Scootmobiel Lierderholthuis

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Lierderholthuis? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze specialist biedt een adviserende rol bij het maken van de juiste keuze. Op deze webpagina bieden wij tips voor het kiezen van het juiste model en specifieke informatie rondom PGB en WMO, kosten, advies aan huis, waar u op moet letten in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent minder afhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De tarieven variëren tussen €800,00 tot wel €5.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Raalte (https://www.raalte.nl).
 • In uw regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals RvS van Seenus en Mango.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Actuele kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Raalte (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8144
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB kosten€17,74 – €21 per uur
Veel gekozen merkPracticomfort Cyclone 15
Punt voor adviesFysiopraktijk Olst

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Lierderholthuis

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er is een enorm assortiment met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Dus, hoe vind ik dan een scooter die rijmt met mijn wensen?Advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak rijd ik ermee, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u dit helder hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Lierderholthuis. Veel info vind u online via het aanvragen van een brochure, advies aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €680,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 – 40 km actieradius begint zo rond de €2025,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden koopt u al vanaf €3100.

Onze kooptips oktober 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het aanschaffen van een goede scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In de box hieronder bieden wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Lierderholthuis kan probleemloos mee in de auto of trein en is gemakkelijk op te bergen. Praktisch voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is voorzien van alle gemakken en heeft een hogere actieradius en snelheid. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit is handig in kleine ruimtes. Eveneens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft u een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar als u een bocht doorrijdt en op een oneffen terrein. De variant met 4 wielen haalt een hogere snelheid en biedt meer comfort.

Wat is een goede actieradius?
De modellen verschillen flink als we inzoomen op de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 20 km is afdoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar shoppingcentra of om lekker uit te waaien? Overweeg dan eens te kijken naar een minimale accu van 85 Ah.

De maximum snelheid
Wanneer u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De luxe vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Goed om te weten: wanneer u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De meest luxe modellen bieden een uitstekende vering en een multifunctionele stoel. Ga direct proefrijden in Lierderholthuis en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u naar moet kijken bij het kopen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De prijzen worden gevormd door het merk, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals een verlichtingsset en een beenhoes. De goedkoopste scoots zijn er al vanaf €535,00, en de meest luxe scooters lopen al gauw op tot €7.000,00. In deze tabel vind u de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig313 km8 km/u€750
Prima315 km12 km/u€1650
Comfortabel435 km16 km/u€2600
Topper475 km +22 km/u€7.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Lierderholthuis
scootmobiel-kopen-lierderholthuis

Scootmobiel aanvragen gemeente Raalte via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In enkele gevallen kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi maar ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u aankloppen bij de gemeente Raalte. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Houd er rekening mee dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Aanmelden kan bij uw WMO adviseur. Een paar weken later volgt een (telefonische) afspraak om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Afsluitend komt de gemeente met een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Raalte. U kunt even bellen (0572347799), mailen (wmo@raalte.nl), of bezoek het gemeentehuis (Zwolsestraat 16, 8101 AC, Raalte). Bezoek ook www.raalte.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen vindt u op Scootzorg.nl veel bruikbare informatie. Maar uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit met advies op maat zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens deze ritten krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de omgeving Lierderholthuis kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een erkende adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht treft u de adresgegevens van bedrijven, winkels en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Fysiopraktijk OlstWatertorenstraat 88121 BROlst
Zorgwinkel SallandBurgstraat 328102 ESRaalte
IcareOldenboschweg 158084 AVt Harde
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Lierderholthuis
Heeft u fysieke problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dat hoeft geen probleem te zijn. Erkende leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. Onderstaand treft u de meest bekende leveranciers die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Veel verkochte modellen
In de paragraaf hierna verstrekken we een overzicht met succesvolle merken en modellen met specifiek de actieradius, de snelheid van het model en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Cyclone 1540 km15 km/u€ 5.000
Excel Excite 440 km15 km/u€ 6.158
Afikim Superlight 330 km8 km/u€ 1.045
Vermeiren Venus 39 km6 km/u€ 939
Overzicht met populaire modellen oktober 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Lierderholthuis. Dit kunt u doen bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In het kader daarvan is de beste optie om te kiezen voor een eigen exemplaar of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Lierderholthuis) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Bij veel aanbieders is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Steeds meer merken werken met een omruilgarantie. Juist daardoor kan u op uw gemak een bepaald type testen. Een kwalitatief onderhoud is ook erg belangrijk. Daarvoor raden wij aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De monteur onderzoekt o.a. bandenspanning en accuspanning + conditie.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de prijs: ook met een klein budget koopt u een goede scooter met veel opties. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Maak een lange proefrit om de kracht van de accu te meten. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootmobielaanbod.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobielrijder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Tijdens deze scootmobieltraining in Lierderholthuis gaat u verder in op aspecten als verkeerstheorie en leert u veiliger rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag gebruik maken van het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in de gevallen dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,00 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Veel mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Lierderholthuis.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel gebieden (waaronder provincie Overijssel) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen naar buiten en maak een tocht door wijken als: Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis.

Plaats een reactie