Scootmobiel Ravenswoud

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Ravenswoud? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door middel van dit elektrische vervoersmiddel behoud u uw mobiliteit en kunt u weer gaan waar u wilt. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Deze website ondersteunt u bij het gehele aankoopproces. Via onze vergelijker vind u een handig keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de actuele prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De meest genoemde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €850,00 & €5.750,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Ooststellingwerf (https://www.ooststellingwerf.nl).
 • In de omgeving kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Shoprider of Mango.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Actuele kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Ooststellingwerf (WMO) | Regionale winkels | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8427
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
PGB onkosten€15,65 – €18,12 per uur
Veel gekozen scootmobielShoprider gk10
AdviespuntStichting Welzijn in Kampen

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Ravenswoud

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een model dat voldoet aan mijn wensen?Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, wordt hij dagelijks gebruikt, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u deze vragen beantwoord hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Ravenswoud. Dit kan online door een brochure aan te vragen, advies aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €770,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is te koop vanaf €1675,00.
 • Een stevige 4-wieler en een grote accu voor grote afstanden kost u rond de €3800.

Keuzeadvies juni 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze experts adviseren u graag. Onderstaand bekijkt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Ravenswoud kan gemakkelijk mee in het OV of uw auto en is handig als u weinig ruimte heeft. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is stabiel, is voorzien van alle gemakken en heeft een grote accu. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Evenzeer heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting in bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De mobielen onderscheiden zich behoorlijk als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 15 kilometer zal dan volstaan. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het winkelcentrum of de lokale buurtcentra? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

Minimale snelheid
In het geval u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is het handig als de vaart er in zit. De budget opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Grote vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met een grote accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: op de stoep mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Additioneel comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De meest luxe modellen beschikken over een goede vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Ravenswoud en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd op welke zaken u moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kostprijzen hebben te maken met de fabrikant, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en aanvullende opties zoals oprijplaten of een krukhouder. De aantrekkelijkste voertuigen zijn verkrijgbaar vanaf €515,00, de geavanceerde modellen kosten al gauw €7.400,00. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de geschatte prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig314 km8 km/u€550
Prima325 km10 km/u€1450
Uitmuntend450 km16 km/u€4200
Luxueus475 km +20 km/u€9.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Ravenswoud
scootmobiel-kopen-ravenswoud

Scootmobiel aanvragen gemeente Ooststellingwerf via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In sommige situaties kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u ziek en wilt u thuis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u een beroep doen op uw gemeente Ooststellingwerf. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Onthoud hierbij dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Hierna plannen ze een kort gesprek in om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Daarna ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Ooststellingwerf. Vragen? Dat kan telefonisch (0516566222), e-mailen (gemeente@ooststellingwerf.nl), of bezoek het stadhuis (t Oost 11, 8431 LE, Oosterwolde). Check ook eens www.ooststellingwerf.nl voor extra informatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om een passend model te vinden vindt u op deze website relevante info en specificaties. Maar onderaan de streep geeft een testrit een compleet beeld. Een 100% gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Bij een winkel of showroom kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom uw woonplaats Ravenswoud vinden we een aantal winkels/showrooms. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, winkels en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Stichting Welzijn in KampenAmbachtsstraat 218263 AJKampen
IcareZwarte Water 778253 PDDronten
BonVieDe Dieze 108253 PSDronten
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Ravenswoud
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kan u niet naar de winkel toe? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Verschillende leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de opsomming hierna doorzoekt u een aantal bekende merken die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Al vanaf 2008 uw zorgwinkel

Wat zijn populaire modellen?
In het volgende hoofdstuk treft u een lijstje met populaire merken + modellen met o.a. de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider gk1033 km5 km/u€ 3.027
Inca Sprint90 km23 km/u€ 13.817
Handicare Trophy 4394145 km12 km/u€ 4.295
Excel Entice 3 Universe30 km10 km/u€ 2.228
Schema met populaire voertuigen juni 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Ravenswoud. Dat doet men o.a. via een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Dan is het verstandig om zelfstandig een scoot te bestellen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Ravenswoud) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Normaal gesproken kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende merken geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kunt u rustig een bepaald type testen. Gedegen onderhoud is cruciaal. Vandaar is het slim om een onderhoudscontract af te sluiten. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. koolborstels en accuspanning + conditie.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. De populariteit van de occasion zit ‘m in de investering (kosten): ook met beperkte financiële middelen koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Let ook goed op de actieradius. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals uwzorgshop.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als voertuig bestuurder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel investeren in een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Bij zo’n scootmobieltraining in Ravenswoud komen thema’s aan bod als verkeersregels en leert u veiliger rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel tijdens momenten dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,60 p/maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Ravenswoud.

Wat is precies een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Door heel Nederland (tevens in de provincie Drenthe) zijn zulke clubs actief. Gezellig samen toeren en maak tochtjes door wijken als: Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha.

Plaats een reactie