Scootmobiel Espel

Wilt u een goede scootmobiel in Espel? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich wendbaar en kunt u weer zorgeloos op pad. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze expert biedt een adviserende rol bij het maken van de juiste keuze. Op deze website bieden wij nuttige keuzetips en informatie over onderwerpen als hoe het zit met de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, showrooms in de regio, de belangrijkste verkeersregels en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De voordelen: meer zelfvertrouwen en een hoge mate van comfort.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €750,00 en wel €6.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Noordoostpolder (https://www.noordoostpolder.nl).
 • In de omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Pride of Afikim.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Tarieven (juni 2021) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Noordoostpolder (WMO) | Verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8311
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€15,02 per uur
Veel gekozen merkShoprider 889 XLSBN
Punt voor adviesStichting Welzijn in Kampen

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Espel

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een product dat aansluit op mijn verwachtingen? Ons advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Espel. Dit kan via internet door een brochure aan te vragen, een uitgebreide thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €770,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km koopt u al vanaf €1750,00.
 • Een stevige 4-wieler met een comfortabele zit is er al vanaf €4350.

Tips van de expert juni 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het vinden van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij helpen u graag snel verder. Hieronder bieden wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Espel kan gemakkelijk mee in het OV of in de auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Praktisch voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een grote accu. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Bovendien geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft een veilig gevoel. Dit merkt u vooral in snelle bochten of als u een drempel overgaat. Een model met 4 wielen gaat meestal harder en biedt meer comfort.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De verschillende uitvoeringen variëren fors als het gaat om actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 15 kilometer is vaak genoeg. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het centrum of het bos? Dan adviseren wij een bereik van tenminste 50 km.

Welke snelheid heb ik nodig?
Wanneer u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Geavanceerde vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben meestal een hogere topsnelheid. Vergeet niet: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort
Als u elke dag lange ritten maakt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De meest luxe modellen hebben een uitgebreide vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Espel en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u naar moet kijken wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De onkosten komen tot stand a.d.h.v. de producent, de grootte van de accu, hoe hard de scoot kan en optionele extra’s zoals een verlichtingsset of een bagagemand. De gunstigste modellen kunt u al vinden vanaf €480,00, de luxe uitgevoerde modellen gaan al gauw richting de €5.400,00. In het onderstaande overzicht vind u de adviesprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis38 km6 km/u€800
Goed315 km12 km/u€1650
Gevorderd455 km18 km/u€2500
Luxueus470 km22 km/u€8.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Espel
scootmobiel-kopen-espel

Scootmobiel aanvragen gemeente Noordoostpolder via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In enkele gevallen kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Onder andere een rolstoel, regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties kunt u aankloppen bij de gemeente Noordoostpolder. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Bedenk wel dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-balie. Hierna vind er een gesprek plaats om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Daarna weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Noordoostpolder. Vragen? Dat kan telefonisch (0527633911), u kunt een e-mail sturen (participatie@noordoostpolder.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Harmen Visserplein 1, 8302 BW, Emmeloord). Bezoek ook www.noordoostpolder.nl voor uitgebreide info.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om het ideale model te vinden leest u hier veel bruikbare informatie. Maar onderaan de streep is een live ervaring ook belangrijk. Kies voor een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de omgeving Espel kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder bekijkt u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Stichting Welzijn in KampenAmbachtsstraat 218263 AJKampen
IcareZwarte Water 778253 PDDronten
BonVieDe Dieze 108253 PSDronten
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Espel
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Verschillende aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. Onderstaand vindt u de meest bekende bedrijven waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Wat zijn populaire modellen?
In de paragraaf hierna vindt u een lijstje met populaire merken + modellen met daarbij het bereik, de snelheid (maximum) en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889 XLSBN50 km15 km/u€ 1.950
RvS van Seenus CTM 83845 km15 km/u€ 7.226
Shoprider Perrero 430 km10 km/u€ 1.695
Freerider Ascot 418 km7 km/u€ 1.495
Schema met populaire voertuigen juni 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Espel. Dit wordt o.a. gedaan door een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Op dat moment is het alternatief om zelf een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Espel) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Doorgaans kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Verschillende verkopers adverteren met een unieke omruilgarantie. Juist daardoor kunt u zonder verplichtingen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een jaarlijks onderhoud is ook essentieel. Daarom raden wij aan om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De expert bekijkt onder andere verlichting + richtingaanwijzer en de accu(lader).

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage aanschafprijs: tegen een lage prijs heeft u een zeer kwalitatief model. Daarnaast is er vaak geen levertijd. Wat minder is zijn krassen, deuken en technische problemen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om te zien hoe de conditie is. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als zorgdiscounter.com waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Gedurende deze scootmobieltraining in Espel leert u van alles over de regels op de weg en en leert u veilig sturen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel voor het geval dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ondanks de lage snelheid, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA polis kost c.a. €5,20 p/maand. Een verzekerde scooter heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met een afnemende mobiliteit overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Neem contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Espel.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en gezellige lange tochten maken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (uiteraard ook in de provincie Flevoland) zijn dergelijke clubs te vinden. Geniet van het sociale contact en verken samen de wijken als: Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.

Plaats een reactie