Scootmobiel Wittelte

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Wittelte? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door zo’n elektrische 3- of 4 wieler behoud u uw mobiliteit en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Deze website biedt een adviserende rol bij het gehele aankoopproces. Op deze website bieden wij een compleet keuzeadvies en informatie over onderwerpen als hoe het zit met de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, een thuisdemo, waar u op moet letten in het verkeer en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten liggen tussen de €850,00 en €5.250,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 • In de omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals RvS van Seenus en Caremart.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Gemiddelde kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Westerveld (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7986
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarieven€14,75 – €19 per uur
Populair merkSterling Diamond
Regionaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Wittelte

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Maar waar moet ik op letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Dus, hoe vind ik dan een scooter die aansluit op mijn behoeften? Startpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Wittelte. Veel info vind u online middels een brochure per post, een thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €590,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km kost u rond de €2450,00.
 • Een stevige 4-wieler met een actieradius van 60 km is er al vanaf €3100.

Advies van de specialist juni 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het zoeken van de juiste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In onderstaande opsomming bekijkt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Wittelte kan probleemloos mee in de auto of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een veel groter bereik. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit is handig in kleine ruimtes. Eveneens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit is merkbaar in bochten en bij niveauverschillen. Een model met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De verschillende uitvoeringen verschillen aanzienlijk als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km is dan afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar shoppingcentra of naar het park? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Zodra u grote stukken rijdt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De wat stabielere vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: wanneer u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Extra comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Luxueuze modellen verschaffen maximale vering en een goede verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Wittelte en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De prijzen hangen af van het merk, de grootte van de accu, hoe hard de scoot kan en extra’s zoals een drempelhulp & een beensteun. De gunstigste voertuigen kunt u al vinden vanaf €550,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al snel €5.300,00. In het onderstaande overzicht treft u de adviesprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig313 km8 km/u€650
Standaard315 – 25 km10 – 12 km/u€1100
Uitmuntend435 km18 km/u€2600
Luxueus475 km +20 km/u€8.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Wittelte
scootmobiel-kopen-wittelte

Scootmobiel aanvragen gemeente Westerveld via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u met de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Onder andere de regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? In die situaties kunt u een beroep doen op uw gemeente Westerveld. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Onthoud hierbij dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-afdeling. Daaropvolgend komt de WMO-consulent langs om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Na een aantal weken/maanden hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Westerveld. Hiervoor kunt u ook even bellen (140521), als per mail (info@gemeentewesterveld.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Raadhuislaan 1, 7981 EL, Diever). Bekijk ook www.gemeentewesterveld.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden vindt u op Scootzorg.nl een uitgebreid keuzeadvies. Toch is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit maken zal veel zaken duidelijk maken. Op dat moment kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de buurt van Wittelte kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, showrooms en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareVlasstraat 147981 BGDiever
MedipointIndustrieweg 12 C7944 HSMeppel
Harting-BankEekhorstweg 177942 JCMeppel
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Wittelte
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Deskundige aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema vergelijkt u de beste aanbieders waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Populaire uitvoeringen en opties
In de paragraaf hierna verstrekken we een lijstje met modellen die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Diamond38 km15 km/u€ 3.511
Practicomfort Hurricane45 km15 km/u€ 6.000
Pride Go-Go LX CTS12 km6 km/u€ 1.695
Pride Quest20 km6 km/u€ 2.192
Tabel met populaire modellen juni 2021

Veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Wittelte. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In dat geval raden we zeker aan een model aan te schaffen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Wittelte) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Natuurlijk kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige leveranciers bieden ook omruilgarantie. Zo kan u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Gedegen onderhoud is ook essentieel. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Belangrijke punten zijn o.a. claxon en geluidssignalen en de accu(lader).

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het positieve aspect van een goede occasion is de prijs: voor weinig geld kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarnaast is er geen sprake van een lange levertijd. Wat minder is zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook komen accu-problemen soms voor. Rijd dus eerst even een flink rondje om de capaciteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als zorgdiscounter.com waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Wel kunt u kiezen voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Binnen deze scootmobieltraining in Wittelte behandeld u zaken zoals verkeerskennis en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg voor goede verlichting. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,90 p/maand. Een verzekerd voertuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Wittelte.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Door heel Nederland (tevens in de provincie Drenthe) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Geniet van het sociale contact en maak een tocht door wijken als: Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.

Plaats een reactie