Scootmobiel Ansen

Wilt u een goede scootmobiel in Ansen? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door zo’n elektrische scooter kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer veilig de weg op. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze vergelijker biedt een adviserende rol bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze pagina leest u nuttige keuzetips en aanvullende info over o.a. PGB en WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, de meest bekende aanbieders, de belangrijkste verkeersregels en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De voordelen: meer zelfstandig en een hoge mate van veiligheid.
 • De prijzen schommelen tussen €850,00 & €5.250,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 • Rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels (of dealer) van bekende merken als Sterling of Strider.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Westerveld (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7964
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€14,75 – €19 per uur
Populair merkShoprider 889xlsbn
Adviespunt in de buurtMedipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Ansen

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Online vind u enorm veel modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Waar vind ik het model dat past bijmijn profiel? Gouden regel: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, is het voor dagelijks gebruik, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Wanneer u dit goed bekeken hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Ansen. Doe dat bijvoorbeeld online d.m.v. een uitgebreide brochure, een speciale thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €930,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 40 km actieradius begint zo rond de €1675,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met alle gemakken koopt u al vanaf €4550.

Keuzeadvies juni 2021

Wilt u graag wat hulp bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij helpen u graag snel verder. Bijgaand treft u een aantal belangrijke criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Ansen is zonder moeite mee te nemen in de tram, bus of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stabiel, heeft grote banden, meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en de draaicirkel is zeer klein. Hij is eenvoudig te besturen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en voelt veiliger. Dit merkt u vooral in de bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe zit het met de actieradius?
De modellen wisselen nogal als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 20 km volstaat dan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het centrum of komt u graag in de natuur? In die situaties kiest u voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Zodra u iedere dag lange stukken rijdt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Robuuste vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Verkeersregel: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Extra comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Professionele modellen onderscheiden zich door een uniek veringssysteem en een verstelbare stoel/stuurkolom. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Ansen en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U weet nu waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kostprijzen worden bepaald door de leverancier, de grootte van de accu, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals een extra accu + een windscherm. De gunstigste scooters beginnen bij €490,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €5.500,00. In de tabel hieronder vind u de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget37 km 8 km/u€550
Standaard325 km10 – 12 km/u€1300
Geavanceerd450 km18 km/u€3600
Luxe485 km21 km/u€9.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Ansen
scootmobiel-kopen-ansen

Scootmobiel aanvragen gemeente Westerveld via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u met de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name een rolstoeltaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Dan kunt u een beroep doen op uw gemeente Westerveld. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Houd er rekening mee dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO berekent het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden via het WMO-loket. Daarna volgt een (telefonische) afspraak om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Westerveld. Dit kan telefonisch (140521), per mail (info@gemeentewesterveld.nl), of bezoek het gemeentehuis (Raadhuislaan 1, 7981 EL, Diever). Bezoek ook www.gemeentewesterveld.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden verzamelen wij hier relevante info en specificaties. Maar uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit zonder verplichtingen maakt een en andere verder inzichtelijk. Daar kunnen diverse modellen worden getest en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom Ansen vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het aanschaffen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
MedipointIndustrieweg 12 C7944 HSMeppel
Harting-BankEekhorstweg 177942 JCMeppel
Solo SpecialistBrugstraat 967918 TNNieuwlande
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Ansen
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Verschillende aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema vergelijkt u een aantal bekende aanbieders waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: De thuiszorgwinkel van Nederland

Meest verkochte modellen
Onderstaand vindt u een lijstje met types die veel verkocht worden met o.a. de actieradius, snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889xlsbn59 km14 km/u€ 5.958
Electric Mobility Rascal 329LE48 km13 km/u€ 4.637
Mango Lynx 425 km7 km/u€ 2.350
Pride Go-Go Ultra 416 km6 km/u€ 899
Tabel met populaire scoots juni 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Ansen. Dat doet men o.a. via een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In dat geval raden we zeker aan zelf een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Ansen) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Uiteraard is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Daarmee kunt u rustig een model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is geen overbodige luxe. Daarvoor raden wij aan om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Men let daarbij met name op wiellagers voor en achter en de conditie van de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote voordeel van een occasion is de lage prijs: ook met een klein budget haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarbij heeft u niet te maken met levertijd. Negatieve aspecten zijn krassen, deuken en technische problemen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals uwzorgshop.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U bent vrij om te gaan naar een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Ansen gaat u verder in op aspecten als verkeerskennis en is er vaak een technische check van uw mobiel. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag gebruik maken van het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Zorg dat u altijd rechts rijdt en kijk goed om bij het inhalen. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,10 per maand. Een verzekerde scooter heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is geschikt voor intensief gebruik. Komt u er niet uit? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Ansen.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u gezellig samen rijden en vind u het leuk om er uit te trekken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel gebieden (waaronder provincie Drenthe) zijn zulke initiatieven te vinden. Lekker samen op pad en maak tochtjes door wijken als: Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.

Plaats een reactie