Scootmobiel Raalte

Wilt u een goede scootmobiel in Raalte? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische voertuig voelt u zich weer zeker en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Deze website biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg.nl bekijkt u een compleet keuzeadvies en aanvullende info over o.a. een aanvraag doen via de WMO, de huidige prijzen, een proefrit maken, regels en richtlijnen en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De prijzen variëren tussen €750,00 tot wel €5.750,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Raalte (https://www.raalte.nl).
 • In uw omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Drive of Revatak.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten (juni 2022) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Raalte (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8101
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB onkosten€17,74 – €21 per uur
Veel gekozen merkSterling Pearl 4
Lokaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Raalte

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is een enorm assortiment met allerlei eigenschappen en opties. Dus, hoe vind ik dan een scooter die in lijn is met mijn situatie? Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik er elke dag op rijden, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Raalte. Dit kan via internet d.m.v. een uitgebreide brochure, een handige thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €640,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2450,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met veel comfort kost u rond de €3750.

Onze kooptips juni 2022

Heeft u extra advies nodig bij het aanschaffen van de meest ideale scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de lijst hieronder bieden wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Raalte is makkelijk te vervoeren in de tram, bus of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en kan kortere bochten maken. U stuurt eenvoudig met dit model. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Eveneens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft een veilig gevoel. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in snelle bochten en bij niveauverschillen. Een model met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De mobielen onderscheiden zich nogal wanneer men de actieradius vergelijkt. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het centrum of om gewoon lekker rond te rijden? In die situaties kiest u voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Topsnelheid
Indien udagelijks veel onderweg bent, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De luxe vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: als u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Als u vaak lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Duurdere modellen onderscheiden zich door grote veringen en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga direct proefrijden in Raalte en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u naar moet kijken bij het aanschaffen van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De onkosten hebben te maken met de fabrikant, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en extra’s zoals een verlichtingsset & een windscherm. De voordeligste scooters koopt u al vanaf €505,00, de meest luxe uitvoeringen hebben al snel een prijskaartje van €5.600,00. In de onderstaande tabel staat de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig314 km7,5 km/u€800
Gemiddeld315 km10 – 12 km/u€1850
Uitstekend460 km18 km/u€3400
Luxe475 km20 km/u€8.000
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Raalte
scootmobiel-kopen-raalte

Scootmobiel aanvragen gemeente Raalte via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een elektrische rolstoel, taxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en participeren in de maatschappij? In deze gevallen kunt u een beroep doen op uw gemeente Raalte. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het nadeel is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO specialist van de gemeente. Hierna wordt er een gesprek gepland om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Binnen een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Raalte. Dit kan telefonisch (0572347799), als per mail (wmo@raalte.nl), of kom naar het gemeentehuis (Zwolsestraat 16, 8101 AC, Raalte). U kunt ook terecht op www.raalte.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op deze website veel bruikbare informatie. Toch is een producttest ook noodzakelijk. Het boeken van een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Op dat moment krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de regio Raalte zijn er verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur kan u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht bekijkt u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareOldenboschweg 158084 AVt Harde
IcareStationsplein 18A8071 CHNunspeet
IcarePrinsenstraat 22C8061 ZCHasselt
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Raalte
Heeft u geen vervoer en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Meerdere leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de volgende opsomming ontdekt u populaire aanbieders waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Veel verkochte modellen
Hierna bekijkt u een overzicht met een aantal populaire modellen met o.a. de actieradius, snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Pearl 424 km6 km/u€ 1.585
Freerider Luggie 418 km6 km/u€ 2.350
Practicomfort Cyclone 15-3W40 km15 km/u€ 5.000
DKCity DK S600 445 km12 km/u€ 3.799
Tabel met populaire scoots juni 2022

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Raalte. Dat doet men o.a. via een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Voor deze mensen is het raadzaam om een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Raalte) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Dikwijls kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Meerdere leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Daarmee kan u zorgeloos enkele weken rondrijden als test. Het onderhoud van de scootmobiel is ook essentieel. Daarvoor kan u ervoor kiezen om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort jaarlijkse APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. wiellagers voor en achter en de accu(lader).

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een belangrijk voordeel van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: tegen lage kosten kunt u een heel geschikte scooter kopen. Evenzeer kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Minpunten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook komen accu-problemen soms voor. Maak een lange proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn veel online platformen zoals marktplaats.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Wel kunt u kiezen voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Tijdens deze scootmobieltraining in Raalte legt u de basis voor onder andere verkeerskennis en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in de gevallen dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €5,10 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Nog vragen? Bespreek dit dan met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Raalte.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om lekker rond te rijden? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (juist ook in de provincie Overijssel) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig een praatje maken en rijd samen door de wijken: Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie