Scootmobiel Epe

Op zoek naar een goede scootmobiel in Epe? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze handige scooter geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl is er om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg treft u handige tips en bruikbare informatie over zaken als WMO en PGB, de kosten van een goed model, de meest bekende aanbieders, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en een hoge mate van comfort.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €800,00 oplopend tot 4.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Epe (https://www.epe.nl).
 • In de regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Molenaar of Inca.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Epe (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8161
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB uurtarief€15,24 – €17,19 per uur
Veel gekozen merkSterling Pearl
Lokaal adviespuntFysiopraktijk Olst

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Epe

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn behoeften? Gouden regel: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak gebruik ik het, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra dit duidelijk is start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Epe. Dit kan via internet door middel van een brochure, advies aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €840,00.
 • Een vast model met drie wielen en een actieradius rond de 30 km koopt u al vanaf €2225,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een flinke accu koopt u al vanaf €3050.

Onze kooptips oktober 2021

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Lees dan zeker even verder. Hieronder omschrijven wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Epe is zonder moeite mee te nemen in het OV of uw auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Een erg handzaam model voor binnen en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stevig, biedt meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en kan kortere bochten maken. Hij is eenvoudig te besturen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Daarnaast geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en voelt veiliger. De voordelen daarvan merkt u als u een bocht doorrijdt of op hobbelige weggetjes. Een model met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De verschillende uitvoeringen variëren flink als we inzoomen op de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan volstaan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het centrum of naar het park? Kijk dan naar modellen met een accu met een vermogen van 97 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Zodra u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is het handig als de vaart er in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Geavanceerde vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoot met meerdere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Verkeersregel: wanneer u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Luxueuze modellen verschaffen een uitstekende vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Epe en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat belangrijke aspecten zijn als u een scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kostprijzen hebben te maken met de fabrikant, de accucapaciteit, hoe hard de scoot kan en extra opties zoals achteruitkijkspiegels of een bagagemand. De aantrekkelijkste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €475,00, de meest luxe uitvoeringen gaan al gauw richting de €6.500,00. In het overzicht hieronder bieden wij de adviesprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget314 km8,5 km/u€650
Gemiddeld315 – 20 km12 km/u€1600
Gevorderd440 km17 km/u€3800
Topper475 km20 – 22 km/u€9.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Epe
scootmobiel-kopen-epe

Scootmobiel aanvragen gemeente Epe via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In bepaalde situaties kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan de regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en participeren in de maatschappij? Juist nu kunt u een beroep doen op uw gemeente Epe. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Houd er rekening mee dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO factureert het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Daaropvolgend volgt een (telefonische) afspraak om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Daarna zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Epe. Hiervoor kunt u ook even bellen (05786787878), als per mail (gemeente.epe@epe.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Markt 14, 8161 CL, Epe). Ga ook eens naar www.epe.nl voor actuele informatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden verzamelen wij hier veel nuttige informatie en kooptips. Maar uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Gebruik maken van een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Tijdens uw bezoek kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de regio Epe vinden we een aantal winkels/showrooms. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het kopen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder treft u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Fysiopraktijk OlstWatertorenstraat 88121 BROlst
Zorgwinkel SallandBurgstraat 328102 ESRaalte
IcareOldenboschweg 158084 AVt Harde
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Epe
Heeft u fysieke problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Landelijke leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de volgende lijst bekijkt u uiteenlopende leveranciers waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Wat zijn populaire modellen?
Hieronder schetsen wij een tabel met bekende modellen en merken met o.a. de actieradius, de topsnelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Pearl24 km6 km/u€ 1.601
Afikim Caddy20 km6 km/u€ 1.045
Sterling Elite 2 XS44 km15 km/u€ 3.995
Handicare Trophy 4394145 km12 km/u€ 4.295
Tabel met populaire modellen oktober 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Epe. Dat kan bijvoorbeeld bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u echter voor een langere periode huren? In die situatie is de beste optie om een model aan te schaffen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Epe) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Steeds vaker is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Steeds meer fabrikanten kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Daarmee kunt u zonder verplichtingen een bepaald type testen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is geen overbodige luxe. Hiervoor is het verstandig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De expert bekijkt onder andere de remmen en de conditie van de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een belangrijk voordeel van een occasion is de investering (kosten): ook met beperkte financiële middelen koopt u een goede scooter met veel opties. Daarbij kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn krassen, deuken en technische problemen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootmobielspecialist.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel investeren in theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Tijdens deze scootmobieltraining in Epe komen thema’s aan bod als de regels op de weg en kunt u uw rijvaardigheid versterken. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u op de openbare weg rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er toch altijd wat gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,00 p/maand. Een verzekerde scooter is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met een afnemende mobiliteit hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is handig als u grote afstanden aflegt. Weet u het nog niet? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Epe.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In het hele land (tevens in de provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en maak een tocht door wijken als: Epe, Emst, Vaassen, Bosgebied.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie