Scootmobiel Tollebeek

Op zoek naar een goede scootmobiel in Tollebeek? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). D.m.v. zo’n elektrische 3- of 4 wieler blijft u langer mobiel en kunt u weer zorgeloos op pad. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze specialist biedt een helpende hand bij bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze webpagina bekijkt u praktische aankooptips en specifieke informatie rondom Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de actuele prijzen, winkels in de buurt, de belangrijkste verkeersregels en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De onkosten komen neer op bedragen tussen €750,00 & €5.000,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Noordoostpolder (https://www.noordoostpolder.nl).
 • In deze regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom (of dealer) van bekende merken als Sterling of Medema.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Geschatte kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Noordoostpolder (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8309
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€15,02 per uur
Veel gekozen merkStrider Maxi 4
Punt voor adviesStichting Welzijn in Kampen

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Tollebeek

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een model dat aansluit op mijn behoeften? Gouden regel: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en maak ik ook lange tochten? Wanneer u hier meer duidelijkheid over hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Tollebeek. Alle belangrijke info leest u online aan de hand van brochures, een demo aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €840,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is er al vanaf €2375,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een comfortabele zit is er al vanaf €4250.

Aankooptips juni 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van de beste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. Bijgaand bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Tollebeek kunt u eenvoudig meenemen in auto, bus of vliegtuig en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Een erg handzaam model voor binnen en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, is comfortabeler en heeft een langer actieradius. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Ook verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en rijdt wat veiliger. De voordelen daarvan merkt u als u een bocht doorrijdt en bij niveauverschillen. Een scooter met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De merken wisselen flink als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer is vaak genoeg. Ben u liefhebber van lange ritjes naar shoppingcentra of komt u graag in de natuur? Overweeg dan eens te kijken naar een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximale snelheid
In de situatie dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De wat stabielere vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Vergeet niet: op het trottoir is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra opties
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Duurdere modellen worden gekenmerkt door grote veringen en een goede verstelbare stoel. Test een model uit voor een proefrit in Tollebeek en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kosten hebben te maken met de producent, het bereik, de snelheid en extra opties zoals achteruitkijkspiegels of een een afdekhoes. De voordeligste scoots koopt u al vanaf €485,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al gauw €6.300,00. In de tabel hieronder vergelijkt u de actuele prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig313 km6 km/u€500
Verbeterd320 – 25 km12 km/u€1800
Goed440 km17 km/u€3700
Elite475 km +22 km/u€7.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Tollebeek
scootmobiel-kopen-tollebeek

Scootmobiel aanvragen gemeente Noordoostpolder via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In enkele gevallen kunt u via deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een rolstoeltaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In die situaties kunt u aankloppen bij de gemeente Noordoostpolder. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het is goed om te weten dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-afdeling. Daaropvolgend volgt er een keukentafelgesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Afsluitend krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Noordoostpolder. Zowel telefonisch (0527633911), men kan een mailtje sturen (participatie@noordoostpolder.nl), of bezoek het stadhuis (Harmen Visserplein 1, 8302 BW, Emmeloord). U kunt ook terecht op www.noordoostpolder.nl voor achtergrondinformatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot treft u op deze pagina uiteenlopende belangrijke info. Uiteraard is een live ervaring ook belangrijk. Kies voor een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens uw bezoek kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom Tollebeek zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het vinden van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder staan meerdere vestigingen van enkele aanbieders, showrooms en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Stichting Welzijn in KampenAmbachtsstraat 218263 AJKampen
IcareZwarte Water 778253 PDDronten
BonVieDe Dieze 108253 PSDronten
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Tollebeek
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Landelijke aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. Onderstaand vergelijkt u een aantal bekende merken die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Meest verkochte modellen
Hierbij vindt u een tabel met een aantal populaire modellen met o.a. de actieradius, de max. snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Strider Maxi 449 km15 km/u€ 4.999
Sterling Elite XS Compact45 km15 km/u€ 7.005
Drive Envoy 625 km10 km/u€ 1.250
Mango Cat 318 km7 km/u€ 1.399
Tabel met populaire voertuigen juni 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Tollebeek. Dit wordt o.a. gedaan door een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? In het kader daarvan is het verstandig om te kiezen voor een eigen exemplaar en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met het onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Tollebeek) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Tevens kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere aanbieders van scootmobielen geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zo kunt u vrijblijvend een bepaald model uittesten. Gedegen onderhoud is ook essentieel. Daarvoor is het slim om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De expert bekijkt onder andere de remmen en accuspanning + conditie.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het positieve aspect van een goede occasion is de verkoopprijs: voor een laag tarief haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Ook kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Waar u op moet letten zijn eventuele verborgen gebreken. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootplaza.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als voertuig bestuurder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U bent vrij om te gaan naar een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In een erkende scootmobieltraining in Tollebeek leert u van alles over regels in het verkeer en is er vaak een behendigheidsparcours. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag rijden op voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en geef altijd duidelijk richting aan. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u in de buitenlucht rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er altijd iets gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,90 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is geschikt voor intensief gebruik. Is het nog niet duidelijk? Ga dan in gesprek met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Tollebeek.

Wat is een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en geniet u van het maken van tochtjes? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (tevens in de provincie Flevoland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen toeren en rijd samen door de wijken: Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.

Plaats een reactie