Scootmobiel Wapserveen

Op zoek naar een goede scootmobiel in Wapserveen? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze handige scooter blijft u langer zelfstandig en kunt u weer veilig de weg op. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze expert biedt een adviserende rol bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze website vind u praktische aankooptips en specifieke informatie rondom PGB en WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, de meest bekende aanbieders, verkeersregels en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €700,00 tot wel €5.000,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 • In de omgeving kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Molenaar of Caremart.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Actuele kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Westerveld (WMO) | Showrooms bezoeken | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8351
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB vergoeding€14,75 – €19 per uur
Aantrekkelijk merkSterling Trophy 6 3 wiel
Punt voor adviesStichting Welzijn in Kampen

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Wapserveen

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Online vind u enorm veel modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat rijmt met mijn profiel? Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Op het moment dat u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Wapserveen. Alle belangrijke info leest u online middels een brochure per post, een thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €590,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €1750,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met alle gemakken vind u al vanaf €4200.

Onze kooptips juni 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het vinden van een goede scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Bijgaand bieden wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Wapserveen neemt u moeiteloos mee in het OV of in de auto en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een erg handzaam model voor binnen en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is robuust, heeft grote banden, meer comfort en heeft een grote accu. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Ook biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en voelt veiliger. De voordelen daarvan merkt u in de bochten en op minder slechte wegen. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en biedt meer comfort.

Wat is een goede actieradius?
De producten verschillen nogal als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 10Ah accu (10 km) is ruim voldoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar shoppingcentra of naar buitengebieden? Overweeg dan eens te kijken naar een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Topsnelheid
Als u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is het handig als de vaart er in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Verkeersregel: als u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort
Als u vaak lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Duurdere modellen hebben de beschikking over een goede vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Wapserveen en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U weet nu op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De tarieven hebben te maken met de fabrikant, de grootte van de accu, de topsnelheid en accessoires zoals een rollatorhouder + een mandje. De goedkoopste modellen beginnen bij €515,00, de meest luxe modellen met alle opties gaan al gauw richting de €7.300,00. In het overzicht hieronder vind u de actuele prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig312 km6,5 km/u€700
Standaard315 – 20 km10 km/u€1850
Comfortabel460 km15 – 17 km/u€4000
Elite475 km22 km/u€8.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Wapserveen
scootmobiel-kopen-wapserveen

Scootmobiel aanvragen gemeente Westerveld via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In enkele gevallen kan men via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget ontvangen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan de regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Westerveld. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het is goed om te weten dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO rekent men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt een aanvraag indienen bij uw WMO adviseur. Daarna plannen ze een kort gesprek in om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Daarna hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Westerveld. Bij vragen kunt u bellen (140521), mailen (info@gemeentewesterveld.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Raadhuislaan 1, 7981 EL, Diever). Bezoek ook www.gemeentewesterveld.nl voor uitgebreide info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om tot een goede keuze te komen leest u hier uiteenlopende belangrijke info. Alleen, uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit zonder verplichtingen is dan de juiste oplossing. Bij een winkel of showroom kunt u verschillende modellen uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de omgeving Wapserveen kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht vind u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Stichting Welzijn in KampenAmbachtsstraat 218263 AJKampen
IcareZwarte Water 778253 PDDronten
BonVieDe Dieze 108253 PSDronten
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Wapserveen
Heeft u fysieke problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Verschillende leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de opsomming hierna bekijkt u de meest bekende organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De thuiszorgwinkel van Nederland

Overzicht met populaire scoots
Hierbij treft u een overzicht met veel verkochte modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Trophy 6 3 wiel60 km15 km/u€ 5.195
Invacare Comet 355 km15 km/u€ 6.582
Molenaar Royal 2050 km20 km/u€ 4.990
Excel Travelux Zoom15 km8 km/u€ 1.216
Schema met populaire voertuigen juni 2021

Veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Wapserveen. Doe dat bijv. bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Dan is de beste optie om te kiezen voor een eigen exemplaar en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Wapserveen) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Steeds vaker kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Meerdere fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Zodoende kan u gerust enkele weken rondrijden als test. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook erg belangrijk. Hiervoor is het aan te raden om een onderhoudscontract af te sluiten. Deze APK doet u jaarlijks waarbij uw product goed wordt nagekeken. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. stuurinrichting/ uitlijning en het accuvermogen.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een belangrijk voordeel van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: ook met beperkte financiële middelen koopt u een goede scooter met veel opties. Evenzeer kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Wat minder is zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn verschillende online platformen als marktplaats.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In een erkende scootmobieltraining in Wapserveen gaat u verder in op aspecten als anticiperen op het verkeer en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,40 p/maand. Een verzekerd voertuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Wapserveen.

Wat is precies een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en wilt u de omgeving beter leren kennen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel gebieden (ook in de provincie Drenthe) zijn dergelijke clubs te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en rijd samen door de wijken: Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.

Plaats een reactie