Scootmobiel Heeten

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Heeten? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Door deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich weer zeker en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze specialist helpt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via onze vergelijker bekijkt u een handig keuzeadvies en specifieke informatie rondom WMO, de geschatte prijzen, advies aan huis, de verschillende regels en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • Voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €850,00 en wel €5.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Raalte (https://www.raalte.nl).
 • In uw regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Electric Mobility of Afikim.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Raalte (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8111
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Maximale pgb vergoedingen€17,74 – €21 per uur
Populair merkTravelux Infineon 3 ‘SWB’
Regionaal adviespuntZorgwinkel Salland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Heeten

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik de scooter die aansluit op mijn wensen?Advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik er elke dag op rijden, en is het voor korte of lange afstanden? Als dit duidelijk is kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Heeten. U vind uitgebreide info online via het aanvragen van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €900,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €2150,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een actieradius van 60 km is te koop vanaf €4100.

Tips van de expert oktober 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het zoeken van de beste scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. Hieronder bekijkt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Heeten kan gemakkelijk mee in het OV of in de auto en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is stabiel, is voorzien van alle gemakken en heeft een langer actieradius. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Tevens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en rijdt wat veiliger. De voordelen daarvan merkt u als u een scherpe bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met 4 wielen haalt een hogere snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De merken variëren sterk als wij het hebben over de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is vaak genoeg. Denk u eraan veel te gaan rijden naar de stad of naar buitengebieden? Overweeg dan eens te kijken naar een accu met een vermogen van 97 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
Zodra u iedere dag lange stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De wat stabielere vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Onthoud: als u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort & accessoires
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De premium scoots beschikken over een goede vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Heeten en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kostprijzen hebben te maken met de fabrikant, de accucapaciteit, de topsnelheid en opties als een oprijplaat en een beschermhoes. De goedkoopste modellen kunt u al vinden vanaf €490,00, de geavanceerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €6.200,00. In de onderstaande tabel staat de huidige prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel38 km6 km/u€750
Verbeterd315 – 25 km12 km/u€1850
Comfortabel450 km15 – 17 km/u€3000
Elite485 km20 km/u€9.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Heeten
scootmobiel-kopen-heeten

Scootmobiel aanvragen gemeente Raalte via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u via deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Onder andere een elektrische rolstoel, taxi maar ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Juist nu kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Raalte. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het is goed om te weten dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-balie. Hierna vind er een gesprek plaats om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Binnen een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Raalte. Bij vragen kunt u bellen (0572347799), e-mailen (wmo@raalte.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Zwolsestraat 16, 8101 AC, Raalte). Zie ook www.raalte.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden leest u hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Uiteraard moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een 100% gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Zo mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom Heeten zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een erkende adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, showrooms en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgwinkel SallandBurgstraat 328102 ESRaalte
IcareOldenboschweg 158084 AVt Harde
IcareStationsplein 18A8071 CHNunspeet
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Heeten
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Landelijke aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming vindt u uiteenlopende merken waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: Grootste assortiment van Oost-Nederland

Veel gekozen uitvoeringen
Hierbij bekijkt u een schema met succesvolle merken en modellen met o.a. de actieradius, de snelheid (maximum) en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Travelux Infineon 3 ‘SWB’40 km15 km/u€ 8.380
Pride Cyclone 15 340 km15 km/u€ 4.545
RvS van Seenus CTM 33325 km8 km/u€ 1.763
Electric Mobility Balance40 km6 km/u€ 3.660
Tabel met populaire modellen oktober 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Heeten. Denk dan onder andere aan bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u echter voor een langere periode huren? Voor deze mensen is het verstandig om zelf een scoot te kopen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Heeten) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Meestal kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Steeds meer aanbieders van scootmobielen geeft de keuze voor een omruilgarantie. Op deze manier kunt u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is tegen noodzakelijk. Vandaar is het handig om een onderhoudscontract af te sluiten. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De monteur onderzoekt o.a. stuurinrichting/ uitlijning en de staat van de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de prijs: ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Daarbij kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Waar u op moet letten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als speurders.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U kunt wel gebruik maken van theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Bij zo’n scootmobieltraining in Heeten leert u van alles over verkeerskennis en leert u veiliger rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,20 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Is het nog niet duidelijk? Ga dan in gesprek met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Heeten.

Wat is precies een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en houd u ervan om lekker rond te rijden? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (juist ook in de provincie Overijssel) zijn deze verenigingen actief. Lekker samen op pad en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis.

Plaats een reactie