Scootmobiel Fochteloo

Op zoek naar een goede scootmobiel in Fochteloo? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van zo’n elektrische scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer gaan waar u wilt. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze expert biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Via Scootzorg.nl vind u praktische aankooptips en informatie over onderwerpen als WMO, de actuele prijzen, enkele populaire leveranciers, verkeersregels en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De meest genoemde voordelen: u bent meer zelfstandig en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €750,00 en €5.000,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Ooststellingwerf (https://www.ooststellingwerf.nl).
 • In de omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals RvS van Seenus of Caremart.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Prijzen | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Ooststellingwerf (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8428
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Maximale pgb vergoedingen€15,65 – €18,12 per uur
Aantrekkelijk merkShoprider TE GK7 4
Adviespunt in de buurtStichting Welzijn in Kampen

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Fochteloo

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is een enorm assortiment met allerlei eigenschappen en opties. Dus, hoe vind ik dan een scooter die in lijn is met mijn behoeften? Advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, wordt hij dagelijks gebruikt, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Fochteloo. U vind uitgebreide info online via het aanvragen van een brochure, een thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €810,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van 35 km kost u rond de €1550,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met goede vering en zitting is te koop vanaf €4300.

Aankooptips juni 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het kiezen van een goede scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. Hieronder achterhaalt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Fochteloo kan probleemloos mee in het openbaar vervoer en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is comfortabeler en kan veel meer kilometers afleggen. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Ook geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en rijdt wat veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in snelle bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met vier wielen kan harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De modellen variëren fors als wij het hebben over de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is vaak genoeg. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar de stad of naar het park? Kijk dan naar modellen met een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Topsnelheid
In de situatie dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een grotere accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Regel: op het trottoir mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De premium scoots onderscheiden zich door een uniek veringssysteem en een goede verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Fochteloo en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U weet nu op welke zaken u moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kosten hebben te maken met het merk, de grootte van de accu, de snelheid en aanvullende opties zoals een drempelhulp + een een afdekhoes. De eenvoudige opvouwbare modellen zijn er al vanaf €485,00, en de meest luxe scooters lopen al gauw op tot €6.100,00. In deze tabel vind u de adviesprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig312 km7 km/u€800
Beter315 – 20 km10 km/u€1550
Gevorderd440 km17 km/u€2500
Luxe475 km +22 km/u€7.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Fochteloo
scootmobiel-kopen-fochteloo

Scootmobiel aanvragen gemeente Ooststellingwerf via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een rolstoel, regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u thuis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Ooststellingwerf. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Onthoud hierbij dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-afdeling. Kort daarop plannen ze een kort gesprek in om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Binnen een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Ooststellingwerf. Bij vragen kunt u bellen (0516566222), men kan een mailtje sturen (gemeente@ooststellingwerf.nl), of bezoek het stadhuis (t Oost 11, 8431 LE, Oosterwolde). Bekijk ook www.ooststellingwerf.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om tot een goede keuze te komen bieden wij relevante info en specificaties. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken is dan de juiste oplossing. Tijdens deze ritten krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de regio Fochteloo vinden we een aantal winkels/showrooms. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht vind u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Stichting Welzijn in KampenAmbachtsstraat 218263 AJKampen
IcareZwarte Water 778253 PDDronten
BonVieDe Dieze 108253 PSDronten
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Fochteloo
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Verschillende aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema bekijkt u de beste leveranciers die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Veel verkochte modellen
Hierbij treft u een lijstje met een aantal populaire modellen met daarbij het bereik, de max. snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider TE GK7 48 km5 km/u€ 1.109
Shoprider 888nrs8 km27 km/u€ 4.024
Sterling Trophy 4W45 km12 km/u€ 5.350
Excel Entice 4 Universe30 km10 km/u€ 2.452
Overzicht met populaire scoots juni 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Fochteloo. Dat kan bijvoorbeeld bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Wilt u echter voor een langere periode huren? Op dat moment is het raadzaam om zelfstandig een scoot te bestellen of een leasecontract te nemen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Fochteloo) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Steeds vaker is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Sommige fabrikanten hanteren een speciale omruilgarantie. Zodoende kunt u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is tegen noodzakelijk. Hiervoor adviseren wij om een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Belangrijke punten zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de accu(lader).

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage prijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals ebay.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als voertuig bestuurder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U kunt wel investeren in theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Tijdens deze scootmobieltraining in Fochteloo leert u van alles over verkeerstheorie en het juist bedienen van de scoot. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de gewone weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in situaties dat u in de buitenlucht rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er altijd iets gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,10 per maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is geschikt voor intensief gebruik. Nog vragen? Bespreek dit dan met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Fochteloo.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en mag u graag op nieuwe plekjes komen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In het hele land (uiteraard ook in de provincie Drenthe) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen toeren en verken samen de wijken als: Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha.

Plaats een reactie