Scootmobiel Noordoostpolder

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Noordoostpolder? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met dit elektrische vervoersmiddel blijft u langer zelfstandig en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? De website Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg.nl leest u een uitgebreid keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als WMO, de actuele prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de verschillende regels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • Voordelen: minder afhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De prijzen schommelen tussen €800,00 & €5.000,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Noordoostpolder (https://www.noordoostpolder.nl).
 • In uw regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Sterling of Medema.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Noordoostpolder (WMO) | Showrooms bezoeken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8309
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€15,02 per uur
Populair merkShoprider 888nrsb
AdviespuntStichting Welzijn in Kampen

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Noordoostpolder

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat rijmt met mijn profiel? Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, wordt hij dagelijks gebruikt, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u deze vragen beantwoord hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Noordoostpolder. Veel info vind u online door middel van een brochure, een demo aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €690,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km kost u rond de €2075,00.
 • Een model met 4 stevige wielen en een grote accu voor grote afstanden kost u rond de €4000.

Keuzehulp mei 2021

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Hieronder achterhaalt u de belangrijkste criteria.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Noordoostpolder kan gemakkelijk mee in auto, bus of vliegtuig en zal niet in de weg staan in uw woning. Praktisch voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabiel, heeft grote banden, meer comfort en heeft een grote accu. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Dit is merkbaar wanneer u een bocht maakt en op een oneffen terrein. Een model met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De merken variëren enorm als wij het hebben over de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 20 km is vaak genoeg. Denk u eraan veel te gaan rijden naar shoppingcentra of komt u graag in de natuur? Kijk dan naar modellen met een accu met een vermogen van 97 Ah.

Snelheid
Op het moment dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De luxe vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een grotere accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Let op: op de stoep geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Extra comfort
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Luxueuze modellen verschaffen een uitstekende vering en een multifunctionele stoel. Test een model uit voor een proefrit in Noordoostpolder en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kostprijzen hangen af van de producent, het bereik, hoe hard de scoot kan en opties als een dashboardbeschermer of een krukhouder. De goedkoopste scooters beginnen bij €485,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €6.600,00. In de bijgaande tabel vind u de adviesprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig314 km7 km/u€550
Verbeterd315 – 20 km10 – 12 km/u€1250
Geavanceerd460 km17 km/u€3500
Meeste comfort480 km+20 km/u€8.000
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Noordoostpolder
scootmobiel-kopen-noordoostpolder

Scootmobiel aanvragen gemeente Noordoostpolder via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u aankloppen bij de gemeente Noordoostpolder. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Minpunt is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Informatie kan u inwinnen via het WMO-loket. Daaropvolgend komt de WMO-consulent langs om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken/maanden krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Noordoostpolder. Hiervoor kunt u ook even bellen (0527633911), men kan een mailtje sturen (participatie@noordoostpolder.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Harmen Visserplein 1, 8302 BW, Emmeloord). Ga ook eens naar www.noordoostpolder.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Alleen, uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. De gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de omgeving Noordoostpolder kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In deze tabel bekijkt u direct contactgegevens van enkele aanbieders, showrooms en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Stichting Welzijn in KampenAmbachtsstraat 218263 AJKampen
IcareZwarte Water 778253 PDDronten
BonVieDe Dieze 108253 PSDronten
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Noordoostpolder
Heeft u fysieke problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Deskundige aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Onderstaand ontdekt u de meest bekende bedrijven die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Meest verkochte modellen
Hierna schetsen wij een lijstje met populaire merken + modellen met daarbij details zoals actieradius, de snelheid (maximum) en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 888nrsb29 km6 km/u€ 4.028
Sterling Pearl 424 km6 km/u€ 1.585
Vermeiren Carpo LTD45 km15 km/u€ 2.990
RvS van Seenus CTM 73755 km12 km/u€ 6.100
Overzicht met populaire modellen mei 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Noordoostpolder. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In die situatie is het raadzaam om eens een showroom te bezoeken of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Noordoostpolder) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Natuurlijk kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zo kunt u rustig een model uitproberen. Een onderhoudsplan is geen overbodige luxe. Daarom kan u ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. stoelverstelling en mechanisme en de conditie van de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de aantrekkelijke prijs: voor weinig geld heeft u een zeer kwalitatief model. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Minpunten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootmobielspecialist.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U kunt wel gebruik maken van een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In professionele scootmobieltrainingen in Noordoostpolder komen thema’s aan bod als regels in het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid versterken. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u bent welkom op voetpad, fietspad en de gewone weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg voor goede verlichting. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,90 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is geschikt voor intensief gebruik. Nog vragen? Bespreek dit dan met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Noordoostpolder.

Wat is een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In heel ons land (waaronder provincie Flevoland) kunt u zich aansluiten. Samen met een groep lekker naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie