Scootmobiel Nieuw Heeten

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Nieuw Heeten? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Op deze website leest u een handig keuzeadvies en informatie over onderwerpen als WMO en PGB, kosten, een thuisdemo, verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: u bent meer onafhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De prijzen liggen tussen de €500,00 en €6.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Raalte (https://www.raalte.nl).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Shoprider of Inca.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen (oktober 2021) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Raalte (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8112
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB tarieven€17,74 – €21 per uur
Veel gekozen merkTravelux Infineon 3 ‘LWB’
Lokaal adviespuntZorgwinkel Salland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nieuw Heeten

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat in lijn is met mijn eisen en wensen? Beginpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en is het voor korte of lange afstanden? Op het moment dat u dit helder hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Nieuw Heeten. Dit kan online door een brochure aan te vragen, een speciale thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €520,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van 35 km is te koop vanaf €2425,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een actieradius van 60 km begint zo rond de €4550.

Hulp bij uw keuze oktober 2021

Loopt u tegen problemen op bij het aanschaffen van de juiste scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. Bijgaand treft u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nieuw Heeten kan gemakkelijk mee in het openbaar vervoer en zal niet in de weg staan in uw woning. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Tevens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en voelt veiliger. Dit merkt u vooral als u een bocht doorrijdt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met vier wielen is vaak wat sneller en rijdt een stuk comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De modellen wisselen sterk wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 10Ah accu (10 km) is afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar shoppingcentra of om lekker uit te waaien? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximale snelheid
Zodra u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is het handig als de vaart er in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De luxe vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Vergeet niet: wanneer u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Luxueuze modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een multifunctionele stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Nieuw Heeten en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De tarieven komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en accessoires zoals een achteruitrijcamera & een wikkeldeken. De voordeligste voertuigen starten bij €505,00, de geavanceerde modellen kosten al snel €5.300,00. In deze tabel staat de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig313 km7,5 km/u€800
Verbeterd320 km10 km/u€1850
Goed445 km15 km/u€2500
Meeste comfort475 km22 km/u€9.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nieuw Heeten
scootmobiel-kopen-nieuw-heeten

Scootmobiel aanvragen gemeente Raalte via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In bepaalde situaties kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een auto in bruikleen en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een handicap en wilt u thuis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u hulp vragen bij de gemeente Raalte. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het nadeel is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Daarna vind er een gesprek plaats om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Raalte. Bij vragen kunt u bellen (0572347799), door een e-mailtje te sturen (wmo@raalte.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Zwolsestraat 16, 8101 AC, Raalte). Zie ook www.raalte.nl voor uitgebreide info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing leest u hier uiteenlopende belangrijke info. Maar uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens uw bezoek kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de omgeving Nieuw Heeten kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een professionele adviseur zal u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht vind u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgwinkel SallandBurgstraat 328102 ESRaalte
IcareOldenboschweg 158084 AVt Harde
IcareStationsplein 18A8071 CHNunspeet
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Nieuw Heeten
Loopt u moeilijk en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Een aantal aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de opsomming hierna vergelijkt u de beste leveranciers die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Al vanaf 2008 uw zorgwinkel

Overzicht met populaire scoots
Hieronder verstrekken we een lijstje met types die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, de maximale snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Travelux Infineon 3 ‘LWB’40 km15 km/u€ 8.517
Mango Poema 4206440 km15 km/u€ 4.695
Vermeiren Saturnus 325 km8 km/u€ 1.856
Handicare Trophy 20 3W45 km6 km/u€ 4.550
Overzicht met populaire scoots oktober 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Nieuw Heeten. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In die situatie is het verstandig om zelfstandig een scoot te bestellen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nieuw Heeten) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Bij veel aanbieders is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Steeds meer merken hanteren een speciale omruilgarantie. Daarmee kan u zorgeloos een bepaald model uittesten. Een kwalitatief onderhoud is geen overbodige luxe. Om die reden is het verstandig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De monteur onderzoekt o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de accu(lader).

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage aanschafprijs: ook met een klein budget koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Bovendien kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Waar u op moet letten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Rijd dus eerst even een flink rondje om te zien hoe de conditie is. U kunt terecht op sites als scootplaza.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobiel eigenaar hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In professionele scootmobieltrainingen in Nieuw Heeten leert u van alles over de regels op de weg en en leert u veilig sturen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,90 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is handig als u grote afstanden aflegt. Heeft u nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Nieuw Heeten.

Wat is een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en mag u graag op nieuwe plekjes komen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (met name ook in de provincie Overijssel) kunt u zich aansluiten. Lekker samen op pad en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis.

Plaats een reactie