Scootmobiel Kampen

Wilt u een goede scootmobiel in Kampen? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Dankzij zo’n elektrische 3- of 4 wieler geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze expert helpt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze pagina bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO en PGB, kosten, de meest bekende aanbieders, verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van veiligheid.
 • De kosten variëren tussen €550,00 tot zo’n €5.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Kampen (https://www.kampen.nl).
 • In de omgeving kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Kymco en EV-Tec.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Actuele kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Kampen (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8264
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€15,16 – €16,46 per uur
Aantrekkelijk merkStrider Midi 4
Adviespunt in de buurtStichting Welzijn in Kampen

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Kampen

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een product dat aansluit op mijn situatie? Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Wanneer u dit goed bekeken hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Kampen. Alle belangrijke info leest u online aan de hand van brochures, een thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €540,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is te koop vanaf €2050,00.
 • Een stevige 4-wieler en een grote accu voor grote afstanden is er al vanaf €3800.

Keuzeadvies juni 2022

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze experts adviseren u graag. Bijgaand achterhaalt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Kampen is makkelijk te vervoeren in het openbaar vervoer en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en kan langer en harder rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Ideaal in de supermarkt. Evenzeer biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en rijdt wat veiliger. Dit merkt u vooral als u een scherpe bocht maakt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met 4 wielen biedt meer snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De merken wisselen flink als het gaat om actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Rijdt u alleen in huis? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 20 km is vaak genoeg. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar familie of vrienden of het bos? Kijk dan naar modellen met een bereik van tenminste 50 km.

De maximale snelheid
Indien ude mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De luxe vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Extra comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De high-end modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Kampen en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u naar moet kijken als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De prijzen worden gevormd door de fabrikant, het vermogen van de accu, de maximale snelheid en opties als veiligheidsgordels of een boodschappenmand. De goedkoopste scooters starten bij €540,00, en de meest luxe scooters gaan al gauw richting de €6.300,00. In het onderstaande overzicht bieden wij de actuele prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter39 km7,5 km/u€750
Standaard325 km12 km/u€2000
Geavanceerd440 km17 km/u€3400
Meeste comfort470 km21 km/u€8.000
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Kampen
scootmobiel-kopen-kampen

Scootmobiel aanvragen gemeente Kampen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Soms kunt u via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoeltaxi maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Op dat moment kunt u aankloppen bij de gemeente Kampen. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Aanmelden kan bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarop vind er een gesprek plaats om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken/maanden hoort u of u in aanmerking komt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Kampen. Hiervoor kunt u ook even bellen (14038), als per mail (meedoen@kampen.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Burgemeester Berghuisplein 1, 8261 DD, Kampen). U kunt ook terecht op www.kampen.nl voor extra informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om het ideale model te vinden leest u hier veel bruikbare informatie. Maar onderaan de streep is een producttest ook noodzakelijk. Een 100% gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Op die manier krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom uw woonplaats Kampen kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een productspecialist kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder vind u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Stichting Welzijn in KampenAmbachtsstraat 218263 AJKampen
IcareZwarte Water 778253 PDDronten
BonVieDe Dieze 108253 PSDronten
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Kampen
Heeft u fysieke problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Er zijn gelukkig alternatieven. Deskundige leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de volgende lijst vindt u de meest bekende merken die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Veel gekozen uitvoeringen
In het volgende hoofdstuk bieden wij een opsomming met een aantal populaire modellen inclusief de actieradius, snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Strider Midi 428 km6 km/u€ 2.999
Molenaar AvantGarde Plus 320 km7 km/u€ 2.190
Pride Victory 4393045 km15 km/u€ 2.850
Quingo Vitess 250 km12 km/u€ 6.250
Tabel met populaire voertuigen juni 2022

Veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Kampen. Doe dat bijv. bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In die situatie is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Kampen) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Natuurlijk is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Een groeiend aantal leveranciers werken met een omruilgarantie. Dan kunt u vrijblijvend een model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is ook essentieel. Hiervoor raden wij aan om een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Aandachtspunten zijn bandenspanning en de accu(lader).

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de verkoopprijs: voor een laag tarief haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarbij kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Negatieve aspecten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als ebay.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Er bestaan wel opties voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Binnen deze scootmobieltraining in Kampen worden onderwerpen behandeld alsde voorrangsregels en en leert u veilig sturen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in de gevallen dat u in de buitenlucht rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er toch altijd wat gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan riskeert u een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,40 per maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is geschikt voor intensief gebruik. Twijfel? Neem dan eens contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Kampen.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en geniet u van het maken van tochtjes? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel gebieden (waaronder provincie Overijssel) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie