Scootmobiel Luttelgeest

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Luttelgeest? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze elektrisch aangedreven scooter behoud u uw mobiliteit en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg ondersteunt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via onze vergelijker leest u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en extra info over onderwerpen zoals de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de kosten van een goed model, thuisdemo’s, de regels in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De voordelen: u bent meer onafhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De onkosten variëren tussen €750,00 & €6.000,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Noordoostpolder (https://www.noordoostpolder.nl).
 • In de regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Vermeiren en Quingo.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Actuele kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Noordoostpolder (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8316
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€15,02 per uur
Veel gekozen scootmobielExcel Navigator 3 Compact
Lokaal adviespuntStichting Welzijn in Kampen

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Luttelgeest

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die past bijmijn verwachtingen? Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en is het voor korte of lange afstanden? Als dit duidelijk is kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Luttelgeest. Dit kan via internet door een brochure aan te vragen, een thuisdemo of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €590,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius koopt u al vanaf €1675,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met alle gemakken is er al vanaf €3700.

Onze kooptips juni 2021

Heeft u extra advies nodig bij het vinden van de meest ideale scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In onderstaande opsomming bieden wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Luttelgeest neemt u moeiteloos mee in de auto of trein en is gemakkelijk op te bergen. Praktisch voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stevig, heeft extra comfortvoorzieningen en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Bovendien verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar in snelle bochten en op minder slechte wegen. De variant met 4 wielen biedt meer snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius heb ik nodig?
De producten onderscheiden zich flink wanneer we kijken naar actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer zal dan voorzien. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar omliggende dorpen of het bos? Kijk dan naar modellen met een accu met een vermogen van 97 Ah.

Minimale snelheid
In de situatie dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Geavanceerde vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Modellen met een grotere accu gaan vaak ook een stuk sneller. Vergeet niet: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Als u vaak lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De meest luxe modellen verschaffen een uniek veringssysteem en een multifunctionele stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Luttelgeest en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De onkosten komen tot stand a.d.h.v. het merk, de grootte van de accu, de maximale snelheid en aanvullende opties zoals achteruitkijkspiegels en een wikkeldeken. De gunstigste modellen kunt u al vinden vanaf €525,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al snel tegen de €6.400,00. In de onderstaande tabel treft u de adviesprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget38 km7,5 km/u€800
Verbeterd315 – 25 km12 km/u€1450
Geavanceerd440 km16 km/u€3800
Beste480 km+21 km/u€8.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Luttelgeest
scootmobiel-kopen-luttelgeest

Scootmobiel aanvragen gemeente Noordoostpolder via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u met de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Onder andere de regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u een beroep doen op uw gemeente Noordoostpolder. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden bij het WMO-loket. Kort daarna vind er een gesprek plaats om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Noordoostpolder. Hiervoor kunt u ook even bellen (0527633911), e-mailen (participatie@noordoostpolder.nl), of kom naar het gemeentehuis (Harmen Visserplein 1, 8302 BW, Emmeloord). Bezoek ook www.noordoostpolder.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden vindt u op deze website relevante info en specificaties. Maar uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit met advies op maat biedt in dat geval uitkomst. Op dat moment kunnen diverse modellen worden getest en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de buurt van Luttelgeest vinden we een aantal winkels/showrooms. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het kopen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht bekijkt u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Stichting Welzijn in KampenAmbachtsstraat 218263 AJKampen
IcareZwarte Water 778253 PDDronten
BonVieDe Dieze 108253 PSDronten
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Luttelgeest
Heeft u medische problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Meerdere aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Onderstaand vindt u populaire aanbieders die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Veel verkochte modellen
Onderstaand treft u een overzicht met veel verkochte modellen met daarbij het bereik, de snelheid van het model en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Navigator 3 Compact50 km15 km/u€ 5.586
RvS van Seenus Mercurius 4 889SL40 km15 km/u€ 5.000
Practicomfort Beaufort 1031 km10 km/u€ 1.595
Freerider Companion20 km7 km/u€ 1.871
Tabel met populaire scoots juni 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Luttelgeest. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Voor deze mensen is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Luttelgeest) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Tevens kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere aanbieders adverteren met een unieke omruilgarantie. Zodoende kunt u vrijblijvend 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een kwalitatief onderhoud is ook erg belangrijk. Vandaar adviseren wij om een onderhoudscontract te kiezen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Men let daarbij met name op claxon en geluidssignalen en de staat van de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: voor weinig geld heeft u een zeer kwalitatief model. Daarbij kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn verschillende online platformen als speurders.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Gedurende deze scootmobieltraining in Luttelgeest komen thema’s aan bod als verkeerstheorie en leert u veiliger rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u op de openbare weg rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,00 per maand. Een verzekerd voertuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Met name ouderen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Nog vragen? Bespreek dit dan met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Luttelgeest.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en vind u het leuk om er uit te trekken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel regio’s in Nederland (uiteraard ook in de provincie Flevoland) zijn deze verenigingen actief. Geniet van het sociale contact en maak een tocht door wijken als: Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.

Plaats een reactie