Scootmobiel Oosterwolde

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Oosterwolde? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze handige scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg helpt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via Scootzorg.nl bieden wij een handig keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de kosten waar u rekening mee moet houden, een proefrit maken, de regels in het verkeer en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €500,00 tot zo’n €4.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Ooststellingwerf (https://www.ooststellingwerf.nl).
 • In deze regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Pride of Roma.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten (juni 2021) | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Ooststellingwerf (WMO) | Verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8431
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
PGB vergoeding€15,65 – €18,12 per uur
Veel gekozen merkShoprider gk9 opvouwbaar
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Oosterwolde

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is een enorm assortiment met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Waar vind ik het model dat past bijmijn behoeften? Advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en maak ik ook lange tochten? Op het moment dat u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Oosterwolde. Dit kan via internet middels een brochure per post, een demo aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €520,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 40 km actieradius is te koop vanaf €1875,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een flinke accu schaft u al aan vanaf c.a. €3800.

Keuzeadvies juni 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. Bijgaand omschrijven wij een aantal belangrijke criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Oosterwolde is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en is gemakkelijk op te bergen. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is robuust, heeft grote banden, meer comfort en heeft een grote accu. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Daarnaast heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Dit merkt u vooral wanneer u een bocht maakt of op hobbelige weggetjes. Een model met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De verschillende uitvoeringen verschillen fors als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan voorzien. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het centrum of een plaatselijk buurtgebouw? Overweeg dan eens te kijken naar een minimale accu van 85 Ah.

Topsnelheid
In het geval u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De luxe vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met groter accu’s (in Ah) kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Regel: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Duurdere modellen worden gekenmerkt door maximale vering en een goede verstelbare stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Oosterwolde om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De aanschafprijzen hebben te maken met het merk, de capaciteit van de accu, de snelheid en aanvullende opties zoals een achteruitrijcamera of een voetenzak. De goedkoopste scooters starten bij €510,00, en de meest luxe scooters lopen al gauw op tot €6.200,00. In de bijgaande tabel vergelijkt u de huidige prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis37 km 7 km/u€600
Standaard320 – 25 km10 km/u€1900
Uitstekend450 km15 – 17 km/u€3300
Luxe480 km+22 km/u€8.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Oosterwolde
scootmobiel-kopen-oosterwolde

Scootmobiel aanvragen gemeente Ooststellingwerf via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In bepaalde situaties kunt u d.m.v. de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi maar ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Dan kunt u aankloppen bij de gemeente Ooststellingwerf. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Aanmelden kan via het WMO-loket. Daaropvolgend volgt een (telefonische) afspraak om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken/maanden krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Ooststellingwerf. Vragen? Dat kan telefonisch (0516566222), u kunt een e-mail sturen (gemeente@ooststellingwerf.nl), of bezoek het gemeentehuis (t Oost 11, 8431 LE, Oosterwolde). Zie ook www.ooststellingwerf.nl voor uitgebreide info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op Scootzorg.nl veel nuttige informatie en kooptips. Echter moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op die manier kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de buurt van Oosterwolde kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst bekijkt u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroBrinkstraat 5a8431 LCOosterwolde
Apotheek De Drie StellingenBrink 1-1018431 LDOosterwolde
Stichting Welzijn in KampenAmbachtsstraat 218263 AJKampen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Oosterwolde
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Erkende leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende opsomming treft u populaire aanbieders waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Veel verkochte modellen
Hieronder verstrekken we een lijst met daarin een aantal populaire modellen met daarbij details zoals actieradius, de maximale snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider gk9 opvouwbaar8 km5 km/u€ 1.686
Inca Sprint Plus70 km35 km/u€ 7.500
Sterling Elite XS45 km12 km/u€ 7.318
Pride Celebrity30 km10 km/u€ 3.532
Tabel met populaire modellen juni 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Oosterwolde. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Voor een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Op dat moment is het verstandig om zelf een scoot te kopen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Oosterwolde) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Vaak is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Diverse aanbieders van scootmobielen geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kan u gerust een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is geen overbodige luxe. Daarom adviseren wij om direct een onderhoudscontract aan te gaan. We spreken dan over een goed APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. wiellagers voor en achter en het accuvermogen.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een belangrijk voordeel van een occasion is de kostprijs: ook met een klein budget is een goede scoot binnen handbereik. Bovendien heeft u niet te maken met levertijd. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Steek wat tijd in een goede proefrit om te zien hoe de conditie is. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als ebay.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U bent vrij om te gaan naar een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Tijdens deze scootmobieltraining in Oosterwolde komen thema’s aan bod als de huidige verkeersregels en het juist bedienen van de scoot. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag rijden op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel voor het geval dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ondanks de lage snelheid, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €5,20 per maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is geschikt voor intensief gebruik. Komt u er niet uit? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Oosterwolde.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en gezellige lange tochten maken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel gebieden (uiteraard ook in de provincie Drenthe) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Lekker samen op pad en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha.

Plaats een reactie