Scootmobiel Tiendeveen

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Tiendeveen? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Middels deze speciale scooter geniet u van de vrijheid en kunt u weer zorgeloos op pad. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Deze website biedt een adviserende rol bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina vind u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en belangrijke info over onder andere WMO en PGB, de kosten van een goed model, showrooms in de regio, verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoge mate van veiligheid.
 • De onkosten schatten we in tussen c.a. €750,00 & €6.000,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Hoogeveen (https://www.hoogeveen.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Pride of Caremart.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Actuele kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Hoogeveen (WMO) | Winkels in de buurt | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7936
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB tarief€16,19 – €17,99 per uur
Veel gekozen merkKymco Agility
AdviespuntSolo Specialist

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Tiendeveen

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Dus, hoe vind ik dan een scooter die matcht met mijn behoeften? Beginpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Tiendeveen. U vind uitgebreide info online middels een brochure per post, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €700,00.
 • Een vast model met drie wielen en 40 km actieradius vind u al vanaf €2200,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met goede vering en zitting vind u al vanaf €3500.

Keuzeadvies juni 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het vinden van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Ons team wil u graag te woord staan. Onderstaand bekijkt u de belangrijkste criteria.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Tiendeveen kan probleemloos mee in de auto of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en is wat kleiner. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en rijdt wat veiliger. Dit merkt u vooral wanneer u een bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scooter met 4 wielen haalt een hogere snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De mobielen verschillen sterk als we kijken naar de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 10Ah accu (10 km) is dan afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of naar het park? U kunt dan het beste kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Topsnelheid
In de situatie dat u dagelijks veel onderweg bent, dan is het handig als de vaart er in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Stevige vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Onthoud: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Professionele modellen verschaffen een uitstekende vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Tiendeveen en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De aanschafprijzen hebben te maken met het merk, de actieradius, de gemiddelde snelheid en extra opties zoals een rollatorhouder & een stokhouder. De goedkoopste modellen starten bij €550,00, de wat geavanceerdere modellen hebben al snel een prijskaartje van €7.500,00. In deze tabel treft u de geschatte prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis39 km8 km/u€500
Goed320 – 25 km10 km/u€1850
Geavanceerd450 km16 km/u€3200
Topper475 km +20 – 22 km/u€8.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Tiendeveen
scootmobiel-kopen-tiendeveen

Scootmobiel aanvragen gemeente Hoogeveen via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Onder andere een elektrische rolstoel, taxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente Hoogeveen. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • De aanvraag kunt u doen bij het WMO-loket. Hierna komt de WMO-consulent langs om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Vervolgens ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Hoogeveen. Dit kan telefonisch (140528), men kan een mailtje sturen (info@hoogeveen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Dekkerplein 1, 7901 BZ, Hoogeveen). Zie ook www.hoogeveen.nl voor de huidige procedures.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past bieden wij uiteenlopende belangrijke info. Uiteraard is een producttest ook noodzakelijk. Het boeken van een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Zo kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom Tiendeveen kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel vind u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Solo SpecialistBrugstraat 967918 TNNieuwlande
Icare l MedipointSchutstraat 67901 ECHoogeveen
Welzijn-en gezondheidscentrum De BlokkenVan Echtenskanaal NZ 1617891 AJKlazienaveen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Tiendeveen
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kan u niet naar de winkel toe? Dat hoeft geen probleem te zijn. Betrouwbare leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. Hieronder ontdekt u de meest bekende merken die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Advies op basis van 27 jaar ervaring
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Meest verkochte modellen
Hierbij schetsen wij een schema met populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid van het model en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Kymco Agility40 km13 km/u€ 3.495
Pride Victory Sport18 km13 km/u€ 2.958
Excel Travelux Boost 417 km7 km/u€ 1.034
Roma Medical Lyon 432 km6 km/u€ 3.200
Overzicht met populaire voertuigen juni 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Tiendeveen. Dit wordt o.a. gedaan door zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen betaling van een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In dat geval is het raadzaam om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Tiendeveen) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Meestal kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende merken geeft de keuze voor een omruilgarantie. Op deze manier kan u zorgeloos een model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is cruciaal. Vandaar raden wij aan om een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. stoelverstelling en mechanisme en de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage prijs: tegen lage kosten heeft u een zeer kwalitatief model. Evenzeer kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als speurders.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als voertuig bestuurder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel investeren in een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In een erkende scootmobieltraining in Tiendeveen komen thema’s aan bod als anticiperen op het verkeer en leert u drempels en stoepjes rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts aan en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan loopt u het risico op een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,30 p/maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is handig als u grote afstanden aflegt. Is het nog niet duidelijk? Neem dan eens contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Tiendeveen.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u gezellig samen rijden en geniet u van het maken van tochtjes? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel gebieden (ook in de provincie Drenthe) kunt u zich aansluiten. Samen met een groep lekker naar buiten en rijd samen door de wijken: Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.

Plaats een reactie