Scootmobiel Elburg

Zoekt u een goede scootmobiel in Elburg? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door zo’n elektrische scooter geniet u van de vrijheid en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg biedt praktische info bij het kiezen van het juiste model. Via onze vergelijker bekijkt u praktische aankooptips en belangrijke info over onder andere Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten waar u rekening mee moet houden, advies aan huis, de belangrijkste verkeersregels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De voordelen: u bent minder afhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €650,00 tot wel €5.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Elburg (https://www.elburg.nl).
 • In uw regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels (of dealer) van bekende merken als Invacare en Inca.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen (oktober 2021) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Elburg (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteElburg
Postcode8081
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€15,83 – €18,92 per uur
Populaire scootmobielPride Quest
Lokaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Elburg

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een model dat past bijmijn eisen en wensen? Ons advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Elburg. U vind uitgebreide info online aan de hand van brochures, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €510,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 40 km actieradius koopt u al vanaf €2075,00.
 • Een sterk 4 wielen model met alle gemakken vind u al vanaf €4200.

Tips van de expert oktober 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het kiezen van de beste scootmobiel van dit moment? Onze experts adviseren u graag. In de lijst hieronder omschrijven wij de belangrijkste criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Elburg kan probleemloos mee in auto, bus of vliegtuig en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Handig voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is voorzien van alle gemakken en heeft een grote accu. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Tevens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een scherpe bocht maakt of op hobbelige weggetjes. Een scooter met 4 wielen haalt een hogere snelheid en biedt meer comfort.

Welke actieradius heb ik nodig?
De merken wisselen aanzienlijk als het gaat om actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer is ruim voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar familie of vrienden of om gewoon lekker rond te rijden? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De snelheid van de scootmobiel
Wanneer u lange afstanden wilt afleggen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De wat stabielere vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Let op: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Extra comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De luxere modellen hebben een uitstekende vering en een verstelbare stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Elburg en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De aanschafprijzen worden bepaald door de leverancier, de actieradius, de gemiddelde snelheid en extra’s zoals oprijplaten + een schootskleed. De gunstigste scoots koopt u al vanaf €510,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al snel €6.500,00. In deze tabel treft u de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget312 km7 km/u€650
Goed320 – 25 km10 km/u€1700
Uitmuntend455 km18 km/u€3100
Elite470 km20 – 22 km/u€8.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Elburg
scootmobiel-kopen-elburg

Scootmobiel aanvragen gemeente Elburg via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een elektrische rolstoel, taxi maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In dat geval kunt u aankloppen bij de gemeente Elburg. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het nadeel is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO berekent het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-balie. Kort daarop volgt er een keukentafelgesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Elburg. Hiervoor kunt u ook even bellen (0525682211), mailen (doeth@elburg.nl), of bezoek het gemeentehuis (Lange wijden 33a, 8081 VS, Elburg). Bezoek ook www.elburg.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot leest u hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Kies voor een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Tijdens uw bezoek kan men een heleboel modellen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de buurt van Elburg kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u direct contactgegevens van winkels, speciaalzaken en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareStationsplein 18A8071 CHNunspeet
IcarePrinsenstraat 22C8061 ZCHasselt
VegroVechtstraat 104 – 1068021 AZZwolle
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Elburg
Bent u slecht ter been en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Verschillende leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. Hieronder doorzoekt u de meest bekende merken waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Overzicht met veel verkochte types
Onderstaand verstrekken we een lijst met daarin bekende modellen en merken inclusief de actieradius, de max. snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Quest20 km6 km/u€ 2.192
Electric Mobility Liteway 418 km6 km/u€ 1.861
Pride Celebrity XL 440 km15 km/u€ 5.000
Sterling S42542 km12 km/u€ 2.495
Schema met populaire modellen oktober 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Elburg. Dat kan bijvoorbeeld bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Voor een heel klein budget kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In het kader daarvan is het wellicht slimmer om eens een showroom te bezoeken of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Elburg) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Bij veel aanbieders is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Diverse aanbieders van scootmobielen adverteren met een unieke omruilgarantie. Op deze manier kunt u vrijblijvend 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhoud van de scootmobiel is tegen noodzakelijk. Daarvoor is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Deze APK doet u jaarlijks en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Men let daarbij met name op magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de staat van de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage prijs: ook met beperkte financiële middelen kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarnaast kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Nadelen zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn genoeg digitale platformen zoals tweedehands.net waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Tijdens deze scootmobieltraining in Elburg legt u de basis voor onder andere verkeerskennis en leert u drempels en stoepjes rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: als bestuurder mag u rijden op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg dat u goed zichtbaar bent. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ondanks de lage snelheid, er kan er altijd iets gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,20 p/maand. Een verzekerd voertuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Met name ouderen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Is het nog niet duidelijk? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Elburg.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In het hele land (tevens in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Samen met een groep lekker naar buiten en maak een tocht door wijken als: Elburg, Wijk-Zuid, Doornspijk.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie