Scootmobiel Kraggenburg

Zoekt u een goede scootmobiel in Kraggenburg? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met zo’n elektrische 3- of 4 wieler blijft u langer mobiel en kunt u weer veilig de weg op. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze specialist helpt u bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl bieden wij handige tips en specifieke informatie rondom een aanvraag doen via de WMO, de geschatte prijzen, een thuisdemo, de verschillende regels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Belangrijkste voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en een comfortabele manier van reizen.
 • De prijzen liggen tussen de €600,00 tot zo’n €4.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Noordoostpolder (https://www.noordoostpolder.nl).
 • In de omgeving kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Kymco of Freerider.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Noordoostpolder (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8317
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€15,02 per uur
Veel gekozen scootmobielExcel Galaxy 3
AdviespuntStichting Welzijn in Kampen

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Kraggenburg

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een model dat rijmt met mijn profiel? Ons advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Kraggenburg. U vind uitgebreide info online d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €520,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €1775,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een flinke accu kost u rond de €3900.

Aankooptips juni 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het kiezen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Onderstaand bieden wij de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Kraggenburg is makkelijk te vervoeren in het OV of uw auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een veel groter bereik. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Ideaal in de supermarkt. Eveneens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en rijdt wat veiliger. Dit is merkbaar als u de bochten instuurt en bij niveauverschillen. Een scooter met 4 wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De scoots variëren aanzienlijk wanneer we kijken naar actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is vaak genoeg. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het centrum of de lokale buurtcentra? Dan adviseren wij een minimale accu van 85 Ah.

De maximum snelheid
Zodra u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De wat stabielere vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Verkeersregel: als u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De luxere modellen verschaffen een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Test een model uit voor een proefrit in Kraggenburg en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte op welke zaken u moet letten bij het kopen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De prijzen komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, de accucapaciteit, de maximale snelheid en opties als een drempelhulp en een beschermhoes. De eenvoudige opvouwbare modellen zijn verkrijgbaar vanaf €540,00, de luxe uitgevoerde modellen gaan al gauw richting de €7.200,00. In de bijgaande tabel bieden wij de richtprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig313 km7 km/u€600
Prima315 – 20 km10 km/u€1750
Goed450 km16 km/u€3900
Meeste comfort475 km +22 km/u€8.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Kraggenburg
scootmobiel-kopen-kraggenburg

Scootmobiel aanvragen gemeente Noordoostpolder via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Soms kan men via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Onder andere een elektrische rolstoel, taxi maar ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u thuis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In dat geval kunt u hulp vragen bij de gemeente Noordoostpolder. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Minpunt is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • De aanvraag kunt u doen bij uw WMO adviseur. Hierna komt de WMO-consulent langs om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Afsluitend hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Noordoostpolder. U kunt even bellen (0527633911), men kan een mailtje sturen (participatie@noordoostpolder.nl), of bezoek het gemeentehuis (Harmen Visserplein 1, 8302 BW, Emmeloord). U kunt ook terecht op www.noordoostpolder.nl voor actuele informatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen treft u op deze pagina een uitgebreid keuzeadvies. Echter is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit zonder verplichtingen is dan de juiste oplossing. Tijdens uw bezoek kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom Kraggenburg zijn er verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel treft u de adresgegevens van bedrijven, winkels en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Stichting Welzijn in KampenAmbachtsstraat 218263 AJKampen
IcareZwarte Water 778253 PDDronten
BonVieDe Dieze 108253 PSDronten
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Kraggenburg
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Er zijn gelukkig alternatieven. Erkende leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming vergelijkt u een aantal erkende winkels waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Overzicht met populaire scoots
In de paragraaf hierna schetsen wij een lijstje met populaire merken + modellen inclusief een specificatie van het bereik, de max. snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Galaxy 350 km15 km/u€ 6.100
Strider Maxi 449 km15 km/u€ 4.999
Vermeiren Ceres 332 km10 km/u€ 2.572
Molenaar AvantGarde 315 km6 km/u€ 1.690
Schema met populaire scoots juni 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Kraggenburg. Dat kan bijvoorbeeld bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In dat geval is het wellicht slimmer om zelf een model aan te schaffen of te gaan voor leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Kraggenburg) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Doorgaans kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Verschillende fabrikanten hanteren een speciale omruilgarantie. Dan kan u zorgeloos 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is tegen noodzakelijk. Hiervoor adviseren wij om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Men let daarbij met name op bandenprofiel en de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. De populariteit van de occasion zit ‘m in de aantrekkelijke prijs: ook met beperkte financiële middelen kunt u een heel geschikte scooter kopen. Bovendien heeft u niet te maken met levertijd. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als tweedehands-scootmobiel.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Tijdens deze scootmobieltraining in Kraggenburg gaat u verder in op aspecten als verkeerskennis en het juist bedienen van de scoot. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u bent welkom op voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA polis kost c.a. €4,60 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met een afnemende mobiliteit hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Komt u er niet uit? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Kraggenburg.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Vrijwel overal (ook in de provincie Flevoland) zijn deze verenigingen actief. Lekker samen op pad en geniet van het rijden door wijken zoals: Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.

Plaats een reactie