Scootmobiel Dwingeloo

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Dwingeloo? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. zo’n elektrische scooter blijft u langer mobiel en kunt u weer zorgeloos op pad. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze specialist biedt een adviserende rol bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze website bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en specifieke informatie rondom PGB en WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, thuisdemo’s, veiligheid in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
 • De onkosten schommelen tussen €750,00 tot zo’n €5.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 • In deze regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Shoprider en EV-Tec.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Gemiddelde kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Westerveld (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7964
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarieven€14,75 – €19 per uur
Aantrekkelijk merkShoprider 889xlsbn cabin
Regionaal adviespuntMedipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Dwingeloo

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? U kunt kiezen uit talloze modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat rijmt met mijn profiel? Gouden regel: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel kilometers ga ik maken? Op het moment dat u deze vragen beantwoord hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Dwingeloo. Doe dat bijvoorbeeld online door middel van een brochure, advies aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €790,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km vind u al vanaf €1775,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een actieradius van 60 km schaft u al aan vanaf c.a. €3650.

Keuzeadvies juni 2021

Wilt u graag wat hulp bij het zoeken van de meest ideale scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Bijgaand omschrijven wij de belangrijkste criteria.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Dwingeloo is makkelijk te vervoeren in het OV of uw auto en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stabiel, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een langer actieradius. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een kleinere draaicirkel. U bent meer wendbaar. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Eveneens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en zal wat veiliger aanvoelen. Dat is vooral zichtbaar in bochten en bij niveauverschillen. Een scooter met 4 wielen haalt een hogere snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Wat is een goede actieradius?
De scoots onderscheiden zich enorm als wij het hebben over de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan voorzien. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het centrum of om gewoon lekker rond te rijden? Dan adviseren wij een accu met een vermogen van 97 Ah.

Minimale snelheid
In de situatie dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Geavanceerde vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Regel: als u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Extra comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Professionele modellen hebben een uniek veringssysteem en een verstelbaar stuur/zitting. Test een model uit voor een proefrit in Dwingeloo en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u op moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kostprijzen worden bepaald door de producent, de capaciteit van de accu, de snelheid die u kunt halen en accessoires zoals een alarmsysteem + een voetenzak. De instap-modellen koopt u al vanaf €500,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al snel €5.200,00. In deze tabel vind u de actuele prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner312 km6,5 km/u€600
Standaard315 – 20 km11 km/u€1500
Comfortabel445 km15 km/u€2500
Meeste comfort475 km20 km/u€8.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Dwingeloo
scootmobiel-kopen-dwingeloo

Scootmobiel aanvragen gemeente Westerveld via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget toegewezen krijgen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Westerveld. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het nadeel is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden bij het WMO-loket. Vervolgens plannen ze een kort gesprek in om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Daarna hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Westerveld. U kunt even bellen (140521), e-mailen (info@gemeentewesterveld.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Raadhuislaan 1, 7981 EL, Diever). Zie ook www.gemeentewesterveld.nl voor achtergrondinformatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om een passend model te vinden bieden wij informatie over de belangrijkste onderwerpen. Alleen, uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zodoende kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de omgeving Dwingeloo zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een professionele adviseur kan u helpen met het kopen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder staan meerdere vestigingen van bedrijven, winkels en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
MedipointIndustrieweg 12 C7944 HSMeppel
Harting-BankEekhorstweg 177942 JCMeppel
Solo SpecialistBrugstraat 967918 TNNieuwlande
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Dwingeloo
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Betrouwbare aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst doorzoekt u uiteenlopende bedrijven die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Wat zijn populaire modellen?
In de paragraaf hierna treft u een schema met populaire merken + modellen met daarbij het bereik, de max. snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889xlsbn cabin40 km14 km/u€ 8.492
Electric Mobility Rascal Vision45 km13 km/u€ 6.032
Molenaar Capri Pro 315 km6 km/u€ 599
Pride Go-Go Ultra 316 km6 km/u€ 845
Overzicht met populaire modellen juni 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Dwingeloo. Dit wordt o.a. gedaan door de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen geringe kosten kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In het kader daarvan is het raadzaam om zelfstandig een scoot te bestellen of te gaan voor leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Dwingeloo) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Natuurlijk kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Verschillende aanbieders werken met een omruilgarantie. Zodoende kunt u vrijblijvend enkele weken rondrijden als test. Het onderhoud van de scootmobiel is geen overbodige luxe. Om die reden is het slim om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Aandachtspunten zijn stuurkolom afstelling en accuspanning + conditie.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage aanschafprijs: ook met een klein budget een kwalitatief product aanschaffen. Bovendien is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook komen accu-problemen soms voor. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kracht van de accu te meten. Er zijn genoeg digitale platformen zoals 2dehands.be waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Gedurende deze scootmobieltraining in Dwingeloo gaat u verder in op aspecten als verkeerskennis en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag rijden op voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ondanks de lage snelheid, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,10 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Neem dan eens contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Dwingeloo.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en mag u graag op nieuwe plekjes komen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (met name ook in de provincie Drenthe) zijn zulke clubs actief. Samen met een groep lekker naar buiten en rijd samen door de wijken: Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.

Plaats een reactie