Scootmobiel Mariënheem

Op zoek naar een goede scootmobiel in Mariënheem? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Met een drie- of vierwielige scooter blijft u langer mobiel en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg.nl is er om u te helpen bij het gehele aankoopproces. Via Scootzorg.nl vind u een compleet keuzeadvies en informatie over onderwerpen als hoe het zit met de WMO, de kosten van een goed model, een thuisdemo, veiligheid in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • Voordelen: u voelt zich veel zekerder en het is gemakkelijk te besturen.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €800,00 oplopend tot 4.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Raalte (https://www.raalte.nl).
 • In uw omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels (of dealer) van bekende merken als Pride en Revatak.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Raalte (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8106
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB tarief€17,74 – €21 per uur
Aantrekkelijk merkFreerider Canterbury 3
Punt voor adviesZorgwinkel Salland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Mariënheem

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? U kunt kiezen uit talloze modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een product dat past bijmijn eisen en wensen? Startpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik er elke dag op rijden, en is het voor korte of lange afstanden? Als dit duidelijk is kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Mariënheem. De meeste informatie is online beschikbaar middels een brochure per post, een demo aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €690,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €2025,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een flinke accu is te koop vanaf €3300.

Onze kooptips december 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het zoeken van de meest ideale scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In onderstaande opsomming achterhaalt u een aantal belangrijke criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Mariënheem kan probleemloos mee in het vliegtuig of OV en zal niet in de weg staan in uw woning. Een erg handzaam model voor binnen en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en kan kortere bochten maken. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Bovendien heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u in snelle bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een scooter met 4 wielen kan harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De scoots onderscheiden zich fors als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 20 km zal dan volstaan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het centrum of de lokale buurtcentra? Overweeg dan eens te kijken naar een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
In de situatie dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Geavanceerde vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Vergeet niet: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Luxueuze modellen onderscheiden zich door een uniek veringssysteem en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Doe een aanvraag voor een proefrit in Mariënheem en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De onkosten worden gebaseerd op de fabrikant, het bereik, de gemiddelde snelheid en randproducten als een achteruitrijcamera & een windscherm. De goedkoopste scooters zijn er al vanaf €480,00, en de meest luxe scooters lopen al snel tegen de €6.700,00. In deze tabel vind u de actuele prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig37 km 8,5 km/u€550
Gemiddeld315 – 20 km12 km/u€1800
Gevorderd450 km17 – 18 km/u€3100
Topper480 km+20 km/u€6.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Mariënheem
scootmobiel-kopen-marienheem

Scootmobiel aanvragen gemeente Raalte via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Raalte. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het nadeel is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Aanmelden kan bij de WMO-balie. Hierna vind er een gesprek plaats om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Raalte. U kunt even bellen (0572347799), per mail (wmo@raalte.nl), of bezoek het stadhuis (Zwolsestraat 16, 8101 AC, Raalte). Zie ook www.raalte.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om een passend model te vinden vindt u op Scootzorg.nl informatie over de belangrijkste onderwerpen. Toch is een producttest ook noodzakelijk. De gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Op dat moment kunt u allerlei modellen uittesten en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In en rondom Mariënheem kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgwinkel SallandBurgstraat 328102 ESRaalte
IcareOldenboschweg 158084 AVt Harde
IcareStationsplein 18A8071 CHNunspeet
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Mariënheem
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kan u niet naar de winkel toe? Er zijn gelukkig alternatieven. Betrouwbare leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de volgende lijst vergelijkt u een aantal bekende merken waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk treft u een tabel met populaire merken + modellen met specifiek de actieradius, de max. snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Freerider Canterbury 340 km15 km/u€ 5.295
Molenaar Royal40 km15 km/u€ 4.990
Pride Victory 9 4W20 km8 km/u€ 2.495
Quingo Flyte37 km6 km/u€ 5.992
Schema met populaire modellen december 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Mariënheem. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Voor een heel klein budget kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u echter voor een langere periode huren? In het kader daarvan raden we zeker aan zelf een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Mariënheem) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Uiteraard kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Diverse aanbieders geeft de keuze voor een omruilgarantie. Dan kunt u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is niet iets om op te besparen. Hiervoor is het slim om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Deze APK doet u jaarlijks waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Belangrijke punten zijn o.a. de remmen en accuspanning + conditie.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: tegen een lage prijs heeft u een zeer kwalitatief model. Daarnaast is er vaak geen levertijd. Nadelen zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals scoot.nu waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In een erkende scootmobieltraining in Mariënheem legt u de basis voor onder andere anticiperen op het verkeer en praktische tips om veilig te rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel op het moment dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ondanks de lage snelheid, een ongeluk zit in een klein hoekje. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een boete krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,50 p/maand. Een verzekerde scooter herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is geschikt voor intensief gebruik. Komt u er niet uit? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Mariënheem.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van een praatje maken en wilt u de omgeving beter leren kennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Vrijwel overal (ook in de provincie Overijssel) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Geniet van het sociale contact en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis.

Plaats een reactie