als test. De scootmobiel in onderhoud brengen is cruciaal. Vandaar is het aan te raden om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Aandachtspunten zijn stoelverstelling en mechanisme en het accuvermogen.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote voordeel van een occasion is de lage prijs: tegen lage kosten kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarnaast kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Minpunten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook komen accu-problemen soms voor. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van de accu te controleren. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als uwzorgshop.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is een rijbewijs nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Stuifzand gaat u verder in op aspecten als de huidige verkeersregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA polis kost c.a. €5,20 per maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en kunt u bovendien meenemen in de auto. Komt u er niet uit? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Stuifzand.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (ook in de provincie Drenthe) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen toeren en rijd samen door de wijken: Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.

Plaats een reactie