Scootmobiel Heino

Wilt u een goede scootmobiel in Heino? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van dit elektrische voertuig behoud u uw mobiliteit en kunt u weer gaan waar u wilt. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze expert is er om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg leest u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en informatie over onderwerpen als hoe het zit met de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, showrooms in de regio, de verschillende regels en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De kosten schommelen tussen €550,00 & €5.500,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Raalte (https://www.raalte.nl).
 • In uw regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Life and mobility en Mango.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Kosten (oktober 2021) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Raalte (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8141
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB vergoeding€17,74 – €21 per uur
Populair merkPride Celebrity XL 4
Lokaal adviespuntFysiopraktijk Olst

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Heino

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Waar vind ik het model dat aansluit op mijn situatie? Startpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Wanneer u dit helder hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Heino. Veel info vind u online aan de hand van brochures, een thuisdemo of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €500,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 40 km actieradius kost u rond de €1725,00.
 • Een stevige 4-wieler met alle gemakken vind u al vanaf €3650.

Keuzeadvies oktober 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In het volgende gedeelte treft u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Heino neemt u moeiteloos mee in het openbaar vervoer en zal niet in de weg staan in uw woning. Een erg handzaam model voor binnen en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is voorzien van alle gemakken en heeft een grote accu. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en de draaicirkel is zeer klein. U kunt zich vrijer bewegen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Ook heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat ervaart u wanneer u een bocht maakt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. De variant met 4 wielen kan doorgaans wat harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De verschillende uitvoeringen verschillen enorm wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan voorzien. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het centrum of naar buitengebieden? In die situaties kiest u voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximum snelheid
In het geval u grote stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Geavanceerde vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Verkeersregel: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Als u vaak lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De premium scoots hebben de beschikking over een uniek veringssysteem en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Test een model uit voor een proefrit in Heino om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u op moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kosten hangen af van de leverancier, het vermogen van de accu, de maximale snelheid en randproducten als een achteruitrijcamera + een kruk- en stokhouder. De instap-modellen zijn er al vanaf €530,00, de meest luxe modellen met alle opties lopen al gauw op tot €7.200,00. In de tabel hieronder bekijkt u de geschatte prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel312 km8 km/u€800
Standaard325 km10 km/u€1900
Goed455 km15 km/u€3800
Professioneel480 km20 – 22 km/u€7.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Heino
scootmobiel-kopen-heino

Scootmobiel aanvragen gemeente Raalte via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In enkele gevallen kunt u via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name een auto in bruikleen en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u thuis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Op dat moment kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Raalte. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het nadeel is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO berekent het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Hierna plannen ze een kort gesprek in om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken/maanden ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Raalte. Hiervoor kunt u ook even bellen (0572347799), e-mailen (wmo@raalte.nl), of kom naar het gemeentehuis (Zwolsestraat 16, 8101 AC, Raalte). Bekijk ook www.raalte.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om te bepalen welk model bij u past verzamelen wij hier een uitgebreid keuzeadvies. Echter is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit maken zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op dat moment kunnen diverse modellen worden getest en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de buurt van Heino kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder staan meerdere vestigingen van bedrijven, winkels en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Fysiopraktijk OlstWatertorenstraat 88121 BROlst
Zorgwinkel SallandBurgstraat 328102 ESRaalte
IcareOldenboschweg 158084 AVt Harde
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Heino
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dat hoeft geen probleem te zijn. Betrouwbare leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In onderstaand schema vergelijkt u uiteenlopende leveranciers die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Wat zijn populaire modellen?
Onderstaand bieden wij een lijstje met succesvolle merken en modellen met o.a. de actieradius, de max. snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Celebrity XL 440 km15 km/u€ 5.000
Freerider Canterbury 340 km15 km/u€ 5.295
Shoprider 888B 428 km8 km/u€ 2.997
Shoprider GK89 km6 km/u€ 1.194
Overzicht met populaire modellen oktober 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Heino. Denk dan onder andere aan zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Dan is het verstandig om zelfstandig een scoot te bestellen of te kiezen voor private-lease.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Heino) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Dikwijls kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Een groeiend aantal merken werken met een omruilgarantie. Dan kunt u op uw gemak een bepaald model uittesten. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook erg belangrijk. Daarom is het slim om meteen een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. wiellagers voor en achter en de staat van de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een belangrijk voordeel van een occasion is de prijs: ook met beperkte financiële middelen kunt u een heel geschikte scooter kopen. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals uwzorgshop.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in Heino gaat u verder in op aspecten als de voorrangsregels en kunt u uw rijtechniek verbeteren. De regels in het verkeer zijn niet complex: de scoot mag zich begeven op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg voor goede verlichting. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt u heel veilig, een ongeluk zit in een klein hoekje. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,55 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Is het nog niet duidelijk? Ga dan in gesprek met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Heino.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en geniet u van het maken van tochtjes? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (ook in de provincie Overijssel) kunt u zich aansluiten. Samen met een groep lekker naar buiten en tour door wijken zoals: Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis.

Plaats een reactie