Scootmobiel Olst-Wijhe

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Olst-Wijhe? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Dankzij zo’n elektrische scooter kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl ondersteunt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg.nl vind u praktische aankooptips en extra info over onderwerpen zoals PGB en WMO, de huidige prijzen, winkels in de buurt, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De voordelen: meer zelfstandig en een hoge mate van veiligheid.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €850,00 en €5.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Olst-Wijhe (https://www.olst-wijhe.nl).
 • In de regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Shoprider of Strider.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Olst-Wijhe (WMO) | Showrooms bezoeken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8130
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€12,93 – €25,44 per uur
Populaire scootmobielShoprider GK9
Regionaal adviespuntFysiopraktijk Olst

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Olst-Wijhe

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met de meest uiteenlopende eigenschappen. Waar vind ik het model dat in lijn is met mijn eisen en wensen? Advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak rijd ik ermee, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als dit duidelijk is kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Olst-Wijhe. Doe dat bijvoorbeeld online via het aanvragen van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €840,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €1550,00.
 • Een sterk 4 wielen model met veel comfort koopt u al vanaf €3250.

Tips van de expert juni 2022

Zou u graag verder geholpen worden bij het vinden van de beste scootmobiel van dit moment? Onze experts adviseren u graag. Hieronder vindt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Olst-Wijhe neemt u moeiteloos mee in het openbaar vervoer en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Handig voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Daarnaast heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en zal wat veiliger aanvoelen. Dat ervaart u in snelle bochten of op hobbelige weggetjes. Een model met vier wielen biedt meer snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe zit het met de actieradius?
De scoots verschillen behoorlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 20 km is vaak genoeg. Gaat u echter ook langere tochten maken naar familie of vrienden of om gewoon lekker rond te rijden? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximale snelheid
Zodra u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De wat stabielere vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Goed om te weten: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra opties
Als u lange afstanden wilt afleggen en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De high-end modellen bieden een uitstekende vering en een luxe zitting. Ga direct proefrijden in Olst-Wijhe en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u naar moet kijken als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kosten hebben te maken met het merk, het vermogen van de accu, de topsnelheid en optionele extra’s zoals een alarmsysteem & een beensteun. De aantrekkelijkste scooters starten bij €490,00, en de meest luxe scooters gaan al gauw richting de €7.600,00. In het onderstaande overzicht bekijkt u de geschatte prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner314 km8,5 km/u€800
Standaard320 km12 km/u€1650
Uitmuntend435 km17 km/u€2600
Topper480 km20 km/u€6.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Olst-Wijhe
scootmobiel-kopen-olst-wijhe

Scootmobiel aanvragen gemeente Olst-Wijhe via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In sommige situaties kunt u d.m.v. de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan een auto in bruikleen maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Olst-Wijhe. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het nadeel is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Daaropvolgend volgt er een keukentafelgesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Vervolgens zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Olst-Wijhe. Dit kan telefonisch (140570), mailen (gemeente@olst-wijhe.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Jan Schamhartstraat 5b, 8121 CM, Olst). Zie ook www.olst-wijhe.nl voor de huidige procedures.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op Scootzorg.nl veel bruikbare informatie. Echter moet u het zelf ervaren. Gebruik maken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens uw bezoek mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom Olst-Wijhe vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een productspecialist helpt u graag bij het vinden van de beste scootmobiel. In het schema hieronder vind u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Fysiopraktijk OlstWatertorenstraat 88121 BROlst
Zorgwinkel SallandBurgstraat 328102 ESRaalte
IcareOldenboschweg 158084 AVt Harde
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Olst-Wijhe
Heeft u medische problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Deskundige leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de opsomming hierna doorzoekt u meerdere leveranciers die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Veel verkochte modellen
Hierbij schetsen wij een schema met populaire merken + modellen met daarbij details zoals actieradius, de snelheid (maximum) en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider GK924 km6 km/u€ 1.595
Pride Go Go Sport 4W19 km6 km/u€ 2.043
Pride Cyclone 2243 km15 km/u€ 5.484
Handicare Trophy 4391045 km12 km/u€ 4.295
Tabel met populaire scoots juni 2022

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Olst-Wijhe. Dat doet men o.a. via bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Dan is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor private-lease.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Olst-Wijhe) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Doorgaans is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Meerdere aanbieders van scootmobielen bieden ook omruilgarantie. Dan kunt u op uw gemak een model uitproberen. Gedegen onderhoud is niet iets om op te besparen. Om die reden kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te kiezen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Men let daarbij met name op stuurkolom afstelling en het accuvermogen.

Is een tweedehands model geschikt?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage prijs: tegen een lage prijs haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Evenzeer kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Nadelen zijn krasjes en andere gebruikssporen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn veel online platformen zoals herbruikt.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Er bestaan wel opties voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In een erkende scootmobieltraining in Olst-Wijhe komen thema’s aan bod als verkeerskennis en kunt u uw rijvaardigheid versterken. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u bent welkom op fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,50 per maand. Een verzekerde scooter herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Twijfel? Bezoek dan een adviseur van een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Olst-Wijhe.

Wat is een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en houd u ervan om de omgeving te verkennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel gebieden (uiteraard ook in de provincie Overijssel) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen naar buiten en maak een tocht door wijken als: Olst, Wijhe, Wesepe, Boskamp, Boerhaar, Welsum, Den Nul, Eikelhof, Elshof, Marle, Middel, Herxen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie