Scootmobiel Broekland

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Broekland? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze handige scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer zorgeloos op pad. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via Scootzorg.nl vind u handige tips en bruikbare informatie over zaken als PGB en WMO, de actuele prijzen, winkels in de buurt, de regels in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De voordelen: meer zelfvertrouwen en een comfortabele manier van reizen.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €650,00 tot zo’n €6.250,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Raalte (https://www.raalte.nl).
 • In deze regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u meer informatie vindt over merken als Shoprider of Inca.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Prijzen | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Raalte (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8107
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB tarief€17,74 – €21 per uur
Aantrekkelijk merkExcel Excite 4
Adviespunt in de buurtZorgwinkel Salland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Broekland

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn wensen?Onze tip: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als dit duidelijk is kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Broekland. Dit kan online middels een brochure per post, een thuisdemo of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €900,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius vind u al vanaf €2225,00.
 • Een stevige 4-wieler en een grote accu voor grote afstanden kost u rond de €4700.

Keuzeadvies oktober 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het zoeken van de beste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Onderstaand bekijkt u een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Broekland kan probleemloos mee in het OV of uw auto en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is robuust, rijdt een stuk comfortabeler en kan veel meer kilometers afleggen. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en een handige korte draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Evenzeer heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft een veilig gevoel. De voordelen daarvan merkt u in bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. De variant met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De scoots variëren aanzienlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 20 km is afdoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar shoppingcentra of om gewoon lekker rond te rijden? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Minimale snelheid
In de situatie dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Robuuste vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een grotere accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Onthoud: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra opties
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De luxere modellen hebben de beschikking over een uniek veringssysteem en een goede verstelbare stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Broekland om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De onkosten hebben te maken met de fabrikant, de capaciteit van de accu, de maximale snelheid en aanvullende opties zoals een zuurstoffleshouder en een stoelhoes. De gunstigste modellen starten bij €540,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al gauw op tot €5.600,00. In de onderstaande tabel vergelijkt u de gemiddelde prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel314 km8 km/u€800
Goed315 km10 km/u€1800
Geavanceerd445 km15 – 17 km/u€3600
Professioneel480 km+20 km/u€7.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Broekland
scootmobiel-kopen-broekland

Scootmobiel aanvragen gemeente Raalte via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In enkele gevallen kunt u met de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Interessant zijn met name een rolstoel, regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Raalte. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Minpunt is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarna vind er een gesprek plaats om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Afsluitend weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Raalte. Bij vragen kunt u bellen (0572347799), mailen (wmo@raalte.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Zwolsestraat 16, 8101 AC, Raalte). Ga ook eens naar www.raalte.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen leest u hier veel bruikbare informatie. Echter is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit maken is dan de juiste oplossing. Tijdens deze ritten kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom Broekland kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een betrouwbare expert kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht treft u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgwinkel SallandBurgstraat 328102 ESRaalte
IcareOldenboschweg 158084 AVt Harde
IcareStationsplein 18A8071 CHNunspeet
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Broekland
Bent u slecht ter been en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Verschillende leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In onderstaand schema bekijkt u meerdere merken die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Wat zijn populaire modellen?
Onderstaand treft u een tabel met populaire merken + modellen met daarbij het bereik, de max. snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Excite 440 km15 km/u€ 6.158
Pride Victory XL 14040 km15 km/u€ 4.460
Caremart Fun & Me25 km8 km/u€ 1.295
Electric Mobility Rascal 45040 km6 km/u€ 2.783
Overzicht met populaire modellen oktober 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Broekland. Denk dan onder andere aan zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In dat geval raden we zeker aan te kiezen voor een eigen exemplaar of een leasecontract te nemen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Broekland) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Bij veel aanbieders kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Steeds meer verkopers bieden ook omruilgarantie. Daarmee kunt u vrijblijvend enkele weken rondrijden als test. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook erg belangrijk. Om die reden adviseren wij om een onderhoudscontract te kiezen. We spreken dan over een goed APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. bandenprofiel en het accuvermogen.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: tegen lage kosten kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarnaast kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Wat minder is zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals uwzorgshop.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is een rijbewijs nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Gedurende deze scootmobieltraining in Broekland leert u van alles over anticiperen op het verkeer en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Een verzekering is altijd verplicht(zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,90 per maand. Een verzekerde scoot heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met een afnemende mobiliteit overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Weet u het nog niet? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Broekland.

Wat is precies een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel gebieden (met name ook in de provincie Overijssel) zijn deze verenigingen actief. Lekker samen op pad en geniet van het rijden door wijken zoals: Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis.

Plaats een reactie