Scootmobiel Luttenberg

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Luttenberg? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Middels deze elektrisch aangedreven scooter behoud u uw mobiliteit en kunt u weer veilig de weg op. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze specialist ondersteunt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg.nl bieden wij praktische aankooptips en aanvullende info over o.a. WMO (eigen bijdrage), de actuele prijzen, winkels in de buurt, veiligheid in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Voordelen: minder afhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De kosten wisselen sterk tussen €700,00 tot zo’n €4.500,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Raalte (https://www.raalte.nl).
 • In de regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom (of dealer) van bekende merken als Invacare en Revatak.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen (oktober 2021) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Raalte (WMO) | Winkels in de buurt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8105
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB uurtarief€17,74 – €21 per uur
Aantrekkelijke scootmobielShoprider TE 778S
Adviespunt in de buurtZorgwinkel Salland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Luttenberg

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is een enorm assortiment met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik de scooter die in lijn is met mijn verwachtingen? Advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Wanneer u dit helder hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Luttenberg. Alle belangrijke info leest u online middels een brochure per post, een speciale thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €760,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van zo’n 40 km kost u rond de €2000,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met veel comfort kost u rond de €3000.

Aankooptips oktober 2021

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In de box hieronder achterhaalt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Luttenberg kan probleemloos mee in de auto of trein en zal niet in de weg staan in uw woning. Praktisch voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, biedt meer comfort en heeft een veel groter bereik. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een bocht doorrijdt en bij niveauverschillen. Een scoot met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De scoots variëren behoorlijk op het gebied van actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 10Ah accu (10 km) zal dan voorzien. Denk u eraan veel te gaan rijden naar de stad of het bos? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De snelheid van de scootmobiel
Wanneer u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Robuuste vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Modellen met een grotere accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Goed om te weten: als u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen hebben een goede vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Luttenberg en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De onkosten worden gebaseerd op de fabrikant, het bereik, de snelheid en optionele extra’s zoals een alarmsysteem of een beensteun. De gunstigste scooters starten bij €515,00, en de meest luxe scooters hebben al snel een prijskaartje van €6.000,00. In deze tabel bekijkt u de adviesprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis313 km6 km/u€800
Prima325 km10 km/u€1350
Goed435 km15 – 17 km/u€3100
Royaal485 km21 km/u€8.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Luttenberg
scootmobiel-kopen-luttenberg

Scootmobiel aanvragen gemeente Raalte via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In bepaalde situaties kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan een rolstoeltaxi maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Op dat moment kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Raalte. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO specialist van de gemeente. Daaropvolgend volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Vervolgens krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Raalte. Hiervoor kunt u ook even bellen (0572347799), e-mailen (wmo@raalte.nl), of kom naar het gemeentehuis (Zwolsestraat 16, 8101 AC, Raalte). Check ook eens www.raalte.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om het ideale model te vinden leest u hier veel bruikbare informatie. Maar uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Gebruik maken van een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Zo kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom Luttenberg kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een productspecialist kan u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgwinkel SallandBurgstraat 328102 ESRaalte
IcareOldenboschweg 158084 AVt Harde
IcareStationsplein 18A8071 CHNunspeet
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Luttenberg
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Deskundige aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de opsomming hierna doorzoekt u de meest bekende leveranciers die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Wat zijn populaire modellen?
Onderstaand bieden wij een tabel met types die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, de max. snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider TE 778S40 km15 km/u€ 5.010
Shoprider Mercurius 340 km15 km/u€ 4.012
Pride Victory 9 3W20 km8 km/u€ 2.251
Pride Maxima 325 km6 km/u€ 1.170
Overzicht met populaire scoots oktober 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Luttenberg. Dit wordt o.a. gedaan door een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Voor deze mensen is het alternatief om een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Luttenberg) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Tevens kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende aanbieders van scootmobielen werken met een omruilgarantie. Dan kunt u zonder verplichtingen een bepaald model uittesten. Een kwalitatief onderhoud is cruciaal. Om die reden raden wij aan om direct een onderhoudscontract aan te gaan. We spreken dan over een goed APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. bandenspanning en de accuprestaties.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote voordeel van een occasion is de investering (kosten): ook met beperkte financiële middelen een kwalitatief product aanschaffen. Daarbij is er geen sprake van een lange levertijd. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Let ook goed op de actieradius. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als speurders.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als bestuurder van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en trainingen. Gedurende deze scootmobieltraining in Luttenberg gaat u verder in op aspecten als verkeerstheorie en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De regels in het verkeer zijn niet complex: als bestuurder mag u rijden op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel op het moment dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook voor gebruik binnenshuis). Ondanks de lage snelheid, kan er toch altijd wat gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan riskeert u een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,80 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Sommigen mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Twijfel? Bespreek dit dan met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Luttenberg.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel regio’s in Nederland (met name ook in de provincie Overijssel) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Samen met een groep lekker naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis.

Plaats een reactie