Scootmobiel Zorgvlied

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Zorgvlied? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van een drie- of vierwielige scooter voelt u zich wendbaar en kunt u weer veilig de weg op. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg helpt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze website kunt u aan de slag met tips voor het kiezen van het juiste model en informatie over onderwerpen als hoe het zit met de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, advies aan huis, de regels in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De kosten liggen tussen de €600,00 en wel €5.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 • In deze regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Molenaar of Handicare.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Prijzen | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Westerveld (WMO) | Winkels in de buurt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8437
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€14,75 – €19 per uur
Veel gekozen merkPride Go Go ES
AdviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zorgvlied

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik de scooter die matcht met mijn situatie? Advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, gebruik ik het dagelijks, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als dit duidelijk is start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Zorgvlied. Doe dat bijvoorbeeld online d.m.v. een uitgebreide brochure, een speciale thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €850,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km vind u al vanaf €1875,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een comfortabele zit kost u rond de €4150.

Keuzeadvies juni 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het vinden van een goede scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In onderstaande opsomming bekijkt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zorgvlied is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en is gemakkelijk op te bergen. Een erg handzaam model voor binnen en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en is wat kleiner. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Tevens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en voelt veiliger. Dit merkt u vooral als u de bochten instuurt of als u een stoep op- of afrijdt. De variant met 4 wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De producten onderscheiden zich aanzienlijk als wij het hebben over de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 15 kilometer zal dan voorzien. Gaat u echter ook langere tochten maken naar de stad of komt u graag in de natuur? Kijk dan naar modellen met een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximum snelheid
Op het moment dat u grote stukken rijdt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De budget opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Stevige vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: op het trottoir mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Additioneel comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De luxere modellen hebben een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Ga direct proefrijden in Zorgvlied en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De onkosten worden bepaald door het merk, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en extra opties zoals oprijplaten en een wikkeldeken. De eenvoudige opvouwbare modellen koopt u al vanaf €505,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al snel tegen de €5.400,00. In de onderstaande tabel staat de richtprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig314 km7 km/u€550
Standaard325 km10 km/u€1600
Uitmuntend460 km15 km/u€3800
Topper480 km+20 km/u€7.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zorgvlied
scootmobiel-kopen-zorgvlied

Scootmobiel aanvragen gemeente Westerveld via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In bepaalde situaties kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoeltaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Westerveld. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt een aanvraag indienen bij uw WMO adviseur. Hierna volgt een (telefonische) afspraak om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken/maanden krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Westerveld. Dit kan telefonisch (140521), per mail (info@gemeentewesterveld.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Raadhuislaan 1, 7981 EL, Diever). U kunt ook terecht op www.gemeentewesterveld.nl voor actuele informatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen treft u op deze pagina een uitgebreid keuzeadvies. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken zal u veel duidelijk verschaffen. Zodoende krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom uw woonplaats Zorgvlied zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een erkende adviseur kan u helpen met het vinden van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel vind u de adresgegevens van bedrijven, winkels en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroBrinkstraat 5a8431 LCOosterwolde
Apotheek De Drie StellingenBrink 1-1018431 LDOosterwolde
Stichting Welzijn in KampenAmbachtsstraat 218263 AJKampen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Zorgvlied
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Verschillende aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema doorzoekt u de meest bekende merken waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Veel verkochte modellen
Hierbij schetsen wij een opsomming met succesvolle merken en modellen inclusief een specificatie van het bereik, snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Go Go ES10 km6 km/u€ 1.418
Shoprider gk1033 km5 km/u€ 3.027
Practicomfort Polka 440 km12 km/u€ 5.000
Sterling Swift 332 km10 km/u€ 4.079
Overzicht met populaire scoots juni 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Zorgvlied. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Voor een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Dan is de beste optie om zelfstandig een scoot te bestellen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zorgvlied) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Bij veel aanbieders kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Steeds meer merken kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Dan kunt u rustig enkele weken rondrijden als test. De scootmobiel in onderhoud brengen is tegen noodzakelijk. Daarom is het slim om een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De monteur onderzoekt o.a. wiellagers voor en achter en de accu(lader).

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote voordeel van een occasion is de lage aanschafprijs: tegen een lage prijs koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Verder is er geen sprake van een lange levertijd. Waar u op moet letten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. Er zijn diverse websites zoals dezorgoutlet.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is een rijbewijs nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In professionele scootmobieltrainingen in Zorgvlied worden onderwerpen behandeld alsde voorrangsregels en het juist bedienen van de scoot. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg voor goede verlichting. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,70 per maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Met name ouderen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is geschikt voor intensief gebruik. Nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Zorgvlied.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en gezellige lange tochten maken? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Drenthe) zijn dergelijke clubs te vinden. Geniet van het sociale contact en geniet van het rijden door wijken zoals: Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.

Plaats een reactie