Scootmobiel Urk

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Urk? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Middels dit elektrische voertuig geniet u van de vrijheid en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg is er om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg.nl leest u praktische aankooptips en bruikbare informatie over zaken als hoe het zit met de WMO, de kosten van een goed model, enkele populaire leveranciers, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • Meest gehoorde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoog zitcomfort.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €700,00 & €5.000,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Urk (https://www.urk.nl).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Life and mobility of Travelux.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten (mei 2021) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Urk (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFlevoland
GemeenteUrk
Postcode8321
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB vergoeding€13,61 per uur
Aantrekkelijke scootmobielRoma Marbella
Punt voor adviesStichting Welzijn in Kampen

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Urk

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe achterhaal ik het type dat matcht met mijn behoeften? Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Wanneer u dit helder hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Urk. Doe dat bijvoorbeeld online via het aanvragen van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €660,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km koopt u al vanaf €2100,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een bereik van 60 km of meer vind u al vanaf €4550.

Keuzeadvies mei 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het zoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze specialisten staan voor u klaar. In de box hieronder achterhaalt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Urk is zonder moeite mee te nemen in het vliegtuig of OV en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en kan kortere bochten maken. U kunt zich vrijer bewegen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Evenzeer heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en rijdt wat veiliger. Dit is merkbaar als u een bocht doorrijdt of als u een drempel overgaat. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe zit het met de actieradius?
De modellen variëren behoorlijk als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 15 kilometer volstaat dan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het centrum of naar het park? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

Snelheid
Wanneer u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Robuuste vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Vergeet niet: op het trottoir mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De high-end modellen bieden een uitstekende vering en een goede verstelbare stoel. Boek een proefrit in Urk en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu waar u zoal rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kosten hebben te maken met de fabrikant, het vermogen van de accu, de snelheid en aanvullende opties zoals oprijplaten + een boodschappenmand. De aantrekkelijkste scooters zijn er al vanaf €535,00, en de meest luxe scooters hebben al snel een prijskaartje van €6.100,00. In het onderstaande overzicht treft u de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap312 km8 km/u€600
Standaard315 – 20 km12 km/u€1100
Uitmuntend455 km18 km/u€3900
Luxueus480 km+20 km/u€9.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Urk
scootmobiel-kopen-urk

Scootmobiel aanvragen gemeente Urk via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Soms kan men via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Denk hierbij aan de regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Bent u ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Urk. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het nadeel is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Kort daarna plannen ze een kort gesprek in om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Binnen een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Urk. Hiervoor kunt u ook even bellen (0527689868), men kan een mailtje sturen (wmo@urk.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Singel 9, 8321 GT, Urk). U kunt ook terecht op www.urk.nl voor actuele informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om het ideale model te vinden verzamelen wij hier veel bruikbare informatie. Alleen, uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit maken zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens uw bezoek kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de buurt van Urk kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur kan u helpen met het vinden van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder zijn de adresgegevens te vinden van leveranciers, winkels en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Stichting Welzijn in KampenAmbachtsstraat 218263 AJKampen
IcareZwarte Water 778253 PDDronten
BonVieDe Dieze 108253 PSDronten
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Urk
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Erkende aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Onderstaand doorzoekt u de meest bekende aanbieders waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Overzicht met veel verkochte types
Hieronder verstrekken we een schema met populaire merken + modellen met daarbij het bereik, de hoogst haalbare snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Roma Marbella30 km6 km/u€ 1.750
Shoprider GK924 km6 km/u€ 1.595
Vermeiren Mercurius 445 km15 km/u€ 3.004
Sterling Elite 2 RS44 km12 km/u€ 5.500
Overzicht met populaire modellen mei 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Urk. Denk dan onder andere aan een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Op dat moment is het alternatief om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Urk) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Normaal gesproken kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Diverse aanbieders van scootmobielen kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Daarmee kan u op uw gemak een bepaald model uittesten. Het onderhouden van uw scootmobiel is niet iets om op te besparen. Vandaar kan u ervoor kiezen om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De expert bekijkt onder andere de remmen en de accuprestaties.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: tegen een lage prijs is een goede scoot binnen handbereik. Ook is er geen sprake van een lange levertijd. Wat minder is zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als zorgdiscounter.com waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In professionele scootmobieltrainingen in Urk gaat u verder in op aspecten als regels in het verkeer en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag rijden op voetpad, fietspad en de gewone weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel voor het geval dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €5,30 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Sommigen mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is handig als u grote afstanden aflegt. Weet u het nog niet? Ga dan in gesprek met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Urk.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Flevoland) zijn dergelijke clubs te vinden. Lekker samen op pad en geniet van het rijden door wijken zoals: Urk.

Plaats een reactie